Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Kifőzde
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Élelmiszerek
dmx
crybaby.gif Tiszteletem! Létezik egy hely Kecskeméten, melyet az én vendéglátóipari múltammal csak kifőzdének neveznék...
Nem ártana az orrukra koppintani picikét, ugyanis a minap ettem két tölteléket, amit ők töltött káposztának hívnak. A töltelék rizs-hús aránya kb. 70-30 volt.
Nem is ez a baj! Hogyan kerülhet egy ilyen besorolású egységben 840.- Ft-ba ez a borzalom??? És ez még csak egy észrevétel volt! Könyvet lehetne írni a többi dolgukról! Soxor ehetetlen ételeket kínálnak csillagászati árakért! Nem lehetne egy picit szétnézni ott? Egyáltalán hol panaszkodhatok ezzel a dologgal???
A hely az Alföld áruházban van és vmi Főzelékfaló néven fut...
segítséget kérek! Ez a város elég korrupt és xetnék vmit tenni ezellen! Ha kell, a minisztériumnak is írok! Felháborító, miket meg nem engednek maguknak egyes helyek, és MENÜ álnéven forgalmazzák a moslékot!
Remélem, kapok választ!
VALAKI SEGÍTSEN, MERT MÁR 1 ÓRÁJA KERINGEK A NETEN ÉS NEM TALÁLTAM OLYAN HELYET, AHOL LEHETNE PANASZT TENNI BÁCS-KISKUNBAN!!! crybaby.gif wacko.gif
blowup.gif
Pjotr
Hát nem vagyok szakértő a témában, de nem hiszem, hogy tudsz bármit is tenni....
Bár ha jól gondolom, akkor létezhet valami leírás, arról, hogy mit árulnka, van valami olyan papír, hogy ez és ez a termék ezt és ezt tartalmzazza, ekkor a súlya stb.?
Szóval le kell írniuk minden étel receptjét?
Majd talán fvf jár erre és megmondja.
Joooe
VALAKI SEGÍTSEN, MERT MÁR 1 ÓRÁJA KERINGEK A NETEN ÉS NEM TALÁLTAM OLYAN HELYET, AHOL LEHETNE PANASZT TENNI BÁCS-KISKUNBAN!!!

Egyrészt a helyszínen, a panaszkönyvet kellet volna elkérni, másrészt a fogyasztóvédelmi főfelügyelőségnek is küldhetsz e-mailt
fvf@fvf.hu
vagy panasz@fvf.hu

Kétlem hogy bármit tudnának/akarnának tenni.

Nem ismerem azt a helyet, de ott kellett volna visszaadni, hogy kösz, ez nem az amit rendeltem, sőt kajának is csak nagy jóindulattal lehet nevezni, vissza pénzem.

Sőt ha így megvan róla a véleményed nem kell ott enni smile.gif
FVF
Kecskeméten elég jó megyei felügyelőség működik, ha tényleg problémás a hely, akkor velük kell felvenni a kapcsolatot. Elérhetőségeik a honlapunkon (fvf.hu)

De nézzük, mikért járhatunk el.

Az áraknak nincsenek felső korlátai, tehát akkor sem szankcionálunk, ha egy húspogácsa 15.600 Ft. A feltétel persze az, hogy az árak fel legyenek tüntetve, innentől fogva ugyanis a fogyasztó felelőssége, hogy bemegy, s vásárol -e, vagy nem.

A töltelék keverési arányára szintén nincsen kötelező előírás, az úgynevezett gyártmánylapon saját maguk feltüntetik a forgalomba hozott ételek összetételét, s annak kell megfelelniük. Ezt az élelmiszerbiztonsági hatóságok ellenőrizhetik, nem csak a fogyasztóvédelem, hanem az ÁNTSZ és az állomások is. Az ÁNTSZ köztisztasági szempontokból is ellenőrizhet.

Ahol hatóság ellenőriz, ott valami baj mindig van, de én a panaszokat olvasva inkább azt javaslom, hogy egyél máshol! MIndettől függetlenül persze tegyél bejelentést több helyen is (az írottak közül), s lesz eredménye (a kifőzde költségvetésére nézve mindenképpen).
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.