Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
MÁv Szellemvasút - Alföld Ic
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
Captain Crash
Sziasztok!

Tegnapi napon kedvesemmel elfáradtunk a békéscsabai állomásra, hogy megvegyük a másnap reggeli IC-re a jegyemet. A vételnél már az a meglepetés ért, hogy 790 Ft-ba került a jegy. Meg is kérdeztem, hogy ez minek köszönhető?
Annak, - mondta a hölgy - hogy ez nem a tipikus IC kocsira szól, hanem egy másodosztályúvá minősített kocsira, ezért olcsóbb.

A vonat reggel 6:30-kori indulással volt meghírdetve, így megkérdeztem, hogy ugye azért biztos, hogy lesz helyjegyem? A válasz természetesen az "igen" volt.

Ma reggel nem találtam a 82.-es kocsi 95. helyét, merthogy nemhogy az ülés, de a kocsi se volt az állomáson. Mint kiderült - a kalauz tájékoztatása szerint - a kocsit kisorozták és már nincs, üljek oda, ahol hely lesz, ha másnem az étkezőbe.

Felszálltam a legkényelmesebbnek tűnő helyre és az I. osztályon utaztam végig. Szerencsére az adott fülkében volt pont egy hely a teljes úton. A történet tehát happy-end-esre sikeredett, de azért eléggé szar érzéssel tölt el, hogy ez bárkivel előfordulhat és nem biztos a happy-end!.

Ezúton üdvözlöm a MÁV dolgozóinak édesanyját! Remélem csuklanak. wink.gif
Ariadne
Ugyanez a viszonylat, ellenkező irány: Ister nemzetközi gyorsvonat. Magyar földi halandó csak 390 Ft-os pótjeggyel közlekedhet ezen a járaton, ami azt jelenti, hogy elvileg - és csak elvileg - max annyit adhatnak el, amennyi ülőhely van. Ellenben a Románia felé közlekedő külföldi halandók nemzetközi jegyükkel helyjegyet is vesznek, ezt azonban valahogy nem veszi figyelembe a rendszer a pótjegyek mennyiségének kiszámításakor. Eredmény: kb. 2000 Ft-os jegyemmel ott ácsoroghatok 3 órán át a folyosón, míg az ingázó külföldiek bent csevegnek a fülkében. Nem is mentem többet ezzel, mert másoktól is hasonló "jókat" hallottam...

És a MÁV megerősítette, hogy ha fejreállok sem tudok olyan jegyet venni erre a járatra, amivel leülhetnék... mad.gif Csak mert véletlenül nemzetközi járatot akarok belföldi utazásra használni! A kelet az kelet... huh.gif

Szóval csatlakozom kedves kapitányunkhoz: üdvözlet a MÁVosok felmenőinek, beleértve összes nénikéjüket.

szerk: Érdekes, hogy a MÁV honlapon nincs fent az üzletszabályzatuk, csak a helye. És a MÁV/Küldetés/Kultúraváltás menüpont is üres. Ez utóbbi mondjuk nem meglepő...
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.