Sziasztok!
Lenne egy érdekes problémám az internet előfizetésem felmondásával kapcsolatban. 2004. 08. 03 óta van szerződésem egy éves hűségnyilatkozattal az Interware Rt.-vel. Nekem mindenképp erre volt szükségem ugyanis idén év végén elköltöztem más lakóhelyre ezért mindenképpen fel kellene mondanom a net-et. Mielőtt a szerződést megkötöttem sajnos csak szóban tudakozódtam a feltételekről és mint kiderült egy nem éppen lényegtelen apróságot elfelejtettek megemlíteni. Ugyanis idén amikor az egy éves szerződés lejárt és próbálkoztam a felmondással kiderült, hogy amennyiben az évforduló előtt legalább harminc nappal nem jelzem írásban a lemondási szándékot a szerződés újabb egy éves időtartammal hatályba lép úgy, hogy felmondás esetén fizetnem kell a teljes hátralévő díjakat ami jelen esetben százezer forint körül lenne.
Ahol eddig ezt a kapcsolatot használtam ott nincs senki aki átvehetné az előfizetést én pedig miért fizessek ekkora -számomra- nagy összeget a semmiért?
Ráadásul a cégben annyi korrektség sincs, hogy az előtt a bizonyos határidő előtt értesítettek volna netán e-mail útján.
Kérdem én ez egy olyan szolgáltatás amit rendkívüli esetben lehetetlen lemondani? Ilyet lehet? Szóval egyáltalán tehetek valamit ez esetben vagy kénytelen leszek fizetni valamiért amit sehogyan sem tudok igénybevenni?