Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Auchan-accord Hitel
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Pénzügyi szféra
lbalazs
Véleményeteket kérném az alábbi ügyben.

Az Auchan áruház "CSÚCSTECHNOLÓGIA" akciós újságjában, Auchan kártya áruhitelt hirdetnek, melynek segítségével 20 hónapos részletre vásárolható meg az adott termék. A tényleges kölcsönt az Accord Magyarország Pénzügyi Szolgáltató Rt. adja a szükséges dokumentumok bemutatása után.

Az én történetem a következő: az adott termék egy Samsung 913N monitor, melynek ára 89900Ft, vagy 20x4499Ft.
Miután beadtam a papírokat elutasították kérelmemet, azonban tettek azonnal egy másik ajánlatot, az új konstrukció 12x8800Ft-ról szólt volna.

Úgy gondolom, hogy egy bank természetesen elutasíthat egy kérelmet, azonban az már kétségeket vet fel, ha egy olyan konstrukciót ajánl fel, melyet nehezebb fizetni. Mivel ezt felajánlották, kétség sem férhet hozzá, hogy az adott paramétereknek megfeleltem.

Azonban kisebb számolás után rájön az ember, hogy a termék így már nem is 89900Ft, hanem 105600Ft, ellentétben a meghirdetett árral.

Kérdésem tehát egyszerű: ez így etikus és működhet?
Ariadne
A PSZÁF-nél lehet bejelentést tenni az ilyen eljárás ellen, és hasznos is lenne, mivel nyilván nem te vagy az egyetlen, akivel ezt csinálják. Valóban "bűzlik" kicsit a dolog... Reklámoznak egyfajta feltételt, aztán az nem elérhető, egy költségesebb viszont igen... Finoman szólva nem tűnik megfelelő eljárásnak...

Bár az is igaz, hogy elképzelhető, hogy meg tudják indokolni, hogy ennek a konstrukciónak nem feleltél meg, a másiknak igen. Mondjuk ha ezt a PSZÁF kérdezi meg majd tőlük, lehet nem fognak nagyon örülni... cool.gif
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.