Előbb olvastam
ennek a nyereményjátéknak feltételeit. Az alábbit találtam benne:
6) A Játékos hozzájárulása:
A nyerteseket felkérhetik az átadással együtt járó
közszereplésre, melynek a nyertes köteles eleget tenni díjazás nélkül.
A nyereményakcióban való részvételi szándékának kinyilvánításával, a regisztrációval, illetve a Vodafone-tájékoztató továbbításával a résztvevő egyben kifejezetten hozzájárul, hogy nyereményhez jutása esetén személyes adatai közül nevének, és lakcíméből településének, továbbá a nyerés tényének az ajándék megjelölése melletti nyilvánossá tételéhez, valamint ilyen esetben
vállalja a részvételt és együttműködést a kapcsolódó reklám és egyéb marketing anyagok elkészítése során. Ebbe beletartozik a nyereményakcióval és a nyereménnyel kapcsolatos fényképek, illetve tv felvételek készítése, valamint azok közzététele reklám anyagokban...
A kérdésem az, hogy hol a határ, meddig mehet el a szervező a közszerepléssel? Mi szabályozza, hogy mennyi ideig, és milyen szereplést kell vállalni?
Szerintem nincs határ, ha kell a vállald a feltételeket.
Hiszen, nem jótékonyságból kapod a nyereményt, hanem abból a cég hasznot akar húzni.
Mondjuk az igaz, hogy pontosabban is megfogalmazhatták volna, hiszen nyilván nem akar a nyertes az élete végéig a vodafon reklámfigurája lenni...
Holden81
2006.08.06, 10:09
Üdv mindenkinek!
A következő nyereményjáték-problémával találkoztam:
"Soproni Sör- nyeremények 15 millió Ft értékben" Így szól a hirdetés. A feladat egyszerűnek tűnik: gyűjts össze 4 kupakot vagy 4 sörösdoboz-fület, amik a reklámokból ismert 4 különböző figura nevét tartalmazzák, de a rajtuk levő nyeremények azonosak. Fődíj egy van: 10 millió Ft. Persze nem vagyok hülye, tudom, hogy 3 10 milliós mindenkinek lesz... Na de kisebb nyereményekre azért lenne esély... De vissza a problémához:
Az üvegen/dobozon csak annyi van feltüntetve, hogy ha összegyűlt a 4 kupak/fül, nyertél, és hívd a megadott telefonszámot. Semmi utalás nincs arra, hogy további szabályok itt vagy ott találhatók. Én utánanéztem az www.sorbaratok.hu oldalon, és a következő meglepő dolgot találtam:
Csak akkor nyerhetsz bármit, ha a van egy olyan kupakod, ami tartalmaz egy bizonyos 8 jegyű kódot. Megnéztem az enyémeket: persze egyikben sincs...
Kérdés: ez mennyire a vásárlók megtévesztése(, vagy vmi más) ?
L_Matyi
2006.08.06, 10:33
(Holden81 @ 2006.08.06, 11:09)

Csak akkor nyerhetsz bármit, ha a van egy olyan kupakod, ami tartalmaz egy bizonyos 8 jegyű kódot.
Gondolom úgy csinálták, ahogy te is mondod, hogy 3 darab akármit könnyű összegyűjteni, és a 4. darabok összértéke 15 millió Ft, és azok sorszámozva vannak. Így az eredeti feltétel is igaz, ha megvan a 4 kupak nyertél, de az utóbbi is, hogy akkor kell közte legyen egy sorszámozott. Gondolom ezzel védik magukat a sok hamis nyereménytől/bepróbálkozástól. Egyébként komoly szabályok vonatkoznak az ilyen nyereményjátékra, például ha nincs nyertes, akkor a meghirdetett összeget, illetve a különbözetet, be kell fizetniük állam bácsinak, ezért nem éri meg ezzel csalni.
Csaba_20
2006.08.06, 11:09
Ha azt írja, hogy "nyeremények 15 millió Ft értékben" és a fődíj 10 millió Ft, akkor még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a többi nyeremény összértéke 5 millió Ft.
Mi a helyzet a tévés telefonos, sms-es játékokkal? Úgy tudom, hogy sajnos nem tartoznak a szerencsejáték felügyelethez a jellegük miatt. Mégis kellene lennie valamilyen szabályozásnak, mert elég visszásnak tartom, hogy pl 1-2 órán át végig mondogatják egy marha könnyű feladványra, hogy jaj de könnyű hívjon nyerjen. Közben a feltételeket nemigen említik, miszerint csak ha kisorsolja az illetőt a számítógép akkor mondhatja be a tévében a megfejtést. Másfelöl megközelítve még akkor is hivatják az emelt díjas számot, amikor már megvan a "nyertes".
De ez csak egy példa a sok érdekes dologból ami a játékok körül folyik. (pl beépített rossz választ adó emberkék, értelmezhetetlen feladvány illetve nem egyértelmű)
ancoraaa
2011.05.23, 08:12
Sziasztok!
A Corvin Plazaban meghirdettek tavasszal jatekot,miszerint,aki barmelyik uzletben vasarol ott 5000-ert aprilis 5-ig,az kap egy pontot,es a pontgyujto fuzetebe beragasztva negy pontert ket mozijegyet kap a Corvin moziba,ot pontert stilustanacsadast,hat pontert ingyen parkolast,satobbi. Akkoriban mar megvolt a ketszer negy pontunk,de mondtak,hogy majd aprilis 5 utan lehet bevaltani.Most meg azt mondjak,hogy aprilis 5 elott kellett volna! Egyenlore csak az informacios pult dolgozojaval beszeltunk. A lenyeg,hogy a kis pontgyujto fuzetbe vilagosan le van irva,hogy a pontok 2011 december 31-ig bevalthatoak! A moziban
azt mondjak,hogy veluk a Plaza nem beszelte meg ezt a nyermenyt,ok nem tudjak a pontokat bevaltani!
Mik a jogaink ilyenkor,mi a teendo,ha a Plaza irodajan is elutasitasban lesz reszunk? Ott nincs Vasarlok Konyve,akkor hogyan tovabb?
Elore is kosz szepen.
a.