Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Internet Szolgáltatás
Fogyasztóvédelem Fórum > Szolgáltatásokkal kapcsolatos fórumok > Egyéb
code10005
Hi!

Szeretném segítségeteket kérni, hogy mitévő legyek. Problémám a következő:
Internet szolgáltatóm (Fibernet) Bp. XX. kerületben már harmadik hete használhatatlan szolgáltatást nyújt. Levelekre nem válaszolnak, telefont nem veszik fel, vagy foglalt. Személyesen kicsit elrettent a kerítésig álló sor, dolgozok, ilyenekre nincs időm, hogy egy fél napot sorakozzak azért a mondatért, hogy munkatársunk hamarosan megkeresi önt. Nem az én rendszeremben van a probléma. Mit lehet ilyenkor tenni?

Köszönöm a válaszokat!
FVF
A Fibernet ÁSZF-je tartalmazza azt a kitételt, hogy amennyiben a bejelentéstől számított asszem 72 órán belül nem tudják a zavart elhárítani, kötbért fizetnek. A kábelszolgáltatásuk esetében ez a kötbér a napra leszámított előfizetési díj nyolcszorosa. Nézz utána az ÁSZF-ben (mondjuk honlapon, mert a szerződésed kivonatában ez biztos nincsen részletezve), s ezt írd meg nekik, azaz, hogy behajtatod a kötbért. Szerintem rendezni fogják az ügyet.
code10005
Épp ezt a pontját találtam meg én is az ASZF-nek smile.gif Hátha sikerül elintéznem. Mert az első bejelentés már 2 hete történt amire válaszoltak is, a szokásos munkatársunk hamarosan megkeresi önt. Természetesen azóta is keresnek.

Köszönöm válaszod!
code10005
Engem csak egy dolog zavar az éves 95%-os rendelkezésre állás, ez ügyebár kb. 18 nap.
FVF
Hidd el, fel fognak gyorsulni. Ha pedig ennyire sértik a szerződésben foglaltakat, s ez téged ennyire zavar, erre hivatkozva elállhatsz a szerződéstől, s kereshetsz más szolgáltatót. Ebben a szektorban többnyire versenyhelyzet van.
code10005
Elküldtem nekik smile.gif
Sajnos más választásom nem nagyon van, csak ADSL. Viszont csak az internetért nem szeretnék vezetékes telefont beköttetni.

Üdv.
scrollingrock
Üdv. a fórumon.

Olyan eset történt meg velem hogy rendeltem egy ADSL csomagot vonallal együtt. A rendeléskor azonnal megkaptam a logint, a vonalat még két és fél hónapra rá sem sikerült befejezni a telefoncégnek.

A megrendelés után bejelentkezés történt a loginnal egy másik előfizetői vonalról. Az ISP szépen küldözgeti a számlákat havonta holott az ADSL Internet szolgáltatás szerződésének létrejöttéhez alapfeltétel a telefonvonal ami még ki sem épült.

Kérdésem hogy ilyenkor lehet-e valamibe kapaszkodni ez ügyben? Tehát elvileg a szerződés még nem él hisz a szerződés létrejöttéhez szükséges feltételek nem voltak adottak mikor ők úgymond aktiválták a szolgáltatást.

Esetleg ezzel kapcsolatban van-e valakinek véleménye ill. javaslata?
Findlay
Kedves Fórumozók!

2005 januárjában on-line ADSL szerződést kötöttem az egyik kisebb szolgáltatóval. A T-com hamarosan be is szerelte a modemet a korábbi telefonvonalamra, ám a szolgáltató levelét, az írásos szerződést, a jelszó és login név elküldését hiába vártam. Sokszori telefonos érdeklődésemre végül szóban adtak egy elérési kódot, mondván, hogy hamarosan megkapom a levelet, addig is használjam azt. Mivel sem a szerződéskötés írásos megerősítését, sem a számlát nem kaptam meg, még többször is érdeklődtem, aztán annyiban hagytam. (A szolgáltatásuk eközben működött.) Most viszont kiküldték 15 hónapra a számlát, egy sürgető levél kíséretében, március végi fizetési határidővel.

Kérdésem, hogy köteles vagyok-e a teljes összeget befizetni, hiszen a szolgltató hibájából, az én többszöri kérésem ellenére nem kaptam korábban számlát? Magam úgy látom, hogy legalább is engedmény illetne meg, hiszen ők hibáztak.

További kérdésem, hogy amennyiben nem tudok megállapodni az engedményről a vállalkozással, akkor bírósági úton behajthatják-e rajtam a követelésüket, hiszen írásos megállapodást nem kötöttünk, legfeljebb ráutaló magatartással fogadtam el az internetes ajánlatukat? (A szolgáltatás használatával.)

Jó lenne megtudnom azt is, hogy a problémát mely jogszabályi hely alapján lehetséges elbírálni?

Segítségüket, válaszukat előre is köszönöm

zolchi
Üdv!
Elég rég írtak ebbe a topicba, remélem azért kapok valami reakciót.
Az internetszolgáltatómmal van némi problémám. meglehetősen gyatra minőségű a szolgáltatásuk,sajna váltásra viszont nincs módom. A probléma abban jelenkezik,hogy nem tudnak folyamatos kapcsolatot biztosítani. Igen sok esetben 40 - 50 %-os adatcsomag vasztéssel küszködünk. Előfordul azonban ettől nagyobb arányú is. Ez sajna nem csak nálam mutatkozik,hanem szinte minden előfizetőnél a körzetben.
Számos hibajelentést küldtünk már a szolgáltatónak,ám érezhető,tartós javulás eleddig nem történt.
Pereskedni nem kivánunk,de szeretném megtudni,érdemes e hivatalos panaszt nyujtani a fogyasztóvédelemhez.

Válaszukat előre is köszönöm!
asdf
Szerintem inkabb az nhh asztala lesz ez /bar ok meg eleg nagy fatoku banda/...
Ariadne
(Findlay @ 2006.03.30, 15:00) *

Kedves Fórumozók!

2005 januárjában on-line ADSL szerződést kötöttem az egyik kisebb szolgáltatóval. A T-com hamarosan be is szerelte a modemet a korábbi telefonvonalamra, ám a szolgáltató levelét, az írásos szerződést, a jelszó és login név elküldését hiába vártam. Sokszori telefonos érdeklődésemre végül szóban adtak egy elérési kódot, mondván, hogy hamarosan megkapom a levelet, addig is használjam azt. Mivel sem a szerződéskötés írásos megerősítését, sem a számlát nem kaptam meg, még többször is érdeklődtem, aztán annyiban hagytam. (A szolgáltatásuk eközben működött.) Most viszont kiküldték 15 hónapra a számlát, egy sürgető levél kíséretében, március végi fizetési határidővel.

Kérdésem, hogy köteles vagyok-e a teljes összeget befizetni, hiszen a szolgltató hibájából, az én többszöri kérésem ellenére nem kaptam korábban számlát? Magam úgy látom, hogy legalább is engedmény illetne meg, hiszen ők hibáztak.

További kérdésem, hogy amennyiben nem tudok megállapodni az engedményről a vállalkozással, akkor bírósági úton behajthatják-e rajtam a követelésüket, hiszen írásos megállapodást nem kötöttünk, legfeljebb ráutaló magatartással fogadtam el az internetes ajánlatukat? (A szolgáltatás használatával.)

Jó lenne megtudnom azt is, hogy a problémát mely jogszabályi hely alapján lehetséges elbírálni?

Segítségüket, válaszukat előre is köszönöm

Hopp, most látom, nem válaszolt még senki erre a kérdésre.

Szerintem valszeg ki kell fizetni az összeget, ha a szerződés megkötésre került on-line, a szolgáltatás működött (működik), jár a díj. Látni kellene mondjuk hozzá magát az on-line szerződést, mi van benne pontosan, mikortól tekintik megkötöttnek a szerződést, kötelezik-e magukat írásbeli szerződés küldésére (nem biztos, szerződést akár szóban is lehet kötni).
Bírósági úton természetesen behajtható az összeg (legalábbis megpróbálni biztos megpróbálhatják), alapja a Polgári törvénykönyv. smile.gif
zolchi
nhh ???
Ariadne
(zolchi @ 2006.06.06, 12:19) *

nhh ???

Nemzeti Hírközlési Hivatal, www.nhh.hu . Ők a felügyeleti szerv, ha net- mobil, vagy egyéb telefonszolgáltatóval van gond. smile.gif
Pjotr
Én azért nem válaszoltam, mert nem értettem a problémát, adott egy előfizetés amit használtak, természetes, hogy ki kell fizetni.
AZ biztos, hogy a szolgáltató hibája, hogy nem küldtek számlát erre hivatkozva max. részletfizetést lehetne kérni, bár a fogyasztó sem tette meg mindent, hogy fizessen csak használta 15 hónapig a netet...
asdf
Hat igy utolag elolvasva en sem ertem, hogy mi csodalkoznivalo van azon, hogy nem jott a szamla, aztan egyszercsak be akarjak szedni az egeszet. Tetszett fizetni havonta? Nem. Akkormeg mi a problema? wink.gif Ha meg reszletfizetest akarna, akkor be kell villantani, hogy edesdraga szolgaltato, 2005. marcius 30-an, valamint majus 15-en jeleztem a telefonos ugyfelszolgalaton, hogy nem kaptam szamlat, kesobb ezt junius 28-an tertivevenyes ajanlott levelben megerositettem, sot, szeptemberben meg szemelyesen is megjelentem az ugyfelszolgalaton. En minden tolem telhetot megtettem, ide nekem a reszletfizetest wink.gif Ugyanis altalaban fix tetel az szolgaltatok ASZF-jeben, hogy a szamlanemkapast az ugyfel kotelessege jelezni a szolgaltato fele. De ha nem reklamaltunk, akkor ne csodalkozzunk, hogy egyszercsak egyben jon a szamla...
zolchi
(Ariadne @ 2006.06.06, 12:25) *

(zolchi @ 2006.06.06, 12:19) *

nhh ???

Nemzeti Hírközlési Hivatal, www.nhh.hu . Ők a felügyeleti szerv, ha net- mobil, vagy egyéb telefonszolgáltatóval van gond. smile.gif

Köszönöm a fölvilágosítást!
Megkeresem e hivatalt.
koliz
Sziasztok szerintetek a bekarikázott adsl hány megás ?
Pjotr
Nem lehet elolvasni egy betüt sem a képen, így nehéz lesz válaszolni...
asdf
Nekem 1024/128-nak tunik, ha igy van, 1 megabites.
Ariadne
Fent a piros csíkon viszont "ADSL 512" van... rolleyes.gif
ceze
Sziasztok

A gondom a következő: Adott egy kábeltelevíziós társaság, melynél kötöttem internet előfizetést is. A gond az, hogy az embert eldugják egy proxi mőgé és így kívűlről láthatalan vagyok. Pl nem tudok internetes játékban játékot indítani, mivel nem látják a gépem és még van számos hátránya.
Hosszas telefonálgatás után elárulták, hogy be kell mennem személyesen és havi pár ezer Ft-ért kaphatok publikus IP címet.
Erről sem a szerződésben sem az Á-Sz.F. -ben nincs semmi.
Kérédsem, hogy a szolgáltató jogosan szedi-e be a plusz pénzt azért ami szerintem egy internetcsomag taztozéka lenne (publikus ip cim)?
Mozigépész
(ceze @ 2006.07.27, 14:32) *

Sziasztok

A gondom a következő: Adott egy kábeltelevíziós társaság, melynél kötöttem internet előfizetést is. A gond az, hogy az embert eldugják egy proxi mőgé és így kívűlről láthatalan vagyok. Pl nem tudok internetes játékban játékot indítani, mivel nem látják a gépem és még van számos hátránya.
Hosszas telefonálgatás után elárulták, hogy be kell mennem személyesen és havi pár ezer Ft-ért kaphatok publikus IP címet.
Erről sem a szerződésben sem az Á-Sz.F. -ben nincs semmi.
Kérédsem, hogy a szolgáltató jogosan szedi-e be a plusz pénzt azért ami szerintem egy internetcsomag taztozéka lenne (publikus ip cim)?

Nekem is kábelnet van a Vidanet kábelhállózatán, de nekem a T-online-al van szerződésem, és ilyen bajom nincs. Nálad ki a szolgáltató? (csak azért, mert ezt hülyeségnek tartom a tiltást.... )
Nekem is van routerem otthon, és nincs gond a játékokkal (moha)!
ceze
http://www.zelkanet.hu/
Pjotr
Nálam is ez volt sokáig, a gond, de aztán ez év elején megszüntették a nat-ot.

OFF: Mozigépész mikor mozizunk? most már lesz időm délutánonként... ON
koliz
(Ariadne @ 2006.07.27, 13:33) *

Akkor ez mit jelent ? objektivan sad.gif
L_Matyi
(koliz @ 2006.07.27, 18:23) *

(Ariadne @ 2006.07.27, 13:33) *

Akkor ez mit jelent ? objektivan sad.gif

Szerintem ők is duplázták a csomagok sávszélességét, mint annyi más szolgáltató, és nem nevezték át. (Nem lesz sose olcsóbb az előfizetés, csak egyre gyorsabb, ugyanazért az árért. biggrin.gif )
asdf
Jaaaaa... Szerintem a siman elirtak. Sajna csak 512 lesz az /legalabbis ar alapjan/. A szerzodes megmondja majd, de 95%-ot adok, hogy ez csak 512-es.
Csaba_20
A csomag elnevezése szabadon választható. Mondhatnák azt is, hogy a Pipacs csomagban 512/96 kbit/s, a Tulipán csomagban 1024/128 kbit/s az download/upload átviteli sebesség. Célszerű, ha a csomag megnevezése tükrözi az átviteli sebességet, de nem törvényszerű és legfőképp nem kötelező.
Ariadne
Fogyasztó megtévesztése szerintem ez így, GVH-nál meg NHH-nál lehetne bejelenteni, szerintem örülnének... devil.gif
Csaba_20
Ha 1024 kbit/s helyett valójában csak 512 kbit/s az átviteli sebesség, akkor megtévesztés.
Ariadne
Akárhogy is van, nem egyértelműen tüntették fel a szolgáltatás egy igen lényeges tulajdonságát.
L_Matyi
(Ariadne @ 2006.07.28, 10:51) *

Akárhogy is van, nem egyértelműen tüntették fel a szolgáltatás egy igen lényeges tulajdonságát.

Szerintem ha a neve rossz, akkor csak maguknak okoztak kárt, hiszen sokan azt veszik alapul. Amennyiben a sebesség sorban helyes adat van, akkor nincs gond. Valószínűleg ellenkező esetben már megtámadható, azaz nem hívhatod "ADSL-1024"-nek az 512-es csomagot. biggrin.gif
Csaba_20
(Ariadne @ 2006.07.28, 10:51) *

A szolgáltatás lényeges tulajdonságát egyértelműen feltűntették a maximális átviteli sebesség sorban. Amennyiben az ott feltűntetett adat nem felel meg a valóságnak, akkor megtévesztés. De amíg az stimmel, addig nem az. Hívhatnák mondom Tulipánnak vagy Tubarózsának is a csomagjuk nevét.
Joooe
A szolgáltatás elnevezése nem lehet megtévesztő szerintem.
Itt meg az elnevezés nem vadrózsára meg vizililiomra utal, hanem egyértleműen a sebességre, én egyetértek azzal, hogy nem egyértelmű a szolgáltatás lényeges tulajdonságának feltüntetése. Más kérdés, hogy amennyiben a sebesség ténylegesen a nagyobbik feltüntetett értéket jelenti, akkor a fogyasztónak ezzel kárt nem okoznak...
Captain Crash
Joooe: A sebességnek van mértékegysége, a névnek nincs. Látsz mértékegységet? Nem. És mellékesen tényleg nem a fogyasztó hátrányára térnének el, hogyha a megjelölt sávszélességel biztosítanák a szolgáltatást. Vagy már ez is bűn? biggrin.gif
Joooe
van-e információértéke annak a számnak ami címben megjelent, annak ellenére, hogy nem mondják meg konkrétan mi az?
(segítek: van biggrin.gif)

tankoljál super 95-ös benzint, amit valójában a titkárnő mellméretéről neveztek el, de oktánszám tekintetében csak 91-es biggrin.gif

itt nem arról van szó, hogy károsodna a fogyasztó

pusztán az, hogy többféle információ jut el hozzá, ezért nem egyértelmű
Csaba_20
(Joooe @ 2006.07.28, 15:14) *

van-e információértéke annak a számnak ami címben megjelent, annak ellenére, hogy nem mondják meg konkrétan mi az?
(segítek: van biggrin.gif)

Segítek, lehet!
Ariadne
Én Joooe-val értek egyet: nem feltétlenül kell, hogy kárt okozzon, a versenytörvény szerint pusztán a megtévesztő tájékoztatás adása jogellenes, nem szól arról, hogy ez feltétlenül a fogyasztó hátrányára kell történjen. A más áruval való összehasonlítás megakadályozása is versenyt korlátozó, szerintem ez is fennáll. Pláne ha az átlagosan tájékozott fogyasztót vesszük... rolleyes.gif
Captain Crash
Joooe: Melyik titkárnő? biggrin.gif És milyen kosárméret? Francia, vagy Angol számozással 95? biggrin.gif
Joooe
Na így már szeretek vitázni, amikor gyorsan rátapintunk a lényegre biggrin.gif
koliz
Köszi srácok a véleményeket mert sajnos beugrottam a szorólapnak és a szerzödésen már 512/96 os adat van

átvertek levelezek velük ez ügyben próbálják elkenni a dolgot mit csináljak ?
L_Matyi
(koliz @ 2006.07.29, 05:57) *

Köszi srácok a véleményeket mert sajnos beugrottam a szorólapnak és a szerzödésen már 512/96 os adat van

De nem írtad alá!?

Nem tudom, hogy erre vonatkozik-e az a törvény, miszerint az olcsóbb áron kell eladni, ebben az esetben azt jelentené, hogy a nagyobb sebességgel. Az biztos, hogy a GVH-nál, vagy az FVF-nél feljelentheted őket, és meg fogják büntetni, de gondolom te az olcsó és gyors előfizetés híve lennél. biggrin.gif
Mozigépész

Úgy tudom, hogy mind egy mi van a szórólapon, a szerződés a lényeg, ezért aláírás esetében el kell olvasni!
Ne haragudj ha ezt mondom, de ha nem olvastad el, és aláírtad, sajnos ez a te bajod. (megjegyzem egy időben a Vodafos szerződésében az apróbetüs részt sokan nem olvasták el, és jó átb@szták a népet!)
Csaba_20

Ha te a nem korlátos ADSL 512 megnevezésű csomagot választottad és a szerződésben már nem a szórólapon részletezett feltételek voltak dokumentálva, akkor megvalósult a megtévesztés. Ez esetben valóban átverésről van szó és szerintem - ezt majd Ariadne helyesbíti, hogy van-e lehetőséged rá, addig csak feltételekkel kezeld - elállhatsz a szerződéstől erre hivatkozva. Valamint érdemes lenne a GVH-nál bejelentést tenni, hogy vizsgálják ki az ügyet. Az adott szórólap én úgy vettem ki, hogy ajánlatnak minősül, ami szerepel is rajta. De az legalább is nincs rajta, hogy nem minősül annak.

Amit első körben megtennék, hogy írok a vásárlók könyvébe(elállási szándékom is leírom) és a másolattal Békéltető Testülethez(BT) fordulok. Ezenkívül írnék a GVH-nak a hivatalos bejelentőlap segítségével.
koliz
(Csaba_20 @ 2006.07.29, 18:55) *

Ha te a nem korlátos ADSL 512 megnevezésű csomagot választottad és a szerződésben már nem a szórólapon részletezett feltételek voltak dokumentálva, akkor megvalósult a megtévesztés. Ez esetben valóban átverésről van szó és szerintem - ezt majd Ariadne helyesbíti, hogy van-e lehetőséged rá, addig csak feltételekkel kezeld - elállhatsz a szerződéstől erre hivatkozva. Valamint érdemes lenne a GVH-nál bejelentést tenni, hogy vizsgálják ki az ügyet. Az adott szórólap én úgy vettem ki, hogy ajánlatnak minősül, ami szerepel is rajta. De az legalább is nincs rajta, hogy nem minősül annak.

Amit első körben megtennék, hogy írok a vásárlók könyvébe(elállási szándékom is leírom) és a másolattal Békéltető Testülethez(BT) fordulok. Ezenkívül írnék a GVH-nak a hivatalos bejelentőlap segítségével.

Sziasztok levelezem velük de még dobtam be a hatóság dolgot amugy inkább a sebesség és nem a az ár a döntö arra probálom rávezetni öket adjanak 1 m csomagot fizetek többet is de telefonon még 1 év hüség havi 8490 ft plussz egy havi pénz ebbe nem mentem bele

z mad.gif

Ui: egy levél jol jönne az invitelnek ügyvédül megfogalmazva ha valaki megfogalmazva

nem irógatok a vásárlók könxvébe mert hasztalan szerintem !!!

Csaba_20
Mi elmondtuk, hogy mit tehetsz, de senki nem fog helyetted cselekedni. Ha erre vársz, akkor sokáig várhatsz.
Captain Crash
(koliz @ 2006.07.31, 05:03) *

Ehh. crybaby.gif Én meg akkor nem adok tanácsot, mert hasztalan szerintem!
koliz
(Captain Crash @ 2006.07.31, 16:08) *

(koliz @ 2006.07.31, 05:03) *

Ehh. crybaby.gif Én meg akkor nem adok tanácsot, mert hasztalan szerintem!

AZ ew csak árulja az eldót vennék elö az invitel miatt ti hogy éreznétek a helyében magatokat ?

az invitel nek nincs irodája csak vidéken oda be irnék egy vaskosat

z bash.gif
Captain Crash
koliz: Lehetne normális mondatszerkezettel? Tudod, úgy kerek egész mondatokkal....vesszők a helyükre, mondatvégi írásjelek és miegyebek szintúgy....Ez csak egy apró kérés!
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.