Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Internet Hűségnyilatkozat Anomáliák
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
Nagylaci
Sziasztok!

Lenne egy érdekes problémám az internet előfizetésem felmondásával kapcsolatban. 2004. 08. 03 óta van szerződésem egy éves hűségnyilatkozattal az Interware Rt.-vel. Nekem mindenképp erre volt szükségem ugyanis idén év végén elköltöztem más lakóhelyre ezért mindenképpen fel kellene mondanom a net-et. Mielőtt a szerződést megkötöttem sajnos csak szóban tudakozódtam a feltételekről és mint kiderült egy nem éppen lényegtelen apróságot elfelejtettek megemlíteni. Ugyanis idén amikor az egy éves szerződés lejárt és próbálkoztam a felmondással kiderült, hogy amennyiben az évforduló előtt legalább harminc nappal nem jelzem írásban a lemondási szándékot a szerződés újabb egy éves időtartammal hatályba lép úgy, hogy felmondás esetén fizetnem kell a teljes hátralévő díjakat ami jelen esetben százezer forint körül lenne.
Ahol eddig ezt a kapcsolatot használtam ott nincs senki aki átvehetné az előfizetést én pedig miért fizessek ekkora -számomra- nagy összeget a semmiért?
Ráadásul a cégben annyi korrektség sincs, hogy az előtt a bizonyos határidő előtt értesítettek volna netán e-mail útján.
Kérdem én ez egy olyan szolgáltatás amit rendkívüli esetben lehetetlen lemondani? Ilyet lehet? Szóval egyáltalán tehetek valamit ez esetben vagy kénytelen leszek fizetni valamiért amit sehogyan sem tudok igénybevenni?
Pjotr
Sajnos aláírtad, hogy elolvastad és megértetted a feltételeket....
El kellett volna olvasni...
de egy jogász véleménye érdekes lehet...bár nem hiszem, hogy mást mondana.
Joooe
Hát elég fura szerződés, ha el kellett volna olvasni, ha nem...
Bár igaz amit írsz, de akkor is fura, hogy ez így rendben van...
Várjuk meg házi jogászunk, Ariadne véleményét wink.gif wink.gif
ityam
(Nagylaci @ 2005 Oct 15, 05:12 PM)
Ugyanis idén amikor az egy éves szerződés lejárt és próbálkoztam a felmondással kiderült, hogy amennyiben az évforduló előtt legalább harminc nappal nem jelzem írásban a lemondási szándékot a szerződés újabb egy éves időtartammal hatályba lép úgy, hogy felmondás esetén fizetnem kell a teljes hátralévő díjakat ami jelen esetben százezer forint körül lenne.

ezt mondtak vagy ez van a szerzodesben? mert ilyet nem tudom hogy hogy mernek beleirni. ez szerintem az elofizetok 95%a serelmezne. ugyebar normal esetben ugy mukodik ha lejar az 1 ev akkor siman hasznalod tovabb minden megkotes nelkul. teszem azt mi van akkor ha valaki masfel evre szeretne internetet? nem megoldhato sehogy? erdekes lenne.
olvasd el tuzetesen a szerzodest szerintem.
Pjotr
Már olvastam ilyet simán beleírják, mert az előfizetők 95%-a nem sérelmezi, hizsen el sem olvassa..
ityam
enny ierovel ha az lett volna ott hogyha nem szol idoben akkor folytatolagosan egy 100 eves husegnyilatkozat lep eletbe es akkor fizetheti a millakat ha nem kell smile.gif barmit csak nem irhatnak bele
Nalam az 1 eves husegnyilatkozat azt takarja hogy 1 evig nem mondom le.1 evig minimum szamithatnak ram. de tovabbra is kerdezem hogy masfel evre ha valaki akar internetet akkor mit csinal ilyenkor? kifizet 2 evet? jo poen.
ui: annak kellene minimumnak lenni hogy minden egyes husegnyilatkozatot kulon alairni, es nem termeszetszezruleg folyamatosan megujitani. szerintem itt van benne a szabalyellenesseg, bar foggalmam nincs rola hogy tenyleg szabalytalan e. de nekem nagyon szabalytalansaggyanusnak tunik.
Pjotr
Nem hiszem, hogy szabálytalan lenne, ha másfél évig akarsz előfizetni, akkor az egy év lejárta elött jelzed a szolgáltatónak, hogy ezt a csomagot lemondod és választasz egy olyat -nyilván drágábban- amihez nincs ilyen kikötés.
Nagylaci
Kösz az eddigi hozzászólásokat.

Én is eléggé úgy érzem, hogy erre csúnyán rászaladtam. Mondhatni "rutinból" kötöttem meg a szerződést mivel jó pár ehhez hasonló hűségnyilatkozatot írtam már alá. (Előző internet, mobiltelefon nem is egyszer, kábel TV Stb..) Ezért aztán fel sem merült bennem, hogy ilyen is előfordulhat.
Egyébként a szerződés még azt is kiköti, hogy amennyiben nem én voltam a tényleges előfizető (tehát nem az én nevemen volt a net) akkor át sem hozhatom az új lakóhelyemre mert azt is a szerződés felmondásaként értelmezik... No comment. Az a nagyon dühítő benne, hogy érezhetően ez egy tudatos csapda a szolgáltató részéről. Valahogy úgy lehettek vele, hogy "beleírjuk aztán ha az előfizetők csak fele beszívja már jól is jártunk".
Olyasmi ez mint a Tocsik ügyben az elhíresült ítélet, csúnya dolog, de ugye mindent szabad amit nem tilos...
Én azt érzem még kimondottan "érdekesnek" az esetben, hogy ugye a hűségnyilatkozat fejében szokott az ember valami ellenszolgáltatást kapni a szolgáltatótól. Ez így is volt elengedték az összes belépési, szerelési díjat az elején. Na de mi a nyavalyát kaptam én tőlük az újabb egy évi rabszolgaságért?! Gondolják, hogy a két szép szemükért akarok még egy évig kizárólag nekik fizetgetni? Vagy mi van ha előre nem látott dolog ütne be? Akkor ez lemondhatatlan? És ha igen ki kötné ezt így meg ha tudja, hogy nem szállhat majd ki? Én biztosan nem. OK, megváltoztatom a felhasználónevem "Balek"-re. Nem is! inkább "balek"-re. smile.gif
Azért akinek az Interware Rt.-nél van szerződése az vigyázzon mit csinál!

De legalább egész idáig ne lapított volna cég ebben a kérdésben olyan látványosan smile.gif mint az a bizonyos "dolog" a gazban! Csak akkor jutott eszükbe ez az "apróság" amikor már az érdekük megkívánta. Amikor kezdetben érdeklődtem soha egyetlen szóval fel nem hívták volna a figyelmemet erre!
ityam
ilyenkor mi van akkor ha egyszeruen nem fizeted be? buntibol kikotik? smile.gif vagy elmennek birosagra hogy az 1 eves husegnyilatkozat miatt 1 ev es 2 honap utan ki szeretted volna kottetni, es ezert nem vagy hajlando fizetni? szerintem nem erne meg nekik nagydobra verni ezt az ugyet...
asdf
Lasd meg: Magatol megujulo husegszerzodes topic
Nagylaci
Köszönöm ez a másik topic sokat segített. Most már tudom, hogy alá sem kellett írnom ezt a marhaságot. (Hozzáteszem most jól átolvasva az egészet akkor sem venném észre mert ez a fajta szöveg - szégyen-nem szégyen - számomra nagyon nehezen értelmezhető.) Az eredeti általam 2004 júliusában aláírt szerződésben ez a kitétel még nincs is benne! Na ettől már teljesen kezdek kikészülni... Mutasson nekem valaki olyan embert aki a néha kiküldött ÁSzF-eket tüzetesen átvizsgálja! Az a nagy büdös igazság, hogy egyszerűen csak szórakoznak a felhasználóval kihasználva azt, hogy gyakorlatilag az "átlag" ember alig konyít valamit az egészhez!

Ezentúl akkor köthetek én is mindenkivel szerződéseket aztán egyoldalúan addig módosítgatom amíg anyagilag sokkal jobban járok mint kezdetben?
Vajon meddig tart még amikor újra bevezetik ezek a "mai jobbágytartók" mondjuk az első éjszaka jogát vagy valami effélét?
Gondolom ha sikerül ügyesen játszani a törvényekkel sikerülni fog nekik!
ityam
(Nagylaci @ 2005 Oct 16, 04:01 PM)
Az eredeti általam 2004 júliusában aláírt szerződésben ez a kitétel még nincs is benne!

akkor nem irtad ala ezt, akkor viszont szerintem mar mas a leanyzo fekvese. mert ha kesobb jott be ez a rendszer az teged nem erint elvileg. neked meg amit te irtal ala az vonatkozik rad. de aztan lehet hogy valahol el vagyok tevedve....
Ariadne
Szerintem próbáld meg megszerezni azt az ászf-et, ami akkor volt hatályos, amikor aláírtad. Az ügyfélszolgálaton biztosan oda kell hogy adják, bár nem fognak szeretni érte wink.gif , de ha abban és a szerződésedben sem szerepel ez a kikötés, akkor tényleg nem érvényes rád...

A nemfizetés elvileg akár jó ötlet is lehet, a baj csak az, hogy attól, hogy kikötik, még kérhetik akár bíróságon is a pénzt, és ennyit szeirntem nem hagynak veszni...

Engem már csak az zavar, hogy nem viheted át máshová, ez azért fura, ha a cég egyébként országosan szolgáltat (bár nem tudom, így van-e). Csak azt nem tudom értelmezni, hogy hogy lehet másnak a nevén, mint akinek a nevén van. wacko.gif Nyilván csak az rendelkezhet az előfizetésről, aki kötötte, ő a szerződő fél...

wink.gif Egyébként köszi, Joooe...
asdf
Ha ok nem adjak ki, akkor NHH-nal meg megvan, mert oda be kell nyujtani.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.