Az EUROMOBILI áruházban vásároltunk egy ülőgarnitúrát amely egy 3 személyes ággyá alakítható /az eladó állíása szerint napi használatra alkalmas/ kanapéból és 2 db fotelből állt. A bútort rendben ki is szállították 2005.07.27-én . Használtuk, használtuk aztán egyszerre csak arra lettünk figyelmesek, hogy /GERI nagyon jó megfogalmazása szerint / „Amikor a bútor kanapéként üzemel, az ülőfelület elülső részén bolyhosodás kezdett kialakulni, egyértelműen a bútor konstrukciós hibája miatt, hiszen, mikor ággyá van alakítva ez a rész "dörzsölődik" az ágyneműtartó egyik éléhez, illetve a karfa is elkezdett bolyhosodni.” A hab a tortán már csak az volt hogy az ülőlap elvesztette az eredeti rugalmasságát, és méretét.
2005.11.14-én felvették a jegyzőkönyvet a vásárlás helyszínén. 2005.11.17-én az ülőlapot elvitték javításra, és másnap már tájékoztattak róla hogy az ülőlapot kijavították, de a kárpitozással nem tudnak mit csinálni, hiszen ez egy ilyen anyag! A válaszra reagálva kértem a garanciális ügyintézőt, hogy akkor vigyék vissza az egész garnitúrát, mert így nem tartok rá igényt, hiszen 3 hónapos használat alatt nem tartom indokoltnak, hogy a 285 ezer forintért vásárolt bútor kárpitja kibolyhosodjon. A garanciális ügyintéző pár percen belül visszahívott és átadta a gyártónak a telefont aki tájékoztatott arról, hogy mereven elzárkózik a javítás elöl és nem hajlandó sem újrakárpitozni a bútort, sem visszafizetni a vételárat. Állítása szerint a bútornak semmi baja nincs! Az ülőlap sem nyomódott össze, bár azért ezt a nem létező hibát kijavították, de a kárpitok mindegyike kopik a használat során és a bolyhosodás ennek köszönhető. /Na de 3 hónap az három hónap/. Állítása szerint ez egy olasz szövet amit a KERMI bevizsgált, és alkalmasnak talált erre a célra. Kértem, hogy fektesse írásba a javítás elutasításának az okát, mire ő azt a választ adta, hogy véleménye szerint én egy nem létező hibával fordultam felé és ehhez ő nem hajlandó asszisztálni a jövőben!!! Másrészről pedig én ne „fenyegessem” a Fogyasztóvédelemmel meg a KERMI-vel. Mivel továbbra sem jutottunk dűlőre ezért azt ajánlotta, hogy forduljak a fogyasztóvédelemhez őt nem érdekli, kérjek szakértői véleményt ő majd kér másik hármat, és ha nekem megéri a több éves huzavona akkor pereskedjünk, majd „úriember” módjára lecsapta a telefont.
Ráadásul a számla végösszege nem tartalmazza a befizetett előleget. Tudomásom szerint a számlának a teljes vételárról kell „szólnia”, de ez már APEH dolga…
Tudna valaki tanácsot adni az ügyben?
Előre is köszönöm!