Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Buszmegálló
Fogyasztóvédelem Fórum > Fogyasztóvédelem.com > Társalgó
1, 2, 3
Joooe
Nagyon szépen köszönöm a bíztatást! smile.gif

Én nagyon remélem, hogy nem kerül sor perre, vagy ha mégis akkor a lakók nem hátrálnak meg.

Abban tudtok esetleg segíteni, hogy az említett rendelet (20/1984. (XII. 21.) KM rendelet) változott-e a 2005-ös év során? Nem a legfrisssebb a jogtáram rolleyes.gif

Most a további lépésekről már tárgyalni kéne itt egy-két szervezkedő hajlamú lakóval. A fentieket figyelembe véve, azt hiszem gond nélkül tudom igazolni, hogy a buszmegálló építése jogszerűtlen, azzal sem lesz gond, hogy a lakók nyilatkozatot írjanak alá, még ha akad aki összegyűjti, akár a szomszédos lépcsőházakban/épületekben is lehet gyűjteni, ezzel a beijesztéssel, hogy ki fogják írtani a többi "szabálytalan" zőődet is a környéken nagyon jó érvelési lehetőséget adtak a kezünkbe biggrin.gif

A levelet író úriembernél némi "rosszhiszeműséget", vagy legalábbis óriási tájékozatlanságot vélek felfedezni, ha találok erre illetékes szervet ellene is vizsgálatot fogok kérni.
Captain Crash
Tisztelt Cím!

Eh, ezt kinek írta? A háznak? Az ilyen leveleket Köműves Kelemennének címzik? Ez se tanult etikát....
Ariadne
(Joooe @ 2005 Dec 10, 08:59 AM)
Joooe lőő, góól  cool.gif

biggrin.gif tongue.gif biggrin.gif tongue.gif biggrin.gif

Első félidő, 16. perc: Joooe - önkormányzat 1 - 1... (1 pont helyénvaló jogszabály - 1 részleges zöldirtás és megállótelepítési kísérlet)

Hajrá, Joooe! Gyerünk! Menj rá!

Nnna, sört ide! beer.gif
Joooe
A fenébe megint náluk a labda ohmy.gif huh.gif smile.gif

Érdekes dolog történt ma, leraktak még egy betonlapot, arra az oldalra, ahol a tábla volt és még beljebb rakták a táblát, így már aztán tényleg teljesen érintekzik a buszmegálló területe a házból kivezető járdával.

Lemértem, a betonlapok 1,4 m szélességűek, és most már 10 van belőlük. Az utolsó lap és a "keresztező út közelebbi burkolatszéle" között még van olyan 2,5 méter. Vagyis az úttest burkolatszéle. Ha a keresztező út melletti járda is beleszámít az útba, és annak a közelebbi burkolatszélét kell mérni, akkor még sokkal kevesebb.

Lehetséges volna, hogy engedélyt kértek a minisztériumtól? blink.gif

Egyáltalán, ha a jogszabályban, "Közlekedési, Hírközlési és
Vízügyi Minisztérium" szerepel, akkor mi van, automatikusan a "Gazdasági és Közlekedési Minisztérium" értendő?

Nekik érdemes lenne esetleg írni, hogy ilyen rendkívüli engedélyt ne adjanak ki, vagy ha már kiadták vonják vissza? Felteszem ha nekem ezt írták akkor magasabb szintre is azt hazudta az önkori, hogy a környéken lakók érdekében, meg az ő egyetértésükkel történik a dolog. Természetesen megtámogatva egy ilyen levelet jó sok tiltakozó lakó aláírásával...
Vagy ott jó magasról leszarnák? smile.gif

(20/1984. (XII. 21.) KM rendelet az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről)
15.§ (2) A rendeletben és a mellékletében foglaltaktól való eltérést a Közlekedési, Hírközlési és
Vízügyi Minisztérium engedélyezheti.
Ariadne
Van egy törvény a minisztériumok felsorlásáról, amit minden kormányváltásnál módosítanak az elnevezések változása miatt biggrin.gif , na ebben az volt, hogy közlöködési feladatkör tekintetében a Közlekedési és Vízügyi Minisztériumot kell érteni KHVM-en. De szvsz ők biztos lomhábbak még az önkorinál is...

Eszembe jutott egy talán fontos dolog: építeni még közterületen is csak érvényes építési engedéllyel lehet, szóval az önkorinak az ezt kiadó osztályánál lehet valamilyen kifogásszerűséget beadni úgy tudom (sajna a pontos nevét nem ismerem), ha az építkezéssel kapcsolatban kifogása van az embernek. És itt ez a helyzet. Minél gyorsabban kellene cselekedni, mert ha megépítik, már nagyon nehéz lesz (ha lehet egyáltalán) eltüntetni...

Megint csak azt tudom írni, mint előbb: sasszé a jegyzőhöz, meg az építésügyi osztályhoz, hogy 1. a ti házatoknak ugye bele kellett (volna) egyeznie? 2. mutassák már a beleegyezést, te is ott laksz (lakcímkártya elővillant) 3. szeretnétek megakadályozni a továbbépítést, amíg ki nem derül, hogy akkor most mennyi az annyi - mit kell ehhez benyújtani? (tuti biztos vagyok benne, hogy lehet ilyet!) - mert ha nem hagyják, éhségsztrájkba kezdtek a betonlapokon és a sajtóhoz fordultok! (Most hirtelen nem tudtam fenyegetőbbet kitalálni...) biggrin.gif

szerk: nagyobb összegű fogadásokat mernék tenni arra, hogy nem kértek engedélyt a minsztériumtól... Csak próbálkoznak, mint a Bluefish Ariadne ellen... wink.gif laugh.gif

szerk 2: És szvsz tényleg náluk a labda, mert ha befejezik, mielőtt elküzditek magatokat az illetékes szervig, akkor vége a második félidőnek... mad.gif

szerk3: És jó lenne már talán egy igazi nagy off-topic, nem? smile.gif

szerk 4: elnéztem a jogszabályt, pontosabban azt, ami benne van, szóval igen, GKM, vagyis Gaz. és Közl. Min. az illetékes!!! Jáááj, nekem se megy ez ma...
Joooe
Hát az szopás, mert már jó régóta kinn van a tábla, ami szerintem azt jelenti, hogy befejezték, csak néha még alakítgatnak rajta.

Bár az első lépést már mi is rég metettük, a jegyzőnek a panaszomat már jó régen, 2005.11.11-én postára adtam.

De végül is, ha szabálytalan akkor meg kell szüntetni, nem? A rendelet szerint ami nem felel meg az előírásainak azt le kell bontani, ennek határideje valamikor a 80-as években járt le, szóval késésben vannak smile.gif

Szerintem ez az illetékes osztály az lesz aki nekem levelet írt. Hát velük nem sok reményt látok a megyezésre mad.gif

Ja kéne valami ahol bátran lehet offolni smile.gif

mert ha nem hagyják, éhségsztrájkba kezdtek a betonlapokon és a sajtóhoz fordultok! (Most hirtelen nem tudtam fenyegetőbbet kitalálni...) biggrin.gif

Hát nagyon rámférne biggrin.gif biggrin.gif tudtátok hogy a sör hízlal? biggrin.gif Az utóbbi időben férfias pocakot (biggrin.gif) kezdtem ereszteni. Még nem vészes a dolog, de ideje lesz éhségsztrájkba fogni, meg nyomatni az edzést mert ez így nem lesz jó biggrin.gif
Ariadne
(Joooe @ 2005 Dec 14, 05:07 PM)
Hát nagyon rámférne biggrin.gif biggrin.gif tudtátok hogy a sör hízlal? biggrin.gif Az utóbbi időben férfias pocakot (biggrin.gif) kezdtem ereszteni. Még nem vészes a dolog, de ideje lesz éhségsztrájkba fogni, meg nyomatni az edzést mert ez így nem lesz jó  biggrin.gif

Hajaj, és a korral egyre rosszabb lesz a helyzet, szóval húzz bele, Joooe, amíg ilyen ifjú vagy... biggrin.gif A háznak is jó, neked is... rolleyes.gif

Az építési osztályhoz meg könyörgöm, végre személyesen menjen be valaki, mert papírokat mutogatni csak úgy tudnak, és egy szívósabb emberke nem hagyja lerázni magát, amíg ki nem derül az igazság...
Joooe
Igenis biggrin.gif

Most már először begyűjtöm a nyilatkozatokat, és azzal bokázok el a jegyzőhöz.
Ariadne
Aztán csak keményen... Jííííííí-haaaa shuriken.gif tongue.gif
Joooe
OFF
Most jólnevelt hangulatomban vagyok, úgyhogy nem mondom mim van tele már ezzel az egésszel wacko.gif

Ma már reggel óta jogszabályokat böngészek, a helyi építési szabályzat meg az OTÉK egymásra meg összevissza mindenféle dolgokra hivatkozásai wacko.gif
Azt hiszem nem véletlen külön szakma ez unsure.gif

Ráadásul mi vagyok én valami közösképviselő? Itt a harmadikon engem fog a legkevésbé zavarni ez az izé. Mindegy már van aki ígérte, hogy aláíratja a nyilatkozatokat, aztán majd kitalálják mikor megyünk jegyzőhöz. dry.gif

Nekem most elég volt, fogom játszós ruhám és megyek homokozni vagy nem tudom... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Ariadne
OFF Vigasztaljon, hogy az építési engedélyezés pl. a legbonyolultabb engedélyezési eljárás, a nagy elektronikus ügyintézési hercehurcában is ez az egyetlen eljárás, amit egyszerűen nem vállalt Mo. az EU felé "elektronizálni" a következő években, mert túl nehéz lenne... Szóval a gond nem a te készülékedben van. biggrin.gif

Az önkormányzat meg szereti kevergetni a dolgokat, gonosz feltételezéseim szerint néha szándékosan. Szóval a legjobb az lenne, ha lenne ott (az önkorinál) valakinek a valakije, aki tényleg hajlandó utánanézni, hogy mit is lehet tenni ilyenkor. Csúnya dolog, de ilyen országban élünk... Vagy csak pesszimista vagyok most... geek.gif

Tapasztalatom szerint hímnemű emberegyedek számára nagyon jó feszültséglevezetés némi FPS, nem tudom, te hogy vagy vele. És még játszós ruha sem kell hozzá... tongue.gif Bár én jobban szeretem a Worms valamelyik részét, az éppen hőn utált emberekről elnevezve a kukacokat. Vizsgák előtt nagyon jól tud esni egy kis kukachentelés... wink.gif biggrin.gif
Joooe
(Ariadne @ 2005 Dec 15, 11:53 AM)
Tapasztalatom szerint hímnemű emberegyedek számára nagyon jó feszültséglevezetés némi FPS, nem tudom, te hogy vagy vele. És még játszós ruha sem kell hozzá...  tongue.gif

Igen igen én csézni szoktam biggrin.gif (gyk: Counter Strike wink.gif )

A worms-szel de sokat hülyültem régen rolleyes.gif Lehet újra beszerzem egy kis nosztalgiázásként biggrin.gif
Ariadne
(Joooe @ 2005 Dec 15, 12:03 PM)
Igen igen én csézni szoktam biggrin.gif (gyk: Counter Strike wink.gif )

Hajaj, nagyon is jól tudom, miről van szó. Van nekem otthon egy kedves hímnemű egyedem, aki szintén ebben utazik, amikor nem épp Half Lifeozik... Bár ugyebár az majdnem ugyanaz. (Mármint nekem. biggrin.gif ) Bezzeg a Spellforce nem csúszik neki annyira, pedig anatómiailag elég alaposan mutatják benne a hölgyikét, reméltem, hátha - de nem. sad.gif biggrin.gif
Joooe
Halad a dolog, gyűlnek az aláírások, van aki be tud jönni velem majd...
Ma beszéltem telefonom a jegyző titkárságával, hogy egyeztessek egy időpontot amikor személyesen tudna minket fogadni, azt ígérték majd visszahívnak. Most várok... rolleyes.gif
Joooe
Másnapra csak sikerült azért visszahívniuk: az időpont jan 10 blink.gif
Háromszoros hurrá a magyar közhivataloknak...
Rájöttem vannak még itt építési munkák, na addig szerintem simán befejezik az aszfaltozást meg minden. mad.gif
Ariadne
Tudod, Joooe, szegény fáradt hivatalnokok a karácsonyi szabijukat töltik addig. Reméljük a munkások is, meg hogy hó lesz és fagy, és nem tudják addig befejezni... cool.gif
Joooe
Hát ja, végülis... rolleyes.gif
Csak én valami olyanra számítottam, hogy tegnap azt mondják, hogy holnap x órakor tudja önöket fogadni a jegyző asszony rolleyes.gif
Majd kinövöm a naivitásom biggrin.gif

Azt hiszem elküldöm addig a tiltakozásokat levélben, hogy szükség esetén tudjuk igazolni, hogy a késlekedés nem rajtunk múlt.
Ariadne
Ez jó ötlet. Annyira drukkolok, hogy sikerüljön!

Egyébként jó, hogy nem egyedül mész, mert saját tapasztalatom, hogy - mivel harminc alatt vagyok és egyébként is fiatalabbnak látszom - hajlamosabbak hanta szöveggel (próbálni) elhajtani az embert, ha fiatal.

(A szegedi Excaliburnál (sose vásárolj ott) volt úgy, hogy végső elkeseredésemben egy ismerős anyukáját kértük meg, jöjjön el velünk asztalra csapni, mert barátommal - két egyetemista ugyebár - egyszerűen semmibe se vettek, amikor (hmmm) jótállási igényt próbáltunk érvényesíteni. A barát anyukája meg jött, bunda, egyebek, és lám csak, kaptunk még 1 év jótállást... Érdekes... mad.gif)
Joooe
Hát igen ezt én is tapasztaltam már. Ráadásul élőben én általában nagyon nyugodt hangnemben vitázom, nagyon biztosnak kell lennem magamban, hogy erőszakosan ragaszkodjak az érveimhez, szóval ha vitapartner is normális akkor ebből kisülhet valami, de ha visszaél ezzel... Nem egyszer szoptam már be lerázós dumát, amire csak kis utánajárással jöttem rá, hogy mi is volt...
Ebben is gyakorlat kell hogy észrevegyem, mikor akarnak lerázni biggrin.gif

Nem mintha nem tudnék "bekeményíteni", csak nem szertek. wink.gif

De lesz ott velünk mindenféle vérmérsékletű ember, felháborodott nyugdíjas, minden smile.gif
Joooe
Fejlemények, ha érdekel valakit smile.gif

Még január elején az eredménytelen levelezést megunva becsattogtunk a jegyzőhöz, 4 lakó, fiatal, nyugdíjas, férfi, nő, szóval nagyon vegyes összetételű volt a válogatott. (Fő a hatásosság rolleyes.gif )

Elmondtunk kb. mindent, a jegyzőnéni nagyon kedvesnek és megértőnek látszott, de azt mondta utána kell néznie néhány dolognak (pl hogy egyáltalán az ő hatásköre-e) Ezért két nappal későbbre új találkozót beszéltünk meg, akkorra odarendelt embereket az illetékes bizotsságból is.

Oda csak ketten mentünk, de felkészülve hogy ökölharc lesz. biggrin.gif (Vissza a boxolós smiley-t! biggrin.gif)
A hivatali emberkék menetrendszerű késése alatt már beszélgettünk a jegyző asszonnyal, teljesen rosszul mondtak neki dolgokat, ott sikerült azért tisztázni, hogy hol is van a régi megálló meg ilyeneket.
Aztán megjöttek, el vitatkozgattunk egy darabig, ezt nem is részletezném. Kiderült pl, hogy engedély nélkül épült a megálló - bár építési engedély nem is kell rá azt hiszem. Végül is azt hozták ki a jogszabályokat meg példákat vizsgálva, hogy a jegyző hatásköre dönteni. (Itt kibukott egy jogi finomság, miszerint hasonló dolgokat egy törvény (1988 évi I. ha jól emlékszem) az önkori képviselőtestületére bízza, míg egy ezt pontosítő GKM rendelet (5/2004 talán) meg jegyzői hatáskörbe adja. Az Alkotmány szerint jegyzőnek hatáskört csak kormányrendelet vagy erősebb jogszabály adhat. Rá is lett ugrasztva egy jogász gyakornok, hogy levelezzen a BM-mel, azért erre kíváncsi lennék mi lesz belőle rolleyes.gif ) De csak arra jutottak, hogy itt a jegyző néni "nem tudja megúszni" a döntést, és ő úgy döntött, hogy addig amíg a volán nem egyezik meg a lakókkal, nem engedélyezi.
Ezzel azt hiszem kezünkbe adta az aduászt, a néhány lakóval beszélgetem, nagy összegben mernék fogadni arra, hogy nem lesz itt semmilyen egyesség biggrin.gif Sőt azt is kétlem, hogy a volán egyáltalán megpróbálná.

Meg azt is elrendelte a jegyző néni, hogy a közlekedésbiztonsági vizsgálatokat is újra folytassák le, és mondják meg hogy hol lehetséges egyáltalán buszmegállót kialakítani. (lehetséges-e?)

Egyelőre elégedett vagyok, nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!
Különösen neked, Ariadne! smile.gif
Captain Crash
Az Alkotmány 44/B. § (3) szerint törvény vagy kormányrendelet államigazgatási feladatot, hatósági hatáskört állapíthat meg a jegyzőnek, és kivételesen a képviselőtestület hivatala ügyintézőjének is. (Nem azt mondja, hogy csak kormányrendelet, vagy törvény adhat, hanem, hogy törvény vagy kormányrendelet ilyet is megtehet, nem találtam olyat, hogy miniszteri rendelet ne tehetne ilyet.) Az elv az, hogy az alacsonyabb szintű jogszabály nem lehet ellentétes a magasabb szintű jogszabállyal. És valóban, a 5/2004. (I. 28.) GKM rendelet a helyi közutak kezelésének szakmai szabályairól (2.3 alatt) kimondja, hogy a közútkezelõi hozzájárulások kiadása a jegyzõ (fõjegyzõ) feladatkörébe tartozik, melyet a Dr. Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter az 1988. évi I. törvény 48. §-a (3) bekezdése B ) pontjának 4. alpontjában kapott felhatalmazás alapján rendelt el és 2005. január hó 1. napján lépett hatályba.

Azért örülök, hogy halad a dolog. smile.gif
Joooe
Szerintem azért van ott, hogy mi állapíthat meg ilyen jogkört, mert más nem wink.gif
A törvény meg hiába ad felhatalmazást az adott témakörben rendelkezésre a miniszternek, egy miniszteri rendelet attól még nem lesz "törvényerejű" (Most ez kb. úgy néz ki, hogy tudom, hogy van ilyen szó és hasraütésszerűen használom tongue.gif). Vagy mégis? huh.gif Valahogy úgy érzem, ha az Alkotmány azt mondja (azt mondja?) legalább korm. rend., akkor nem elég egy törvény ahhoz, hogy a miniszter is rendelkezhessen.
Ariadne
Az ilyen felsorolások azt jelentik tényleg, hogy csak ilyen formában lehet. Ez nagyon érzékeny dolog, mert ha nem megfelelő formában történik a felhatalmazás, akkor érvénytelen lesz a döntés is. És tényleg úgy van, ahogy Joooe mondta, kormányrendelet alatti szintű jogszabály (pl. GKM rendelet) ilyen hatáskört nem adhat. És kb. az Alkotmány az egyetlen jogszabály, amiben biztosan nincs tévedés, az összes többiben lehet és van is. smile.gif
Captain Crash
Szerintetek is Dr. Bubó tévedett? smile.gif (Szegény Csillag István) Én csak arra próbáltam rámutatni, hogy az Alkotmány szövege nyelvtanilag nem zárja ki, azért írtam a lehető legkissebb betűkkel, amit ez a nyavajás megenged. smile.gif Az Alkotmányt is emberek szülték, biztosan van benne tévedés, más kérdés, hogy úgy tekintünk rá, mint amiben biztosan nincs.
Ariadne
(Captain Crash @ 2006 Jan 30, 02:30 PM) *

Az Alkotmányt is emberek szülték, biztosan van benne tévedés, más kérdés, hogy úgy tekintünk rá, mint amiben biztosan nincs.

Na ez egészen pontosan így van. biggrin.gif Ezt tényleg így kell értelmezni, kétség esetén megszorítóan, ha jól emléxem.

És szeretjük Dr. Bubót, hová lennének nélküle a kedves kis állatkák... biggrin.gif
Captain Crash
Hát látod ez az, hogy "így kell" értelmezni. Én ebből a szempontból elég liberális vagyok, szóval, ha már valaminél meg van mondva, hogy hogyan kell értelmezni és nem pedig önmaga adja a dolgot az már nem kóser. De ennek ellenére tudom, mert tanultam az Alkotmányt, vizsgáztam is belőle, természetesen a tanárunk is egy jogász volt, nehéz volt nála átmenni...

Minden esetre, Joooe szempontjából nem túl jó, hogy a jegyző hatáskörén kívül esik a dolog, már ha ezt semmilyen kormányrendelet nem írja le. Az viszont jó, hogy már halad az ügy.
Joooe
Jól sejtem, hogy pusztán az "így kell értelmezni", az nem elég, hogy ne legyen érvényes?
Amíg alkotmánybíróság nem érvényteleníti, vagy a miniszter maga nem módosítja, érvényes akkor is ha büdös, nem? rolleyes.gif
A nyárig nem hinném hogy módosítanák biggrin.gif

Ariadne
Na, a buszok továbbra is távol maradnak a házatoktól, Joooe? Semmi újabb hír a harcos jegyző néniről vagy a gonosz Volánról?
Joooe
biggrin.gif

Semmi, épp most tervezek e-mailt írni a jegyzőnéninek, hogy mi van ilyenkor, mert szép dolog, hogy nem engedélyezte, de akkor ez most milyen következménnyel jár arra, amit már engedély nélkül idepakoltak? huh.gif
Jó volna ha eltakarítanák innen a buszmegállójukat, nem csak abbahagynák az építkezést rolleyes.gif
Ariadne
Nehogy véletlenül használatba vegye egy arra járó kósza busz, csak mert megörül, hogy jéé, új megálló, próbájuk ki... biggrin.gif Jó kényelmes kis megálló ez, ezután itt állunk meg... banned.gif
Joooe
Az tényleg nem hiányzik whistling1.gif
Joooe
Jegyző néni már megint nem kapkod a válasszal...
Már egy hete írtam mailt, most nem is a jegyzői osztály hanem kifejezetten az ő címére, hogy most akkor mi is lesz...
Vagy ez normális átfutási idő? banned.gif
Ariadne
Szerintem személyesen vagy telefonon hamarabb eredményre jutnál, a számítógéphasználatban kevésbé virtuóz személyek hajlamosak elhanyagolni az e-maileket... Én mindig mondom, hogy a személyes varázs az igazi. smile.gif Hallgass az öregebbre. (ide most egy bottal járó idős smiley kellene, de olyanom nincs)
Joooe
Féltem hogy ezt mondod (<- ha nem tudsz bottal járóvá öregedni, én fiatalodom vissza)

Úgy nincs kedvem bemenni megint... sleeping.gif
Ariadne
Telefon, amikor fogadóórája van? sorcerer.gif
Joooe
Megpróbálom...
Csak attól tartok azt se fogja tudni miről van szó, én meg felét elfelejtem megkérdezni annak amit akartam. Ezért szerettem volna jobban az e-mailt biggrin.gif
Ariadne
Vésd le előre pár pontban, mit akarsz majd mondani. Én úgy szoktam, ha fontos és hivatalos dologról van szó. És azt hiszem, téged nem kell félteni, ha úgy beszélsz is, ahogy írsz. biggrin.gif clap2.gif
Joooe
biggrin.gif Köszi. blush.gif Egyébként pont nem, beszédben gyakran gyengébb vagyok. De majd összeszedem magam naughty.gif
Joooe
(Joooe @ 2006.01.28, 07:39) *
Meg azt is elrendelte a jegyző néni, hogy a közlekedésbiztonsági vizsgálatokat is újra folytassák le, és mondják meg hogy hol lehetséges egyáltalán buszmegállót kialakítani. (lehetséges-e?)

Nah érdekes dolog történt, ugyanis tegnap vizsgálódtak itt emberkék nagyon tanácstalan fejjel, meg mászkáltak mindenfele az utcában... Ez lett volna az a vizsgálat? Most ha nagyon rosszindulatú akarok lenni, elképzelhető, hogy nem foglalkoztak a jegyző döntésével, és most talán az e-mailem hatására kérdezhetett rá a jegyzőnéni, és ennek köszönhető most az aktivitás? Akkor még várok egy kicsit a telefonnal, úgyis lusta vagyok.(Ariadne nincs lustálkodós smileyd? Adnék érte mondjuk egy szép virágadós kislányt )
Ariadne
Ez megfelel?

Nagy smiley biznisz megy itt. biggrin.gif

Elképzeltem, ahogy az ablakra tapadva, távcsővel figyeled a gyanús mozgásokat a buszmegálló-kezdemény körül, közben buzgón jegyzetelsz a "hadmozdulatokról". wink.gif

Viccen kívül, hátha szemmértékkel kitalálták, hogy tényleg, mégsem lehet ide megállót építeni, és mondjuk jövő héten már elkezdik elvinni a cuccaikat. rolleyes.gif

szerk: Mitől kislány az a smiley? Egyszerűen pirospozsgás, szerintem. De aranyos, és bájosan pislog. smile.gif
Joooe
Hááát olyan bájosan mosolyog és pirul és pislog, szerintem lány rolleyes.gif
Ha nem félnék, hogy végleg, csukjával a fejemen száműznek a fórumról, csinálnék egy szavazást erről biggrin.gif

szerk:
Naná, tökéletesen vagyok álcázva, mindenki gyanús, nem lehet nem ébernek lenni biggrin.gif biggrin.gif Viccen kívül egy 7-8 fős tanakodó társaságot nehéz az ilyen kevésbé forgalmas helyen nem észrevenni. Főleg felismertem az egyik nőt aki ott volt a jegyzővel egysztetésen is az "ellenség képviseletében".
Ariadne

Főleg felismertem az egyik nőt aki ott volt a jegyzővel egysztetésen is az "ellenség képviseletében".

Na, akkor csak gukkeres ügy volt, jól gondoltam! biggrin.gif

Mindent bele! Le a buszmegállóval! Nekem nagyobb is van, kölcsönadom:

(miért teszi be ilyen hülyén? túl nagy lenne a kép? sad.gif )
Joooe
Megcsináltam biggrin.gif
És kölcsön is vettem, most aztán rettegjen az önkori

(A kívülről linkelt kép jól jelenik meg... pssszt csak admin meg ne tudja wink.gif )
Csaba_20
Ezt adom Joooe-nak:

Ezt pedig Ariadne-nak:

és most bevágok egy pohár Pepsi-t:
Joooe
Juhhéj lesz itt arzenál clap2.gif

(Ez már függőség kérem szépen, vasárnap reggel ide vezetett az első utam )
Ariadne
Csaba: blush.gif Te is beszálltál a smiley-dömpingbe? Éljen! clap2.gif

Találtam még egy jót, ez biztos tetszeni fog nektek:
Joooe
Egy kis infó a kecskeméti közgyűlés 11.174-54/2006. számú határozatáról... mad.gif

Időközben ugyanis, hogy a jegyző "döntése" ellenére folytatódtak itt a munkák, a közgyűlés döntött a menetrendmódosításról, stb... szóval megkerestük a jegyzőt, hogy mégis mi ez, mi nem jöttünk kéz a kézben a volánnal... Időt kért, a következő megbeszélésen már ott volt König István (aki a korábbi nagysikerű levélkét írta) csoportvezető a városüzemeltetési osztálytól. A jegyző ekkor már kibújni próbált a dolog alól, a közgyűlésnek passzolta a kérdést, azt mondta az ápr. 26-ai közgyűlés elé fog kerülni a dolog, mi megelőző hét csütörtökig megkapjuk az előterjesztést, amihez mi véleményt fűzhetünk, és azt csatolják az előterjesztéshez, valamint javasolta, hogy próbáljunk képviselőkkel, a polgármesterrel beszélni, és meggyőzni őket. Más lehetőségünk nem volt, szóval beletörődtünk, hogy úgy tűnik bíróság marad csak,

Természetesen nem kezdtünk el képviselőknél kampányolni, értelme úgy sincs, nekem meg sem időm, sem gyomrom sincs az ilyesmihez, hogy az igazamat bizonygassam mindenkinek.

Azért ha a megállapodás szerint megkaptuk volna az előterjesztést, írtam volna egy pár sort hozzá, hogy miért jobb az önkorinak elhalasztani a kérdést, meghallgatni az érdekelteket és utána dönteni, mint kifizetni a kártérítéseket... Bár valszeg hatása nem lett volna. ermm.gif De miután a közgyűlés délelőtt döntött a dologról, délután ide is ért a levél biggrin.gif

Maga az előterjesztés nagyon egyoldalú és nevetséges, látszik a stíluson, hogy a König írta valszeg, és mindez a jegyző aláírásával crybaby.gif

Nem tudom így mi lesz belőle, én most nem foglalkozom vele bővebben, ha valakinek a házból lesz kedve bemenni kiverni a balhét nem fogom visszatartani biggrin.gif Majd ha az egyetemi dolgokkal végeztem én is átgondolom milyen jogi lépéseket tehetek.
Ariadne
sad.gif Ez nagyon gáz... Úgy tűnik, nem túl gerinces fajta a jegyző néni sem. Hát, majd hátha tényleg lesznek még a házból, akiknek ez nagyon nem tetszik, és akkor bíróságilag összefogtok, ha sokan benne vannak, megoszlanak a költségek is. Meg az önkormányzati választásokon is ki tudjátok majd fejezni a véleményeteket... devil.gif
Joooe
Eddig überszopacs.

Egy kóbor busz csak birtokba vette a megállót, ma már működik az új menetrend crybaby.gif

Kicsit jobban utánanéztem, úgy látom a közút melletti terület ilyen felhasználásról a közútkezelő azaz jelen esetben a jegyző dönthet (erre törvény hatalmazza fel, nem csak a gkm rendlet mint korábban mondták nekem(ezt is megettem... rolleyes.gif ), konkrétan 1991. XX. tv alapján az 1988 évi I. tv.), de ha ő a kérelemező (volán) kérését megtagadja, vagy olyan feltételhez köti amit nem fogad el, akkor a közlekedési hatóság megadhatja az engedélyt. Szóval akárhogyis, a jegyző kevés, nem tudom az ő szándékai milyenek voltak, de ha városvezetés akarja, akkor mindegy is, ő nem tudja megakadályozni.

Mindenesetre szépen hagytuk magunkat lerázni, ciki blush.gif
Annyi előnyöm van a dologból, hogy tanulom a hivatali ügyintézés menetét, jellegét huh.gif

Most egyelőre még suli ezerrel... Aztán, ha addig senki nem veszi itt kezébe a dolgokat, akkor majd én.

Ötletem az van egy nagy rakás, de nagyon sok mindent át kéne nézni ehhez unsure.gif

Ha esetleg tudtok valami rendkívüli határidőről az önkori közgyűlés határozatának megtámadására, vagy a kártérítési/kártalanítási igény bejenlentésére szóljatok, egyelőre úgy tűnik ráérek a záróvizsgám után foglalkozni vele... ermm.gif
Ariadne
Nem néztem még utána pontosan, de 30 napnál több biztos nincs... Jövő héten megnézem.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.