Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
3-4 naponta meghibásodó Matáv vonal javítatása
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Vezetékes és mobil szolgáltatók
gillon
Sziasztok!

Barátnőméknél másfél hónap óta (a javítástól számítva) 3-4 naponta elromlik a Matáv vonal. A javításra gyakram 2-3 napot kell várni. A vonal ilyenkor borzalmasan gerjed, gyakran megszakad és pattogó hangok vannak benne. Gyakorlatilag használhatatlan.

(Ezt az ügyfélszolgálat is mindig hallja, mert meg is jegyzi a hívás elején, hogy "rosszúl hallom!". Hát igen...
Ez a probléma.)

A barátnőm azt tervezi, hogy a következő számlát nem hajlandó befizetni, mivel a szolgáltatás használhatatlan... Van erre lehetősége vagy előbb be kell jelenteni az ügyfélszolgálaton kívűl is? (Ott már jelezte...)

Az első meghibásodás óta az Axelerót tárcsázva a korábbi 42000-48000-es carrierek helyett csak 28000-essel sikerül bejelentkezni, ami miatt az internet hihetetlenül lassú lett. Ezt a hibát (hiába van jelezve) nem hajalndók javítani... Mit lehet ilyenkor tenni?

Köszönöm!
Kardos Attila
TheElf
Kérdéses. A MATÁV szerződési feltételeibenm szerepel az, hogy a vonalhiba javításánál mennyi időn belül kell elérhetővé tenni a segélykérő hívásokat, csakhogy a rossz hangminőség esetében a segélykérő hívás elérhető. A hibát nem tudni mi okozza, és nem tudni tartósan javítható-e (pl. a pincében ahol egy doboz van beázik a doboz rendszeresen => nem javítható), a nyújtott minőség megfelel-e a szabványoknak és a szerződésnek, stb. Érdemes lehet a szerelőtől érdeklődni, esetleg tanácsot kérni.
Henci Papa
Azt viszont NE felejtsük el, hogy egy internetes szerződéskötés esetén a szolgáltatónak biztosítania kell a szerződésben jelölt átviteli sebességet. Ha ez nem teljesül, akkor kötelesek kijavítani a hibát ami gyanítom, hogy magával hozza a hangminőség javulását is.

Nem vagyok távközléstechnikai szakember, de a hibák valószínűleg a következők lehetnek:
1. Hibás telefonkészülék (ha MATÁV tulajdon, akkor azt bizony NEKIK kell javítani/cserélni)
2. Hibás vezeték(ek) - ezt be kell tudniuk mérni (de hülyén hangzik biggrin.gif )
3. Hibás érintkezés a kapcsolódobozban - szintén a MATÁV-nak meg kell tudni javítani
4. Alulméretezett központ/hibás erősítő - ez is a MATÁV "felségterülete"
5. Hibás beállítások a PC-n - ezt már Neked kell átnézni. Próbáld meg a telefont "magában", azaz a PC nélkül használni, mert lehet, hogy:
6. Hibás modem

Remélem, tudtam segíteni.
Shia-ko
Nekem az ADSL szolgáltatással 1 bajom van. Az ADSL szabvány rögzíti a min./max. átviteli sebességeket, míg a szolgáltató ezt nem teszi meg a szerződésben, és amennyiben nem teljesíti, bár ADSL-nek hívja, de már nem az. mad.gif
TheElf
(Henci Papa @ 2004 Jun 10, 03:01 PM)
Azt viszont NE felejtsük el, hogy egy internetes szerződéskötés esetén a szolgáltatónak biztosítania kell a szerződésben jelölt átviteli sebességet. Ha ez nem teljesül, akkor kötelesek kijavítani a hibát ami gyanítom, hogy magával hozza a hangminőség javulását is.

Nem vagyok távközléstechnikai szakember, de a hibák valószínűleg a következők lehetnek:
1. Hibás telefonkészülék (ha MATÁV tulajdon, akkor azt bizony NEKIK kell javítani/cserélni)
2. Hibás vezeték(ek) - ezt be kell tudniuk mérni (de hülyén hangzik biggrin.gif )
3. Hibás érintkezés a kapcsolódobozban - szintén a MATÁV-nak meg kell tudni javítani
4. Alulméretezett központ/hibás erősítő - ez is a MATÁV "felségterülete"
5. Hibás beállítások a PC-n - ezt már Neked kell átnézni. Próbáld meg a telefont "magában", azaz a PC nélkül használni, mert lehet, hogy:
6. Hibás modem

Remélem, tudtam segíteni.

A MATÁVval te nem kötöttél szerződést semmilyen adatátviteli sebességre amikor a telefonvonalat megrendelted, éppen ezért nincs semmi olyan sebesség amit biztosítania kellene. Egy ISDNre váltás megoldhatja a dolgot, ha technikailag lehetséges.
TheElf
(Shia-ko @ 2004 Jun 13, 10:12 AM)
Nekem az ADSL szolgáltatással 1 bajom van. Az ADSL szabvány rögzíti a min./max. átviteli sebességeket, míg a szolgáltató ezt nem teszi meg a szerződésben, és amennyiben nem teljesíti, bár ADSL-nek hívja, de már nem az. mad.gif

Axelero ADSL esetén az adatforgalom valóban az Axelero rendszeréig tökéletes, ott viszont (traceroute szerint 3.-4. hop) hirtelen rendszeres problémák fordulnak elő, így elég sokféle netes alkalmazás lehetetlenül el.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.