Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
A K&h Szerződést Szegett
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Pénzügyi szféra
zsoltee
Üdv!

A sztori a következő: szeptember elején folyószámlát nyitottam a K&H Banknál, kértem e-bank szolgáltatást is, amivel az Interneten intézhetem a pénzügyeimet. Rá egy hétre kb. nyitottam egy megtakarítási számlát is, aminek az a jellegzetessége, hogy havonta 2x leemelhetek róla kamatveszteség nélkül, és bármikor rakhatok rá pénzt. Az e-bank szolgáltatás erre is kiterjed(ne), tehát az Interneten át tudnék vezetni a két számlám között. Azonban már a kezdetektől fogva nem láttam az e-bank rendszerben a megtakarítási számlámat. Be is mentem az egyik bankfiókba, hogy csináljanak valamit. Leellenőrizték a beállításokat, de így sem volt jó, bementem újra, azt mondták, hogy dolgoznak rajta, és majd értesítenek. Egy hét múlva semmi, kérésemre kitöltöttek vmi hibabejelentő papírt, és azt mondták, hogy az illetékesek majd megcsinálják. Vártam tovább de semmi. Próbálkoztam más fiókban is, elmeséltem mi a helyzet, hívtak telecentert, helpdesket, de senki se tudott segíteni. Egyszer közölték velem a telecenteren, hogy ez egy általános hiba de dolgoznak rajta. Semmi eredmény. Most november elején végre találtam egy segítőkész K&H alkalmazottat, aki utánajárt a dolognak 10 perc alatt. A korábbi alkalmazottak eléggé gyengén teljesítettek, és csak igérgettek, hogy majd utánajárnak. Szóval most kiderült, hogy nemrég volt a banknál egy kis átalakítás, és variáltak valamit a számlatípusokkal, azonban az e-bank rendszer nem tudta követni ezt, így pillanatnyilag a trambulin - megtakarítási számla - ebank kombináció nem működik. És sikerült megtudni, hogy FÉL ÉVen belül nem várható megoldás. A kedves informatikusok 5 hónapig nyaralnak, és csak utána állnak munkába? Nem tudom elképzelni, miért lehet ez olyan nagy probléma, hogy fél évig kelljen várni a megoldásra. Viszont én nem vagyok hajlandó fél évig nélkülözni azt a szolgáltatást, amiért fizetek. mad.gif A szerződésben egyértelműen benne van, hogy nekem jár ez a szolgáltatás. Mit tudnék tenni, hogy minél hamarabb működjön a dolog?

Köszönettel:
Bakó Zsolt

a szerződés ide vonatkozó része:
https://www.khb.hu/publish/khb/hu/media/dok...em.download.pdf
(22. oldal, 1.3.3. K&H lakossági és trambulin e-bank szolgáltatás)
Ariadne
Bejelentést tehetsz ha jól tudom a PSZÁF-nél, ők felügyelik a bankok működését.
Zinka
Kedves Fórumozok!

Figyelmeztetés képpen szeretném ezt az információt minél nagyobb fórumon terjeszteni.

A hétvégén külföldön ellopták a táskámat, benne két különböző bank kártyájával, készpénzzel, telefonjaimmal. Egyből nem tudtam hivni a bank ügyfélszolgálatát kártyaletiltás miatt (akár még kórházba is kerühettem volna...de csak rendőrség lett belőle). A normálisabb bank által kibocsátott kártya automatikusan blokkolta önmagát, mivel 15 percen háromszor próbálták használni. Viszont a K and H Bank számlakártyáját, amit én NEM AKTIVÁLTAM, 1 éve egyszer sem használtam a tolvajok 15 percen belül UGYANAZON automatánál 5x tudták használni!!!!! Pin kóddal! A bank monitoring rendszere nem szúrta ki a nem szokványos kártyahasználatot (1 év után, külföldön, 15 percen belül 5x) és gyakorlatilag lefosztották a számlámat. Jelzem továbbá, hogy a PIN kódot értelemszerűen nem irtam rá a kártyára, nem tartottam a táskámban, telefonomban, felirva stb.

A K and H Bank arra hivatkozva, hogy nem tiltottam egyből rám akarja terelni az egész kárt, bár több ponton ők hibáztak

1) nem aktiváltam a kártyát. Ha aktivált kártyát adtak át, a bank alkalmazottai ismerik a PIN kódot!

2) a monitoring rendszer SEMMILYEN szinte nem véd, nem törekszenek a kár mérsékelésére.

Mindenkinek figyelmeztetés, hogy a K and H Bank "igy" kezeli és védi a pénzünket!
L_Matyi
(Zinka @ 2010.08.25, 12:20) *
1) nem aktiváltam a kártyát. Ha aktivált kártyát adtak át, a bank alkalmazottai ismerik a PIN kódot!
2) a monitoring rendszer SEMMILYEN szinte nem véd, nem törekszenek a kár mérsékelésére.
Mindenkinek figyelmeztetés, hogy a K and H Bank "igy" kezeli és védi a pénzünket!
Azért akármit nem tehetnek meg. Először is, a kártya aktiválásához nem kell a PIN kód. Ha bankban veszed át, akkor általában már aktiválják, ha postán küldik ki, akkor természetesen nem. Ha postán küldték ki, akkor kérdezz rá, hogy mikor lett aktiválva, és ezt bizonyítsák is be.
Pontosan mekkora összegről van szó? Mert te csak bizonyos összeghatárig felelsz lopás esetén is, és ha pin kóddal szedték le, akkor lehet, hogy az egészet vissza kell, hogy adják. Nézzed meg pontosan hol emelték le, mert gyakran hazudik a bank...
szaboka
egy kérdés... Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. -hez,ez a biztositó és bank, mindenkitöl levonja folyamatosan a hitelbiztositást DE MIÉRT MIKOR AZT SZÜKSÉG ESETÉN NEM TELJESITI. elmondom hogyan bántak el egy ismerösömmel ,van egy fiatal házaspár a férj hitelre vásárolt egy bolylert,meg egy mosogépet,füzették becsületese,még 1 év volt hátra,és a férj sajnos betegségben elhunyt,hiába volt biztositás a feleség kérését elutasitották,MEGALÁZTÁK A BAJAI KIRENDELTSÉGEN MINDEN HALOTTI,BONCOLÁSI JEGYZÖKÖNYVET,MEG NEMTUDOM HOGY MÉG MIKET,MÁR AZT HITTÜK HOGY A HAMVAIT IS BEKÉRIK,DE EZ CSAK JÁTSZÁS VOLT A Kereskedelmi és Hitelbank zrt részéröl milyen jogon von le mindenkitől biztositási dijat,hát ez a hires magyar bankrendszer GONDOLKOZZANAK ELL HOGY MELYIK HITEL ÉS BIZTOSITÓT VÁLASSZÁK ÉN MÉG NEMKERÚLTEM ILYEN HELYTETBE DE NEM IS LESZEK ENNEK AZ INTÉZMÉNYNEK AZ ÜGYFELE,,ITT A BIZTOSITO VLTÁS VIGYÁZZANAK NEHOGY ELBÁNJANAK ÉS MEGALÁZZÁK ÖNÖKET IS,,KÖSZÖNÖM HOGY ELOLVASTÁK EZT A LEVELET...sZABÓ PÉTER BAJA
ityam
(szaboka @ 2010.11.05, 18:17) *

egy kérdés... Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. -hez,ez a biztositó és bank, mindenkitöl levonja folyamatosan a hitelbiztositást DE MIÉRT MIKOR AZT SZÜKSÉG ESETÉN NEM TELJESITI. elmondom hogyan bántak el egy ismerösömmel ,van egy fiatal házaspár a férj hitelre vásárolt egy bolylert,meg egy mosogépet,füzették becsületese,még 1 év volt hátra,és a férj sajnos betegségben elhunyt,hiába volt biztositás a feleség kérését elutasitották,MEGALÁZTÁK A BAJAI KIRENDELTSÉGEN MINDEN HALOTTI,BONCOLÁSI JEGYZÖKÖNYVET,MEG NEMTUDOM HOGY MÉG MIKET,MÁR AZT HITTÜK HOGY A HAMVAIT IS BEKÉRIK,DE EZ CSAK JÁTSZÁS VOLT A Kereskedelmi és Hitelbank zrt részéröl milyen jogon von le mindenkitől biztositási dijat,hát ez a hires magyar bankrendszer GONDOLKOZZANAK ELL HOGY MELYIK HITEL ÉS BIZTOSITÓT VÁLASSZÁK ÉN MÉG NEMKERÚLTEM ILYEN HELYTETBE DE NEM IS LESZEK ENNEK AZ INTÉZMÉNYNEK AZ ÜGYFELE,,ITT A BIZTOSITO VLTÁS VIGYÁZZANAK NEHOGY ELBÁNJANAK ÉS MEGALÁZZÁK ÖNÖKET IS,,KÖSZÖNÖM HOGY ELOLVASTÁK EZT A LEVELET...sZABÓ PÉTER BAJA

Kedves szaboka.

2 kérdésem van:
-a hitelbiztosítás amit említ milyen esetekre ad fedezetet? nem ismerem az adott bank biztosításait de nagyon sokféle "életbiztosítás" van.
-Milyen indokkal utasították el a kérelmet?

szerk: amit én találtam törlesztési biztosítást( https://ebank.khb.hu/publish/kh/hu/magan/me...to.download.pdf ) az ezt irja:
"milyen káreseményekre terjed ki a törlesztési biztosítás?
Biztosítási esemény a biztosítottnak a kockázatviselés tartama alatt bekövetkező
- betegségből vagy balesetből eredő 60 napot meghaladó folyamatos betegállománya, illetve
- munkanélkülivé, álláskeresővé válása és ezzel összefüggésben munkanélküliséggel,álláskereséssel összefüggő, járadékra (álláskeresési járadék, álláskeresési segély,vállalkozói járadék) való jogosultság szerzése."

Haláleset viszont nincsen felsorolva. Ezért ha ilyen biztosítás volt akkor nem jogos a kárigény. sad.gif

Ilyen esetbe bármelyik biztosítónál belefuthatunk hogy mi azt hisszük hogy ez erre jó de közben leírva más van benne.
Én is egy biztosítónál dolgozom üzletkötőként és nagyon szoktam díjazni amikor azzal jönnek hogy köszönöm nekem már van életbiztosításom................ Ha rákérdezek hogy milyen szolgáltatása van akkor természetesen mindenre jó.
Ha meggyőzöm az ügyfelet hogy bele is tudjak nézni akkor 10 esetből 9-szer valami nagyon alap biztosítás van benne ami alig fizet valamire. De legalább olcsó...
L_Matyi
Részvétem, de én is úgy érzem, hogy itt inkább az volt a baj, hogy nem olvasták el amit aláírtak. Ez sokszor sajnos annak a következménye, hogy a biztosítók direk bonyolult és feleslegesen hosszú szerződéseket készítenek, hogy ne is lehessen elolvasni, de gyakran az meberek egyszerűen elhiszik, hogy az pont azt takarja, mint amit mondanak nekik. Mindig el kell olvasni amit aláírsz. Nincs más választás. Én van, hogy egy-két órát ott ülük és olvasgatok (de általában netről leszedem és elolvasom előre). A hitel sajnos örökölhető, akárcsak a vagyon, és a szegény feleség megörökölte.

Ilyam, van olyan boztosító, akire azt mondanád, hogy tisztességesebb, jobb mint a többi?
ityam
(L_Matyi @ 2010.11.06, 07:33) *

Ilyam, van olyan boztosító, akire azt mondanád, hogy tisztességesebb, jobb mint a többi?

Lévén hogy nem alkusz cégnél dolgozok így csak és kizárólag 1 biztosító termékeit ismeremés ennek az egynek az ügyintézéséről hallottam ezért nem tudok válaszolni a kérdésedre.
Nagyon minimális információm van a többi biztosító ügyintézéséről. Ha valakit áthozok másik biztosítótól az jellemzően azért van mert mi olcsóbbak vagyunk vagy néha mondják hogy nem akartak fizetni nekik és ezért jönnek át máshova. De nem ez a jellemző.

A lényeg hogy korrekt tájékoztatást adjon az üzletkötő. Ha fél valaki hogy nem azt kapja amire számít akkor legalább az alap kérdésekre a választ mutassa meg az üzletkötő a szerződésben. Ne neked kelljen megnézni hogy mire fizet a biztosító hanem mutassa meg az üzletkötő hogy hol van leirva mire fizet.

Mint láttad én is 3-4 sort idéztem. Ez a lényeg hogy mire fizet. a többi az "sallang".
Szal biztosításnál a lényeg hogy mik a biztosítási események.Ezt kell elolvasni/megmutattatni az üzletkötővel.

Sokszor viszont az van hogy azért kötnek csak biztosítást mert kötelező valamihez. És akkor nem is figyelnek a szolgáltatásokra. Csak a végén koppannak hogy nem az van benne amire gondoltak ha történik valami. De azért nem is nézték át mert kötelező volt. Lehet hogy egy alternatív biztivel kicsit többért sokkal hasznosabbat lehetett volna kötni de lévén hogy kötelező volt és nem érdekelte az ügyfelet ezért a legolcsóbb megfelelt.

sokan vannak így a lakásbiztivel. Legyen a legolcsóbb ami kell a hitelhez de a szolgáltatások nagyon minimálisak. Kicsivel többért pedig sok hasznos szolgáltatást is lehetne belerakni. stb stb stb
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.