Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Euro/?/mobili
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Bútorok
Simipapa
Tisztelt FVF, és Olvasóközönség !!!

Az EUROMOBILI áruházban vásároltunk egy ülőgarnitúrát amely egy 3 személyes ággyá alakítható /az eladó állíása szerint napi használatra alkalmas/ kanapéból és 2 db fotelből állt. A bútort rendben ki is szállították 2005.07.27-én . Használtuk, használtuk aztán egyszerre csak arra lettünk figyelmesek, hogy /GERI nagyon jó megfogalmazása szerint / „Amikor a bútor kanapéként üzemel, az ülőfelület elülső részén bolyhosodás kezdett kialakulni, egyértelműen a bútor konstrukciós hibája miatt, hiszen, mikor ággyá van alakítva ez a rész "dörzsölődik" az ágyneműtartó egyik éléhez, illetve a karfa is elkezdett bolyhosodni.” A hab a tortán már csak az volt hogy az ülőlap elvesztette az eredeti rugalmasságát, és méretét.
2005.11.14-én felvették a jegyzőkönyvet a vásárlás helyszínén. 2005.11.17-én az ülőlapot elvitték javításra, és másnap már tájékoztattak róla hogy az ülőlapot kijavították, de a kárpitozással nem tudnak mit csinálni, hiszen ez egy ilyen anyag! A válaszra reagálva kértem a garanciális ügyintézőt, hogy akkor vigyék vissza az egész garnitúrát, mert így nem tartok rá igényt, hiszen 3 hónapos használat alatt nem tartom indokoltnak, hogy a 285 ezer forintért vásárolt bútor kárpitja kibolyhosodjon. A garanciális ügyintéző pár percen belül visszahívott és átadta a gyártónak a telefont aki tájékoztatott arról, hogy mereven elzárkózik a javítás elöl és nem hajlandó sem újrakárpitozni a bútort, sem visszafizetni a vételárat. Állítása szerint a bútornak semmi baja nincs! Az ülőlap sem nyomódott össze, bár azért ezt a nem létező hibát kijavították, de a kárpitok mindegyike kopik a használat során és a bolyhosodás ennek köszönhető. /Na de 3 hónap az három hónap/. Állítása szerint ez egy olasz szövet amit a KERMI bevizsgált, és alkalmasnak talált erre a célra. Kértem, hogy fektesse írásba a javítás elutasításának az okát, mire ő azt a választ adta, hogy véleménye szerint én egy nem létező hibával fordultam felé és ehhez ő nem hajlandó asszisztálni a jövőben!!! Másrészről pedig én ne „fenyegessem” a Fogyasztóvédelemmel meg a KERMI-vel. Mivel továbbra sem jutottunk dűlőre ezért azt ajánlotta, hogy forduljak a fogyasztóvédelemhez őt nem érdekli, kérjek szakértői véleményt ő majd kér másik hármat, és ha nekem megéri a több éves huzavona akkor pereskedjünk, majd „úriember” módjára lecsapta a telefont. mad.gif

Ráadásul a számla végösszege nem tartalmazza a befizetett előleget. Tudomásom szerint a számlának a teljes vételárról kell „szólnia”, de ez már APEH dolga…

Tudna valaki tanácsot adni az ügyben?
Előre is köszönöm!
Pjotr
Be kell mennia boltba és első lépésben mielött bármi másba belekezdesz, szépen udvariasan kérni, hogy nézzék meg, miért nincs a számlán az előleg.
Csak lazán, mintha semmi más baja nem lenne a bútornak, ha sikerült elintézni, hogy a befizetett előleg (az előleg egy előre fizetett vételárrészlet, amit tartalmaznia kell a végszámlának) utána előadni apanaszt, majd beirni a vásárlók könyvébe.
Utána el lehet menni az eddigi összes papírral, a számlával, javítási jegyzőkönyvvel, vásárlók könyvébe beírtakkal, stb. a FVF-hez, de annak nem sok teteje van, de ami jobb megoldás a békéltető testülethez fordulni, akik inygen hoznak egy döntést.
Erről a többit az általános tudnivalók közt olvashatsz.
Simipapa
Most hozták vissza! Az ülőlap újra a régi, a kárpitot boholytalanították...
Ez ám a garanciális javítás! Sajnos jegyzőkönyvet nem küldtek, és nem indokolták meg hogy miért is bolyhosodik a szövet. A reklamációs javítást nem fogadtam el, és ezt rá is írtam a reklamációs munkalapra. Ha jól sejtem most követték el az első jogsértést?!
Ugyi?
Simipapa
Köszi Pjotr! Azt hiszem ezt fogom tenni.
Kaptam közbe 1 olyan infót, hogy bizalommal forduljak a számlával a területileg illetékes adóhatósághoz.
Pjotr
Azért először a bolthoz, hátha gyorsabb és egyszerűbb, ráadásul az apeh, megbünteti a boltot, de a te számládon attól még nem lesz nagyobb összeg...
mittegyunk
(Simipapa @ 2005 Nov 18, 03:10 PM)
Köszi Pjotr! Azt hiszem ezt fogom tenni.
Kaptam közbe 1 olyan infót, hogy bizalommal forduljak a számlával a területileg illetékes adóhatósághoz.

Szia Simipapa!
Ha megnézed ITT láthatod, hogy kb. ugyanezzel a problémával szembesültünk szintén kb. ugyanennyi idő után (szövet rossz minőségű - kategóriában jó, de nyúlott, foszlott stb.)
Nekünk is feldobták a labdát, kapásból a gyártóval kellett beszélni, aki először még készséges volt (amíg azt hitte, hogy tényleg áthuzatjuk a bútort 40e Ft-ért), majd egyre jobban elmérgesedett a viszony köztünk abban az x hónapban, amíg nem vitték el.
Jelen fórum tanácsai alapján felemeltem a hangom, és mondtam, hogy innentől nem vagyok hajlandó a gyártóval beszélni, stb.stb.
Amint erélyesebben szóltam, rögtön volt jegyzőkönyv (a békéltető és a bíróság megemlítése után) és láss csodát át is húzták a bútort!
Szerintem csak rémszitgetésnek szánják az évekig tartó pereskedést, félnek ám ők is tőle, mint a tűztől tongue.gif

Sok erőt kívánok viszont a dologhoz, mivel elég idegörlő!!!
Simipapa
Köszi a biztató szavakat [B]mittegyunk! Hát tényleg sok erőre lesz szükségem, mert most hogy ezek a "jóemberek" boholytalanították a kárpitot várhatom hogy újra kinőjön a szőre...
Sajnos itt a gyártó és a kereskedő is azonos. Bár a gyártóknak titkos a száma és csak az üzleten keresztül lehet velük érintkezni kezdem érteni miért!

Ja, majd elfelejtettem! A "javítást" követően visszakaptuk az ülőlapot, amit vissza is szereltek, de este nagy meglepetés ért mivel a fejrész nem marad a számára kívánatos állásban hanem folyamatosan lecsuklik crybaby.gif !

Tehát ismét telefonáltam az üzletbe ahol megígérték, hogy hétfőn értesítik a gyártást! Mellesleg rákérdeztek, hogy ha már nem bolyhos az ülőlap akkor mi a probléma?

Kicsit elgondolkodtam! Lehet, hogy tényleg velünk fogyasztókkal van a probléma?
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.