Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Nyílászárók
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Építőipar
1, 2
Kockas73
Sziasztok.
Lécci segítsetek, mit tudok tenni.

kb 3 éve döntöttem el, hogy a tetőtérbe a két szobába egy-egy tetőablakot veszek.
A Schindler cég ablakaira esett a választás.
A fa és a műanyag egy árban volt, és a kérdésemre, hogy van-e valami különbség a kettő közt, azt mondták, csak esztéátikailag van. Amelyik jobban tetszik, azt válasszam.
Hamarosan beszerelték (nem ők) a két fa ablakot.
Ahogy egyre hidegebb lett, kezdett párásodni az ablak.
A hidegebb napokon, centis jégcsapok lógtak a szobában!!!!!
Kihívtam a schindleres szakembert aki kicserélte az üveget az ablakon.
Semmi nem változott. Ezután azt mondták, rosszul van beépítve.
Aki beszerelte, persze nem ismerte el.
Azóta az ablakot teljesen megette a penész és a pára. Szétrohadt.
Nemrég úra berakattam egy másik szakemberrel, de ez sem segített.
Senki nem ismeri el a hibáját, én meg vehetek százezrekért új ablakot, és kezdhetem előlről az egészet.

Van ötlet, mit tudok tenni? Köszi!
Blade
(Kockas73 @ 2007.11.30, 10:08) *

Van ötlet, mit tudok tenni? Köszi!
Meg kellene kérdezned egy építész(-ő)mérnököt, hogy miért párásodik az ablakod. Sok múlik a beszerelésen, az ablakon is, de ez nem minden: a tető szigetelése, hőhidak is számíthatnak. Egy hozzáértő ember így hideg időben 10 perc alatt kitalálja, hogy mi a gond. Tudom, hogy nehéz hozzáértőt találni: szerintem keress a neten 3 ezzel foglalkozó vállalkozót, és hívd meg őket egy (ingyenes) felmérésre. Utána döntsd el, melyikük hozzáállása, ajánlata a szimpatikusabb...
Nálam vellux tetőablakok vannak, és sokkal jobban szigetelnek, mint az erkélyajtóm, ami valami noname műanyag ajtó... hiába ugyanaz bennük az üveg.
Mozigépész
A párásodásnak két oka van (tudomásom szerint).
Egy a levegő páratartalma nagy, és nem szellőzik a helyiség, túl jó a szigetelése az ablaknak, ilyenkor szoktak egy szelőztető "szelepet" beszerelni, de ez a fa nyilászárónál nem jellemző!
Kettő az ablak hőmérséklete 10 Celsius alá esik (magyarul rossz a szigetelési képessége az üvegnek), így pára csapódik ki az üvegen.
Van ITT egy válasz, talán segít neked!
editd
Íme, a mi esetünk.

Tavaly tavasszal, hosszú válogatás után egy tatabányai céget bíztunk meg az épülő házunk nyilászáróinak és télikertjének elkészítésével, barna Wimar profilból.
Igéretükhöz képest 1 hónappal később jöttek, a félig kész, rosszul összesorolt nyilászárókkal, amiről a beszerelés során kiderült, hogy nem méretpontosak, így elvitték egy részét javítani. Majd visszahozták, de a munkát nem tudták befejezni, de követelték a fennmaradt 40 % befizetését. Mi ragaszkodtunk a végső fizetéshez, és nem értettük, hogy miért csinál ekkora cirkuszt, hisz a munka nincs befejezve. Majdnem tettlegességig fajult a dolog, mert le akarták szerelni a meglévőket , és elvinni.
Amiután elmentek, felmerült bennünk, hogy valamit titkolnak, valami nem jó, hisz be nem fejezett munkáért ennyire követelni a pénzt???
Átnéztük a profilokat, és kiderült, hogy rosszul vannak sorolva, átlátunk rajta, mozog az ajtó, és a hozzátartozó üvegfalfal ( hisz nem rakott bele merevítést ) , törött profilokat ragasztottak össze, majd a gyári fóliát raktak rá, hogy eltüntessék. És meg sok-sok apró hiba. Tájékoztattuk, hogy mit észleltünk, amit nem akart elfogadni. Ő szerinte a sorolás közti lyukakat silóval el lehet tüntetni stb. De egy hónappal ezelőtt igéretet tett a javításra, a kérésünket elfogadta, bár a hibáját nem ismerte el. Elfogadta, hogy a beépítményeket kettessével elhordja, kijavítja, majd visszahozza.
Azóta kétszer kerestem őket, mondták majd jönnek csak várják a profilt.
Erre a héten szerdán besurrantak az ingatlanunkra és leszerelték az összes ablak és ajtószárnyat és elvitték. én feljelentést tettem lopás miatt.
MOST szeretnék elállni a szerződésünktől, mert szerintem egyértelműen bebízonyította, hogy nem akarja kijavítani a hibát, mivel , méretpontosságuk miatt nem is lehet. Ő azt szerené, hogy a szemét munkáját így fogadjuk el, és a fennmaradó összeget fizessük meg.
Kérem véleményetek és segítségetek

Köszi bangin.gif bangin.gif bangin.gif
toreki
Írj nekik tértivevényes (nem ajánlott) levelet, amiben leírod az előzményeket, és azt, hogy mit kérsz. Ez az első lépés, bármi lesz is a folytatás.
czila
Helló! Kérlek segítsetek. Tavaly vettem egy egyéni vállalkozótól műanyag bejárati ajtót, meg voltam elégedve a munkával. A tavalyi év végén jött hozzám egy " kihagyhatatlan" ajánlattal, miszerint kedvező áron tud nekem ablakokat hozni de pár hónap múlva. Belementem, 60 ezer előleg karácsony előtt. Az ablakokra még van egy hónap határidő, de az a gond hogy azóta kiderült az a fajta ablak ami szerepel a megrendelőn kb fele annyiba kerül máshol!!!! blink.gif Ja és mellékesen van a vállalkozó ellen rendőrségi eljárás, mert valamikor manipulált az előleggel, és az ajtómról is kiderült azóta hogy egy rakás sz....r mert csak ablakzár van benne és elkezdett meghajlani. Hogy tudnám felmondani a megrendelést, hogy a foglalómat is visszakapjam? crybaby.gif
Blade
(czila @ 2008.04.09, 09:07) *

Helló! Kérlek segítsetek. Tavaly vettem egy egyéni vállalkozótól műanyag bejárati ajtót, meg voltam elégedve a munkával. A tavalyi év végén jött hozzám egy " kihagyhatatlan" ajánlattal, miszerint kedvező áron tud nekem ablakokat hozni de pár hónap múlva. Belementem, 60 ezer előleg karácsony előtt. Az ablakokra még van egy hónap határidő, de az a gond hogy azóta kiderült az a fajta ablak ami szerepel a megrendelőn kb fele annyiba kerül máshol!!!! blink.gif Ja és mellékesen van a vállalkozó ellen rendőrségi eljárás, mert valamikor manipulált az előleggel, és az ajtómról is kiderült azóta hogy egy rakás sz....r mert csak ablakzár van benne és elkezdett meghajlani. Hogy tudnám felmondani a megrendelést, hogy a foglalómat is visszakapjam? crybaby.gif

Ha előleget adtál, akkor visszamondhatod a megrendelést, és az előleg visszajár. (Az egy másik kérdés, hogy hogy hajtod be, ha a vállalkozó nem akar fizetni.)
Ha foglaló, akkor nincs mit tenned, az a vállalkozóé, amennyiben tudja teljesíteni, amit a szerződésben vállalt. Ha nem, akkor a foglaló duplája jár neked vissza.
De ha jól sejtem semmiféle papírod nincs erről az egész ügyletről...
Lac78
Sziasztok,
Én is megosztanám a történetem és segítséget is kérek tőletek.
Tavaly Októberben vágtam bele ablakcserébe, egy budapesti céggel. December 15-i határidővel és 2napos munkaidővel vállalták a 9db ablak 2 erkélyajtó és 1 bejárati ajtó beszerelését. (plusz redőnyöket)
Thyssen/Deceuninck Elite5 típusú 5kamrás nyílászárókat 1,1-es üveggel rendeltem a cégtől.A honlapjukon hírdették csak ennek a cégnek a termékeit úgy hogy ők gyártják.
Telt múlt az idő, nem volt nyílászáró. 2008 Január 12-én jelentkeztek először (szombati nap). Mikor megérkeztek feltűnt, hogy az ablak külső profilja nem 45°-ban van letörve hanem lekerekített és a rajta lévő védőfólia Avantgarde feliratú (egyedül a bejárati ajtó az amit hírdettek, amit megajánlottak és amit a Megrendelés Visszaigazolásba is feltüntettek). Így egyből felhívtam a cég ügyvezetőjét. Aki azt mondta, hogy elromlott a fóliázó gépük és ez az új design a Thyssen/Deceunick Elite5 ablkainak. Akkor elhittem, bár ne tettem volna!
Másnap nem jöttek dolgozni, pedig kellett volna, de beteget jelentettek.
Hétfőn már megjelentek megint - gyorsan felépültek - és folytatták a munkát. Az ablakosok akik a honlapon szakemberként vannak feltüntetve azt mondták, olyan szépen sikerült kiszedni az ablakot, hogy nem kell kőműves továbbá, kívülről majd a redőnyök eltakarják a purhab tömítést. Ezen felül az ablakokat 2db szobában úgy sikerült kiszedni, hogy azt már az általuk említett gipszeléssel nem lehetett megoldani (Kedden reggel próbálkozott a gipszeléssel az egyik alkalmazott. Erre kértem hogy szerezzenek akkor kőművest. Nem tudtak. Magam szereztem, akik 2,5 nap alatt (3ember) tudták a szobát helyre állítani...ezt akarta az ablakos brigád gipsszel megoldani...
Szerdán (Január 16-án) megjelentek a redőnyösök, reggel 8.30 helyett du 1órakkor (állítólag elromlott az autójuk). Kiderült, hogy a redőny nem takar semmit. Ekkor bepipultam és hazamentem (addig anyósom felügyelt és Ő szólt hogy ronda az ablak). Amikor megláttam, majdnem rosszul lettem. Felhívtam a cég vezetőjét, hogy jöjjön ki és nézze meg milyen ocsmány munkát végeztek az emberei...Azt mondta, neki nincs ideje ijen dolgokkal foglalkozni. Mondtam, hogy akkor Fogyasztóvédelemhez fordulok, ezek után jött ki. Azt mondta, hogy minek vettem át a munkát (megjegyzem mai napig Átvételről nem volt semmi papír Ő se volt kint átadni, a pénz nagyrésze volt kifzetve) és menjek el az Obiba és vegyek takaróléceket meg a kőművesekkel javíttassam ki a hibákat....nem kell mondanom hogy majdnem agyvérzést kaptam. Közben visszarendelte a redőnyöseit telefonon.
Másnap, csütörtökön - ez előző napi incidens miatt - elkezdtem az ablak után nyomozni. Kiderült hogy a Thyssen ablak gyártásához licensz jog kell ami ennek a kft-nek nincsen. Továbbá kiderült, hogy egy vecsési cégtől vette az ablakkokat, ezt a céget felhívtam és elmondták hogy megtalálták a nevem alapján a megrendelést és az ablak Lengyelországból származó Avantgarde típusú.
Még ezen a napon elkezdtem a kft-nek a levelet megírni a reklamációmról, mikor a telefonom megcsörrent a kft vezetője volt és érdeklődött, hogy mi a bajom az ablakkal (a vecsési cég értesítette). Elmondtam, hogy rájöttem hogy átvert, erre azt mondta, hogy az ügyvédjével beszéljek másnap és addig Ő munkálatokat felfüggeszti!!!!!!!! Ezek után még aznap este szereztem Én is ügyvédet és megírtam sms-ben a kft vezetőjének hogy ügyvédem másnap nem ér rá, de következő héten találkozhatunk.
Az ablakokkal minőségi problémák is vannak (szétesett erkélyajtó, nehezen járó kilincsek, tömítetelenség az ablakok körül mert nincs jól purhabozva, ronda illetve hiányos/fel nem rakott takarólécek), túlszámláz is van, továbbá se jótállás se műbizonylatok semmi sincs az ablakokról.

Nem akarom tovább részletezni mert még sok mindent lehetne írni az ügyvédjének a leveléről, a fel nem vett térti vevényes levelekről, a tönkretett párkányomról (amire a redőnyösei mondták hogy fel se lehetne tenni a redőnyt!) a kft vezetőjének megjegyzéséről, miszerint menjek: a bíróságra Ő meg 3évig röhög a markában.....a Fundamenta perrel fenygetéséről mertz az ablakok Fundamentás pénzből voltak és számlabenyújtási kötelezettségem volt stb.

Az is kiderült, hogy a számla amit adott (Március 10-i dátumú - Én 2007 Október 16-án fizettem 50%-ot majd Január 15-én a másik részt) tartalmilag nem jó, mert a redőnyök nincsenek rajta és az ADÓSZÁM NEM Létezik az APEH rendszerében. Ezért az APEH-nél is feljelentettem. (fel vannak cserélve a bélyegzőn a számok)

Lényeg az, hogy a Fogyasztóvédelemnél feljelentettem, akik visszaírtak, hogy nem az Ő hatáskörük?!?!, menjek bíróságra vagy a Békéltető testülethez.
Békéltető testülethez fordultam, tegnap volt a tárgyalás ami alapján kapok valamennyi kártérítést és elvileg a munkát befejezi a hibákat kijavítja és elhozza, felrakja a hiányzó redőnyöket. Mondanom se kell hogy nem vagyok elégedett a határozattal, mivel ő plusz költséget okozott, nekem ügyvédi díj, kőműves, a gázszámla nem csökkent, a zaj (4sávos út mellett lakom) nem csökkent, a por is bejön a lakásba.... A Békéltető testület egyezség orientált volt és erősen időhiányban szenvedtek, mert mindig azt mondták, hogy siessünk mert megy az idő... Még azt se mondták, hogy ejnye-bejnye miért hírdetsz olyan terméket amit nem gyárthatsz és nem is szállítasz....
Az ablak amúgy valószínűleg 5kamrás és 1,1es üvegű de csak 33dB szigetelésű nem úgy mint az általam kinézett és rendelt Thyssen/Deceuninck ablak ami 44dB hangszigetelésű....

Kérdésem, az hogy kinél lehet ezt a kft-t feljelenteni, kinek van hatásköre arra, hogy megbírságolják (vagy bevonják az engedélyét), mert nem azt a terméket adja el amit hírdet (mai napig!!!) nincs is licensz joga a gyártásra, hanem egy olcsóbb, gyengébb minőségűt és még azt is trehány kókler munkával.

Segítségetek előre köszönöm.
L.
Sinka
Leírtam pár sorban:

Tisztelt fogyasztóvédelem!

Nagyon számítok a szakértelmükre, előre is köszönöm a válaszukat.
Szeretném megkérdezni, hogy olyan vizsgálatot melyik cég készít, ahol megmérik az ablakon, hogy valóban 0, 7 U értékű, valamint, hogy tartalmaz-e argon ill. kripton gázt. Mert alapos gyanú merült fel bennem, hogy a 3 rétegű üvegem, csak sima 3 üveg! Olvasgattam forumokat és ott találtam, hogy lehet megnézni, az üveg tartalmaz-e LOWE bevonatott, tehát akkor öngyújtott tartok a belső felületére (szobából) és 4 tükörképnek kell lenni, a második tükörkép meg lilás színű. Ez a 3 rétegű ablaknál, hogyan működik?
Azt, hogy a távtartóm hőhidmentes-e, hogyan lehet látni? Nekem ugyanolyan aluminumnak tűnik, mint a régi 2 rétegű ablakon, pedig elmondásuk szerint 0, 7 U az egész ablaktokkal együtt mérve, de ez nincs benne, az üvegben, csak a gyártási dátum.
Feltűnt, hogy az más 3 rétegű ablakánál ugyanolyan távolságra vannak az üvegek, nálam pedig 4-8-4-16-4 elmondások szerint, de látszik is, hogy nem egyforma a távolság és a távtartó sincs egy síkban. Ez lehet attól még szabvány 3 rétegű üveg?
Tegnap rakták be az ablakokat, és 21db-ból 4-et eltörtek, miközben az üveget a keretbe helyezték, ma cserélték, de ma is eltört 2 db. Nagyon könnyen törnek, lehet anyaghibásak?
Van egy 330X210 cm-es toló-bukó ablakom 2 részre osztva, ezt 6mm-es üveggel készítették volna, de a belső 2 réteg csak 4mm-es lett, állítólag a külső 6mm-es, ezt délután megnézem. Ekkora üvegfelületnél kevés a 4 mm?
Még csak előleget adtam, ezért nagyon fontos lenne, hogy valahol, vagy valamilyen módszerekkel bevizsgálhassam az ablakot!
Nagyon furcsa nekem, hogy ennyi ablak eltört. Még semmilyen papírt se adtak, az üvegről se az ablakról, hogy mennyi az U értéke, pedig már többször is kértem. 2 hete várok már hogy a törött ablakot kicseréljék.

Válaszukat nagyon várom és köszönöm előre is. /itt vagy a sinka.misi2@gmail.com-on/
Tisztelettel:
Sinka Mihály
L_Matyi
(Sinka @ 2009.10.28, 13:46) *

Lac78, ez a cég nem véletlenül a Műanyagpark Bt.? Mert nekem is hasonló gondjaim vannak? Leírtam pár sorban:

Szeretném megkérdezni, hogy olyan vizsgálatot melyik cég készít, ahol megmérik az ablakon, hogy valóban 0, 7 U értékű, valamint, hogy tartalmaz-e argon ill. kripton gázt. Mert alapos gyanú merült fel bennem, hogy a 3 rétegű üvegem, csak sima 3 üveg! Olvasgattam forumokat és ott találtam, hogy lehet megnézni, az üveg tartalmaz-e LOWE bevonatott, tehát akkor öngyújtott tartok a belső felületére (szobából) és 4 tükörképnek kell lenni, a második tükörkép meg lilás színű. Ez a 3 rétegű ablaknál, hogyan működik?
Azt, hogy a távtartóm hőhidmentes-e, hogyan lehet látni? Nekem ugyanolyan aluminumnak tűnik, mint a régi 2 rétegű ablakon, pedig elmondásuk szerint 0, 7 U az egész ablaktokkal együtt mérve, de ez nincs benne, az üvegben, csak a gyártási dátum.
Feltűnt, hogy az más 3 rétegű ablakánál ugyanolyan távolságra vannak az üvegek, nálam pedig 4-8-4-16-4 elmondások szerint, de látszik is, hogy nem egyforma a távolság és a távtartó sincs egy síkban. Ez lehet attól még szabvány 3 rétegű üveg?
Tegnap rakták be az ablakokat, és 21db-ból 4-et eltörtek, miközben az üveget a keretbe helyezték, ma cserélték, de ma is eltört 2 db. Nagyon könnyen törnek, lehet anyaghibásak?
Van egy 330X210 cm-es toló-bukó ablakom 2 részre osztva, ezt 6mm-es üveggel készítették volna, de a belső 2 réteg csak 4mm-es lett, állítólag a külső 6mm-es, ezt délután megnézem. Ekkora üvegfelületnél kevés a 4 mm?
Még csak előleget adtam, ezért nagyon fontos lenne, hogy valahol, vagy valamilyen módszerekkel bevizsgálhassam az ablakot!
Nagyon furcsa nekem, hogy ennyi ablak eltört. Még semmilyen papírt se adtak, az üvegről se az ablakról, hogy mennyi az U értéke, pedig már többször is kértem. 2 hete várok már hogy a törött ablakot kicseréljék.

Válaszukat nagyon várom és köszönöm előre is. /itt vagy a sinka.misi2@gmail.com-on/
Tisztelettel:
Sinka Mihály

Kedves Misi! Ez csak egy fogyasztóvédelmi fórum, én nem tudok neked segíteni, javaslom, hogy hívjad fel a fogyasztóvédelmet, vagy keress egy olyan céget, amelyik foglalkozik ablakok bevizsgálásával. A főlapon talász egy listát a Független Akkreditált Laboratóriumokról. Ezeknek a véleményét általában elfogadja a Békéltető Testület és a Bíróság is. Sajnos ezt a saját költségeden kell elvégeztetni, de ha igazad van, akkor a másik fél köteles ezt megfizetni neked.
Sinka
Sziasztok,
Lac78, a hasonló gondokat az időpontok betartására értettem, szerencsére nekem, olyan gondok, mint amiket te leírtál, nincsenek velük. Azt hozták amit megbeszéltünk, csak nem abban az időpntban.
TekNőci
Sziasztok, ha valaki tud, adjon tanácsot.

Három ablakot és egy erkélyajtót cseréltettem műanyagra. A csere vakolt, kávás téglafalban történt.
A méreteket előzetesen én felmértem, az alapján adtak árajánlatot, majd a helyszínen a gyártó cég képviselője is felmérte. Nem szólt róla, hogy az én adataimhoz képest jelentősebb eltérés lenne. Én a vakolt falnyilás méretét adtam meg. Az árajánlatot öt légkamrás lengyel nyílászáróra adták, ami vízvetővel készül, eltérően az általános műanyag ablakoktól.
A kiszállított ablakokon nem volt vízvető, ezt észrevettem. A beszerelést végző emberek közölték, hogy ez tényleg nem az a típus, de ez hat légkamrás, még jobban is járok.
A régi ablaktokot alul, középen kettévágták, és így az egészet kifeszítették a falból.
A beszerelésnél örömmel konstatálták, hogy nem nagyobb az ablak a falnyílásnál és nem kell vésniük, mert már olyan is előfordult a felmérést végző szakemberrel. Tényleg nem nagyobb, sőt. Három ablak ill. erkélyajtó 3, 5, 10 cm-rel kisebb, mint az én méretem, ill. ezáltal, mint a vakolt fal. Egy ablak szép pontosan akkora, mint a vakolt falnyílás.
Az ablakok rögzítése acél fülekkel történt, amit a két függőleges ablaktokhoz csavaroztak és a vakolt falhoz. Megkérdeztem, hogy nem kellene-e bevésni a vakolatba, mire közölték, hogy nem, és különben is úgyis több cm vakolat kell még oda, hiszen különben az ablak melletti purhab tömítés kilátszana. Az ablaktok alsó és felső, vízszintes része nem került rögzítésre.
Az ekélyajtó két függőleges éle kb. 1,5 cm-rel eltér a fallal párhuzamos síktól. (mint egy forgóablak, ha nyitva van)
Az egyik ablak matt üveggel lett megrendelve, de normál, átlátszó üveggel szállították-igaz megígérték, hogy kicserélik, nem probléma.
Kérdéseim:
-Mennyi a tűréshatár egy ablak méretére a meglévő nyíláshoz képest? A műanyag ablakoknak amúgy is kisebb a bevilágító felülete, ha kisebbre gyártják, akkor meg pláne. A meglévő vakolatra nem lehet több cm-t rávakolni, különösen, hogy a kicibálással amúgy is sérült, lazult, valamilyen hőszigetelő lemezzel lehet kipótolni, amivel leszűkül a falnyílásom.
-A rögzítőfület mihez kell rögzíteni? Nem közvetlenül a teherhordó falhoz?
-Van-e előírás a purhab minőségére? Milyen különbségek vannak vízállóság, rugalmasság, élettartam stb. tekintetében?
-Valóban jobb-e egy hat légkamrás ablak? Van, aki azt mondja, nem, mert a stabilitása nagyon lecsökken, emiatt sokkal több merevítő vas kell bele. Vajon azok a kis pilicka fülek, amivel szerelték, vajon meg fogják tartani?

-Legfőképpen mit is kérjek a cserét végző cégtől a reklamáció során?
A ferdén berakott erkélynek mindenképp kérem az újra elhelyezését. Mi legyen a kisebb méretek miatt? A legszívesebben ragaszkodnék a cseréhez. Jogos az igényem?
Nem tudom, létezik-e erre szabvány, amivel alátámaszthatom az igényemet.

Kíváncsian várom, hogy van-e valakinek javaslata.

kick
Egy nagyon rossz tapasztalatot szeretnék megosztani, és szeretném megóvni SZABÓ ÁRNYÉKOLÁSTECHNIKA (Munkésotthon utcában vannak) következő áldozatát. Ugyan már 3 éve történt, de azóta is kénytelen vagyok minden nap szembesülni az inkorrektségükkel.

Már megrendeléskor teljesen rugalmatlanok voltak, nem fogadtak el átutalást, csak készpénzt, még akkor sem, ha csak akkor indítják el a megrendelést, ha hozzájuk már megérkezett az összeg, a hat hetes határidő utolsó pillanatáig húzták a dolgot, ÁFA-s számlát csak egy igen hosszadalmas vita ellenében voltak kiállítani cégünk nevére, mivel az ügyintéző hölgy szerint ÁFA-s számla csak a beszerelés helyére állítható ki. Mindezt persze megengedhetetlen stílusban. Majd később kiderült, a beszerelést egy alvállalkozójuk SZÁSZ FERENC végezte, amiből igen sok probléma lett.

Az árajánlatban nem szerepeltek olyan dolgok, ami egy "laikus" számára benne van, mivel én komplett ablakcserére kértem árajánlatot (pl.könyöklő), de ezeket még be is nyeltem, tanultam belőle.... Bár utólag átgondolva így biztosan nem őket választottam volna az árajánlatokból.....

Majd beszereléskor véletlen hallottam meg az egyik munkástól egy fél mondatot, egymás között beszélve, hogy "ide akkor nem kell toktoldó..." Ugyan nem értek hozzá, de a szó ismerős volt, és mit ad Isten, a számlámon ez a "toktoldó" 20000 Ft-t tett ki. Ismét egy nagyobb vita, szerencsére a 20e-et visszadták.

És a csúcs! A beszerelő vagy a felmérést végezte rosszul, vagy a megrendelést, lényeg, hogy fordítva, fal felé nyílva szerelték be az ablakot!!!!!! Majd rosszul lettem amint megláttam, de beszerelő alvállalkozó elnézést kért, hogy elrontotta, kicserélik. Persze innentől kezdve elnyelte őket a föld, a Szabó árnyékolástchnika a beszerelőre hivatkozott, Szász Ferenc meg hol nem vette fel a telefont, hol ha véletlen felvette azt mondta már megrendelte, egyszer még azt is elmesélte, hogy már meg is volt az új ablakom, de nekitámasztotta a kocsinak, feldőlt, és véletlen átment rajta, így újat kellett rendelnie.....

Persze nem sikerült elérnem, hog az elbaszott ablakomat kiceréljék, több mint fél évig ment a huzavona, hivogatás, kénytelen voltam a lakást átrendezni, hogy a fal felé nyíló ablak megközelíthető legyen.

A leg inkorrektebb cég, akivel valaha is dolgom volt!!!!!
Ablakos
(Sinka @ 2009.10.28, 14:46) *

Leírtam pár sorban:

Tisztelettel:
Sinka Mihály

"Felhívjuk azonban felhasználóink figyelmét, hogy amennyiben valótlan állításokat hoznak nyílvánosságra egy adott céggel kapcsolatban, az hitelrontásnak minősül és ezekért a felelősséget a valótlan adatot közlő személy vállalja.

A felhasználó egyetért azzal, hogy nem ír olyan véleményt vagy hozzászólást, ami valótlan állításokon alapszik, valamint nem használ vulgáris kifejezéseket, személyek ellen irányuló kijelentéseket, vagy egyéb olyan állítást, amely valakinek a személyiségi jogait sérti, nem ad ki semmilyen személyes jellegű információt, mint pl. valakinek a címe, vagy bankkártyaszáma, és nem tesz semmilyen támadó jellegű, vagy nem oda illő kijelentést. "

Kedves Olvasók!

Eddig nem reagáltunk eme hozzászólásra, mert mikor egy kedves ismerősünk megtalálta ezt a fórumot és említette eme rágalmazásokat, azonnal felkerestük megrendelőnket,aki e pár sort írta és átbeszéltünk mindent, ami addig nem volt érthető és szerencsére elégedett vásárlóink között köszönthetjük.
A problémám csupán az lenne, hogy mikor valaki rákeres a google-ban a Műanyagpark Bt. kifejezésre, az első oldalon a második bekezdésben erre a hozzászólásra lehet kattintani.Amennyiben valaki nem olvassa tovább a fórumot és nem veszi észre a "Sinka" nevezetű fórumozó/megrendelőnk második hozzászólását, úgy sajnos nem vet ránk jó fényt.

Cégünk nyílászárót gyárt, forgalmaz és szerel be 10 év tapasztalatával.
Idén 8. éve állítottunk ki Magyarország legnagyobb építőipari kiállításán, a Construmán.
Cégünk 1993-tól bejegyzett, adósságmentes és számlaképes!
Nevünk: Műanyagpark Bt.
Termékeinkről röviden:
Gyárunk három féle profilcsaláddal rendelkezik!
Winhouse és Deceuninck és ÚJ termékünk: ROPLASTO!
Az ajánlatkészítéstől megkezdve a beszerelés végezetéig mindent nagy szakértelemmel végzünk
(akár 1 darab kis ablakról, szúnyoghálóról avagy redőnyről , akár családiházról, akár projekt munkáról,panelprogramról legyen is szó) .

Köszönöm, hogy elolvasták hozzászólásomat!

Tisztelettel:
Ügyvezető igazgtaó

Kenderice
Kedves Ablakos!
A hozzászólásoddal nem értek egyet.
Az általad idézett, Sinka által írt hozzászólás nem tartalmaz semmilyen céges adatot, nem tudom mire hivatkozol az első mondatodban.
Ha mégis, nem hinném, hogy valótlan lenne Sinka állítása. Ilyen részletesen nem találhatta ki.
Igenis, hogy az ablakosoknak több mint a FELE nem végez kifogástalan munkát, merem állítani. Simlisek, kontárok. Addig kedvesek az emberrel, amíg ki nem fizeti az árat. Ha valamit nem szakszerűen csinálnak és nem mennek vissza javítani, igenis itt a helyük névvel, címmel elrettentő példának.
Igenis, hogy a szolgáltatóknak ki kellene nyalniuk az ügyfél seggét, mert már nagyobb a kínálat mint a kereslet.

Jobb munkát kellett volna végeznetek, és akkor nem került volna ide az eset.
Örülj, hogy nem egyenesen a tékozló homárra tette fel, mert akkor első lenne a gugliban is.

Én mindössze 1 ablakot cseréltettem tavaly (fából), de többszöri javítás alkalmával a mai napig nem tudták megoldani, hogy eső esetén ne ázzon be.
Blade
A dolgot úgy hívják, hogy szólásszabadság.
Mindenkinek joga van leírni a véleményét, a tapasztalatait.
Persze, elképzelhető, hogy hazudik, de amíg nem tudod bizonyítani az ellenkezőjét, addíg mindenki azt hisz, amit akar. Ha tudod bizonyítani, és meg tudod szerezni a személyazonosságát, akkor pereld be.

Én is azt szoktam csinálni, hogy először ellenőrzöm a neten, ha egy szolgáltatóval akarok szerződést kötni, vagy nagyobb volumenü munkát/terméket akarok rendelni. Egy-két negatív bejegyzés még nem szokott eltántorítani, de ha csak negatívakat találok, és abból sokat, akkor nem kezdek az adott céggel.

Egyébként azzal, hogy lehazugozzátok a postolót, és fényezitek magatokat itt *reklámmal* (amit az admin ki fog törölni, ha erre jár), csak rontjátok a megítéléseteket a szememben. Erre azt tudom mondani, hogy nem zörög a haraszt...
L_Matyi
(Blade @ 2010.05.19, 13:25) *
Egyébként azzal, hogy lehazugozzátok a postolót, és fényezitek magatokat itt *reklámmal* (amit az admin ki fog törölni, ha erre jár)
Szólásszabadság van, nem törlöm ki mert legalább felvállalta a nevét (nem úgy mint a 2F Iskola), és elmondta ő is a véleményét. Az első lépés a jó szolgáltatás felé, hogy figyeli, hogy mi jelenik meg róla a neten, és megpróbál megegyezni azokkal akiknek problémája van velük. Ezentúl, ha valakinek problémája van velük leírhatja ide, és biztos lehet benne, hogy elolvassák és valószínűleg reagálnak is rá. Ez szerintem jó. A szolgáltatásukról nem mondok véleményt, azt mindenki döntse el maga...
Ablakos
(Kenderice @ 2010.05.18, 17:24) *

Kedves Ablakos!
A hozzászólásoddal nem értek egyet.
Az általad idézett, Sinka által írt hozzászólás nem tartalmaz semmilyen céges adatot, nem tudom mire hivatkozol az első mondatodban.
Ha mégis, nem hinném, hogy valótlan lenne Sinka állítása. Ilyen részletesen nem találhatta ki.
Igenis, hogy az ablakosoknak több mint a FELE nem végez kifogástalan munkát, merem állítani. Simlisek, kontárok. Addig kedvesek az emberrel, amíg ki nem fizeti az árat. Ha valamit nem szakszerűen csinálnak és nem mennek vissza javítani, igenis itt a helyük névvel, címmel elrettentő példának.
Igenis, hogy a szolgáltatóknak ki kellene nyalniuk az ügyfél seggét, mert már nagyobb a kínálat mint a kereslet.

Jobb munkát kellett volna végeznetek, és akkor nem került volna ide az eset.
Örülj, hogy nem egyenesen a tékozló homárra tette fel, mert akkor első lenne a gugliban is.

Én mindössze 1 ablakot cseréltettem tavaly (fából), de többszöri javítás alkalmával a mai napig nem tudták megoldani, hogy eső esetén ne ázzon be.

Kedves Hozzászóló!

"Lac78, ez a cég nem véletlenül a Műanyagpark Bt.? Mert nekem is hasonló gondjaim vannak? Leírtam pár sorban:..... "
Elnézést a legfontosabb mondat lemaradt a tegnapi hozzászólásomból, tehát én erre hivatkoztam.

A következő pedig az, mint írtam is, hogy S. megrendelőnk elégedett megrendelőink közt köszönthetjük.

Csupán azért írt Ügyvezetőnk eme fórumra, ha esetleg valaki beleolvas, ne értse félre a már elégedett megrendelőnk kétségeiből kifolyólag leírt sorait.

Viszont, ha már így beszélgetünk, az Ön által említett mondat:
"Igenis, hogy a szolgáltatóknak ki kellene nyalniuk az ügyfél seggét, mert már nagyobb a kínálat mint a kereslet."
Ez így igaz, óriási a kínálat, de cégünkkel/ gyárunkkal büszkén állítom, hogy immáron 8-dik éve állítottunk ki a Construmán- Magyarország legnagyobb építőipari kiállításán, rengeteg kis és nagy munkát elnyertünk/elnyerünk. Jelenleg is több óvodát, bölcsödét (Vácon), iskolát (Szigetszentmárton) és panelprogramot (Hajdúböszörménybe) csinálunk, emelett magán lakások , viszonteladók igényeit elégítjük ki Budapesten ( és környékén).
Minden nap dolgozunk,alkalmazottaink is vannak szép számban, de irodánkban családtag van, a felmérést az ügyvezető végzi és minden munkánál ott is van.Gyárunk az ügyvezető igazgató nagybáttyáé.
Családi vállalkozásunk nem csupán a szaktanácsadás , ajánlatkészítés és szerződéskötéskor kedves az ügyfelekkel, hanem a beszerléskor, a garnciapapír kiállításakor is. Tehát mi biztosan kedvesen állunk, mint magánszemély, mint cég is az emberekhez.

"Jobb munkát kellett volna végeznetek, és akkor nem került volna ide az eset.
Örülj, hogy nem egyenesen a tékozló homárra tette fel, mert akkor első lenne a gugliban is."

A munkánkat nem szeretem , ha becsmérlik, ha nem ismernek illetve nem cseréltettek velünk még ablakot és emelett a nevezett S. is elégedett munkánkkal.
Csupán azért írt Ügyvezetőnk erre a fórumra, hogy ha valki nem olvassa tovább a fórumot, nem vet ránk jó fényt.
S. megrendelőnk később leírta, hogy nem a munkával volt gondja, hanem a határidő csúszott kicsit, ami sajnos nem csupán a mi hibánkból adódott, hiszen egy építkezéskor az ablak, redőny beszerelése, nem csak az ablakoson múlik, hanem a kivitelezőn is, aki építi a házat (szigetelés, stb).

"1 ablakot cseréltettem tavaly (fából), de többszöri javítás alkalmával a mai napig nem tudták megoldani, hogy eső esetén ne ázzon be."

Nem szeretnék jobban belemerülni ebbe a témába, viszont nagyon sajnálom , hogy az Ön ablaka beázik.

Mi csak műanyag nyílászárókkal (fehér, színes, fahatású- fóliázott) foglalkozunk, de bármilyen kérdése merülne fel,akár fa ablakkal kapcsolatban is, állunk szíves rendelkezésére. Keressen fel minket!

Üdvözlettel:
Titkárság- Sliz Anett
Ablakos
Kedves Hozzászólók!

Nem fényezni szerettük volna magunkat,
csupán hozzászólni a témához,
szerintem ebben semmi kivetnivaló nincs.
Nem szeretnénk jobban belemerülni ebbe a témába,
amit már előző hozzászólásomban is említettem.

További kellemes napot mindenkinek!

Üdvözlettel:
Sliz Anett- Titkárság
Tefe
Sziasztok!

Két és fél éve költöztünk újonnan épített társasházi lakásunkba a fővárosba. A lakásokba vidéki (soproni) nyílászárókat gyártó cég gyártotta és szerelte az ablakokat, amelyekkel azóta is problémáink akadnak (pl. a szél vidáman fütyül a zárt ablakon, a kisebb ablakok ferdén záródnak). Garanciális javítás keretén belül igyekeztek kijavítani a hibákat, de azok nem szűntek meg, ezért folyamatos levelezésben vagyok velük. Utolsó levelükben közölték, hogy az ablakokra megszűnt a garancia, csak a jótállás él még. Szerintük nekik nem éri meg eljönni hozzám javítani, ezért azt ajánlották, hogy keressem meg budapesti alvállalkozójukat, ő feltehetően segíteni fog.
Kérdésem, hogy jogszerűen járnak el, illetve ebben az esetben részemről anyagi vonzata van-e a kiszállásnak és a javításnak?

Köszönöm a segítséget!
L_Matyi
Azért pár határidőt jó lenne, ha leírnál, mert így nehéz segíteni. Természetesen nem jár le a garancia, ha te még a garanciális időn belül jelezted a problémádat, és azt azóta se tudták kijavítani, de azért nem mindegy mikor és miért szóltál. Ha nem tudtok megegyezni érdemes a Békéltető Testülethez fordulni.
Tefe
Tisztelt L_Matyi!

A hibákat folyamatosan jeleztük, a garancia lejárta előtt átadtuk az építtetőnek, de nem javították ki. Utoljára április 30-án a következő e-mailt kaptam:"...Temékeinkre garancia az első 12 hónap alatt van csak, viszont további 4 éve vonatkozik a szavatosság. Az ablakai finombeállítása sajnos már nem garanciális.
Természetesen cégünk, szívesen áll rendelkezésére, azonban a kiszállási díj - akár a soproni, akár a sárospataki üzemünkből - elég tetemes összeg.
Javasolnám, hogy keresse fel az egyik budapesti beépítő alvállakozónkat, így a kiszállási díjat a minimálisra tudja csökkneteni. Elérehtőségük:..."

Üdv Tefe
L_Matyi
Van valami hivatalos papírod arról, hogy a hibát jelezted és kijöttek/nem jöttek? Hivatalos papír alatt tértivevényes levelet, panaszkönyvi beírást vagy valami hivatalos papír alapú választ értek. Ha ilyen nincs, akkor nehéz helyzetben vagy. Ugyanakkor a szavatosság is jó neked, mert akkor is őt terheli a javítás költsége, csak neked kell bizonyítanod, hogy ez a hiba már a beszereléskor is fennállt.
Tefe
Papirom csak annyi van, amennyit a közös képviselő összeírt, illetve az általa elküldött levelek (többszöri felszólítások). A kiszállási díjat sem kell kifizetnem?
L_Matyi
(Tefe @ 2010.05.26, 13:33) *
Papirom csak annyi van, amennyit a közös képviselő összeírt, illetve az általa elküldött levelek (többszöri felszólítások). A kiszállási díjat sem kell kifizetnem?
PTK
A hibás teljesítés
305. § (1) Olyan szerződés alapján, amelyben a felek kölcsönös szolgáltatásokkal tartoznak, a kötelezett hibásan teljesít, ha a szolgáltatott dolog a teljesítés időpontjában nem felel meg a jogszabályban vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak.
(2) Hibás teljesítésnek minősül a szolgáltatott dolog szakszerűtlen összeszerelése is, ha a szerelés szerződéses kötelezettség, és azt a kötelezett vagy olyan személy végezte el, akinek magatartásáért a kötelezett felelős. A kötelezett felel akkor is, ha a szolgáltatott dolog összeszerelését a szerződésnek megfelelően a jogosult végezte el, és a szakszerűtlen összeszerelés a használati útmutató hibájára vezethető vissza. Fogyasztói szerződésben semmis az a kikötés, amely e rendelkezésektől a fogyasztó hátrányára tér el.
(3) A kötelezett a hibás teljesítésért felelősséggel tartozik (kellékszavatosság).
305/A. § (1) Ha a jogosult a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy azt ismernie kellett, a kötelezett mentesül a szavatossági felelősség alól. Mentesül a kötelezett a szavatossági felelősség alól akkor is, ha a hiba a jogosult által adott anyag hibájára vezethető vissza, feltéve, hogy az anyag alkalmatlanságára a jogosultat figyelmeztette.
(2) Fogyasztói szerződés esetében az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy a teljesítést követő hat hónapon belül felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, kivéve, ha e vélelem a dolog természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen. A felek ettől eltérő megállapodása semmis.

Csak abban különbözik a szavatosság és a jótállás (garancia), hogy kinek kell bizonyítania. Most neked kell bizonyítanod, hogy ő rossz munkát végzett, ha ezt tudod bizonyítani, akkor ki kell javítania és te semmit se fizetsz. Az, hogy erre hogyan veszed rá, az már más kérdés.
Tefe
Nagyon köszönöm! Most futok vele egy kört.

Üdv Tefe
Kereskedő
(zárcsere @ 2010.06.09, 10:58) *

Az ablak és ajtócsere mellett eltörpül beruházás szempontjából a zárcsere perdig ez is nagyon fontos egy lakásnál vagy háznál, hogy megóvjuk értékeinket.

Szerintem eltévedtél, ez nem pont reklám fórum...
Vagy esetleg annyira megbízhatatlan az a cég amit belinkeltél, hogy azért tetted ide, és én értelmeztem félre, reklámnak?
L_Matyi
Reklám törölve...
vezer
devil.gif sziasztok.

Szeretném felhívni a figyelmeteket
ha valaki az ÁRKÁDIA 98 KFT 1194. Bp. cégnél rendeli meg a műanyag
Nyílászáróit az számoljon rá még 2 hetet az általuk megígért szállítás határidőre mert sajnos csak ígérgetni tudnak de azt nagyon.
Főleg a" kedves" Kaszás úr
Tipp: Kötbért íratni a szerződés kötéskor
dabra
Tiszteletem!

4 éve vásároltunk egy emelő-toló erkélyajtót egy cégtől, aki szakszerűen be is építette. A termékre 5 év garanciát vállaltak.

A felmerült probléma az, hogy a 2 üvegréteg között párásodik az ablak, ebből kifolyólag elment a gáztöltés is a két üvegréteg közül. A szigetelés láthatóan meggyengült.

Próbáltam felvenni a kapcsolatot a gyártó céggel, de nem válaszoltak a telefonra. Interneten, tudakozóban még 2 másik telefonszámot sikerült találni, ezek vagy megszűntek, vagy ki vannak kapcsolva. Felkerestem a cég telephelyét, ahol kiderült, hogy már jó ideje nincs senki, céginformációs oldalakon látom, hogy a cég még megvan, de a tevékenységet megszüntették.

Kérdezném, hogy kihez lehet fordulni ilyenkor garanciális ügyben?

Üdv.
Mozigépész
A gyártó és akitől vetted cég, egy és ugyan az?
Ha a cég megszűnt akitől vetted (mert ők a garanciára kötelezettek), akkor nincs mit tenni.
dabra
Ő a gyártó és a forgalmazó cég is.
Mozigépész
Nos, ha a cég máshova költözött, a cégbíróság útján talán megtalálod őket, ha nem, akkor esetleg békéltető testület. Ha megszűnt a cég jogutód nélkül, akkor meg reménytelen az eset.
vp123
Sziasztok,

Kicseréltettem az ablakokat, azonban az üveg hőszigetelő értéke valószínűleg nem az, aminek lennie kéne (hanem rosszabb). Azért csak valószínűleg, mert az üvegbe nincs beleírva és internetes kutakodás során találtam rá, hogy mégsem annyi az annyi...

A problémát már jeleztem az ablakos felé, aki némi hebegés-habogás közepette azt mondta, hogy ez az az üveg, aminek lennie kéne.

Az igazi problémám, hogy a megbízási szerződésre nincsenek technikai paraméterek ráírva, ezért külön kértem tőle az árajánlat első oldalát aláírva és lepecsételve (ezen vannak rajta a technikai adatok). Egy esetleges komolyabb nézeteltérés esetén ez elég bizonyítéknak számít? A papír címe "Műszaki tartalom, beépítési paraméterek", ha számít valamit.

Köszönöm a segítséget.
zöldfa
Sziasztok!

Július végén megrendeltem 2db beltéri ajtót. A megrendelő lapon az szerepelt, hogy a szállítási határidő 4-6 hét. Ezt követően a 10.hétre megérkeztek az ajtók. Hazaszállítottuk, és otthon derült ki, hogy mind a két ajtóban kb 1cm-es hajlás van, ezért nem lehetett a helyére betenni. Rögtön felhívtam az üzletet, azt mondták, hogy majd 1 hét múlva kilógja magát, ne törődjek vele. Természetesen 1 hét múlva sem javult a helyzet, ezért kértem az ajtók cseréjét, vagy a vételár cisszafizetését. 2 hétre rá eljöttek az ajtóért, és azt ígérték, hogy 2 héten belül itt lesz az új ajtó. A két hét már letelt, az ajtók természetesen nem érkeztek meg.

Mit tehetek ilyen esetben? Ha megkérdezem, hogy mikor érkezik, mindig mondanak egy időpontot, amit természetesen nem tartanak. Köteles vagyok hetekig várni az új ajtókra, vagy kérhetem a teljes vételár megtérítését?

Előre is köszönöm a válaszokat!

Zf
Mozigépész
Tértivevényes ajánlott levélben el kell állni a szerződéstől és kérni a vételárat vagy amit befizettél vissza.
Bela82
Januárban járt nálunk egy házaló ügynök,hogy most mennyire megéri ez az ablakszigetelés és a lakás eladásához szükséges zöldkártyát is megkapjuk.Bele is mentünk hisz akkor még részletfizetést emlegetett kamatmentes persze,az első részletet rögtön ki is kellett neki fizetni.Mondta is hogy pár napon belül itt is lesznek az emberek és megcsinálják,hetek múlva telefonon érdeklődtünk hogy mikor jönnek mert nem hívtak fel.Persze a telefonon azonnal intézkedtek megigérték hamarosan itt lesznek.Jöttek is még vagy 2 telefon hívás után február elején.Meg is csinálták amit tudtak bár hozzátenném hogy semmilyen szerszámuk nem volt szinte.Másfél óra alatt végeztek is vagyis nem tudták befejezni mert nem volt anyag és alkatrész az ablakokhoz.Ezután ki kellett fizetni a teljes összeget egyeben,és mondták hogy 2-3 napon belül visszajönnek befejezni a munkát.Azóta többször hívtam az ügyfélszolgálatukat ahol minden alkalommal ígérték jönnek hamarosan és befejezik.Még azóta se jöttek.Most nem tudom mit csináljak hogy tudnám rávenni őket hogy fejezzék be a munkát vagy ha nem adják vissza a pénzemet.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.