Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Halálos Fogyasztószer
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Élelmiszerek
kasparov
A 2005.11.18. 18:30-as RTL-klub hiradoban volt egy eleg hosszu osszeallitas a fogyasztoszerekrol, es azok rendkivuli veszelyessegerol.
A riportban felszolalt egy orvos is (sajnos a nevere nem emlkeszem, pedig bevillantottak). Az orvos beszamolt arrol, hogy egy fiatal lany meghalt maj es vesekarosodasban. A hajaban nagyon sok kromot talaltak, tehat valoszinu (vagy biztos), hogy kromtuladagolasban halt meg. Az egesz riport a fogyasztoszerek veszelyessegerol szolt (a pirulakrol). Egy riporter kesobb azt is mondta, hogy van aki elkezdte szedni a fogyasztopirulat, es utana nem lehetett megallitani a fogyast (vajon ez azt jelenti, hogy az illeto szemely is meghalt (ez mar 2 halott) - errol nem mondott semmit az rtl-klub).

Az elso kerdesem, hogy milyen modon lehetne feljelentest tenni a rendorsegen gondatlansagbol okozott emberoles vadjaval ismeretlen tettes ellen. Mert ha ezt a lanyt a pirulai oltek meg, akkor vagy onmaga adagolta tul a pirulakat, vagy a pirulak gyartoja nem a csomagolason feltuntetett mennyisegu kromot kevert be, vagy egyeb dologrol van szo (pl. egyszeruen meghalt a keves kromtol is). En nagyon kivancsi vagyok erre. Tehat mi tortenne ha feljelentest tennek ebben az ugyben? Mivel lehet szamolni, mi tortenik ilyen feljelentest kovetoen? Engem tajekoztatni fognak a fejlemenyekrol? Vagy elassak az aktahegyek melyere?
Pjotr
Az rtl klub bulvárműsorainak tényeit tizzel kell elosztani, hogy némi közük legyen a valósághoz.
Ennek ellenére az igaz, hogy ellenőrizetlen pirulákat, össze-vissza szedni tilos és életveszélyes.
De ha veszel a patikában vitamint és két marokra szeded, annak is lehet súlyos következménye, a legálisan árult termékek is veszélyesek, ha nem tartják be az adagolást.

Szerintem, ha bemész a rendőrségre, hogy nem ismered a meghalt nevét, semmi közöd hozzá, nem tudod, hol halt meg, nem tudod miben halt meg, nem tudod mikor halt meg, nem tudod, a termék nevét amit állítólag szedett, akkor szerinted mit fognak szólni?
Meg szerintem ez nem gondatlanságból elkövetett emberölés, nem érdemes össze-vissza dobálozni a Fókuszban hallott jogi kifejezésekkel.
De majd atlán Ariadne megmondja, meg azt is, hogy szerintem nem is tehetsz feljelentést.
Joooe
Hát asszem max egy adott termékkel kapcsolatban tehetsz feljelentést, ha gondatlan veszélyeztetésre vagy közveszély okozására alapos a gyanúd.

Az a gáz, hogy egy ilyen új terméknél nem azt vizsgálják, hogy bizonyítható-e az ártalmatlansága az eddig ártalmatlannak elfogadott dolgok alapján, hanem azt, hogy ha nem bizonyítható a káros hatás, akkor mehet...
mittegyunk
Ezek a csodapirulák egy része pénzlehúzás, a másik része pedig ténylegesen veszélyes!
Fodrásznál ülve, és nő lévén állandó súlyproblémákkal küzdve tongue.gif szembesültem azzal, hogy egy lány, akit ismertünk szintén egy ilyen csodapirulától halt meg sad.gif
Nem króm, hanem egy M-betűs! A pirula még mindig forgalomban van, de pont akkor vett magának anyám is, mikor mondta egy gyógyszerész frizuraigazítás közben, hogy a csajszival az adott gyógyszer végzett (anyagcserét annyira felgyorsítja, van aki sajna rosszul reagálja le, jó esetben semmi sem történik, rossz esetben pedig...)
Lényeg, akkor azonnal visszamentem anyuval a boltba ahol vette, hogy örüljenek, hogy nem csinálunk belőle nagyobb balhét, azonnal adják vissza a pénzt, és akis bolt szó nélkül visszaadta a teljes vételárat.... Talán, már ők is hallottak a dologról, csak tudnám, akkor miért kell árulni ilyeneket? sad.gif

Amúgy itt is úgy gondolom, hogy az internet nagy előny, mivel itt beírom a gyogyi nevét, és azonnal kb. 50 fórum foglalkozik a témával... Legalább egy kis rálátásom lesz a dologra, még vásárlás előtt....

Tehát, netet mindenkinek! rolleyes.gif
Joooe
(mittegyunk @ 2005 Nov 19, 07:51 PM)
Amúgy itt is úgy gondolom, hogy az internet nagy előny, mivel itt beírom a gyogyi nevét, és azonnal kb. 50 fórum foglalkozik a témával... Legalább egy kis rálátásom lesz a dologra, még vásárlás előtt....

Tehát, netet mindenkinek! rolleyes.gif

Az a gáz, hogy az első áldozatokat nem védi még így sem a korábbi tapasztalat.
mittegyunk
(Joooe @ 2005 Nov 19, 08:11 PM)
(mittegyunk @ 2005 Nov 19, 07:51 PM)

Tehát, netet mindenkinek!  rolleyes.gif

Az a gáz, hogy az első áldozatokat nem védi még így sem a korábbi tapasztalat.

Teljesen igazad van, nem elbagatelizálni akartam a dolgot!!!!

Azért mondjuk van külföldi fórum is a világon, de tudom, hogy itt nem erről van szó.... Viszont, és megint csak fogyasztói magatartás!

Gyógyszert orvostól, orvos mellett!!!!

Csodafüvek, csodabogyók, bizgentyűket meg el kéne már végre felejteni...
FVF
Mittegyunk: mintha már fogyasztóvédő lennél:) Én is ez utóbbi mondataidat ismételném.

A legjobb pedig az, ha a súlyproblémás addig küzd, amig nem eszik többet, mint amennyit lemozog, s akkor nem lesz probléma.HIába fogyasztja le magát, ha az anyagcsere nem áll át normálisra, úgyis visszaszedi...
mittegyunk
(FVF @ 2005 Nov 19, 09:34 PM)
Mittegyunk: mintha már fogyasztóvédő lennél:) Én is ez utóbbi mondataidat ismételném.

A legjobb pedig az, ha a súlyproblémás addig küzd, amig nem eszik többet, mint amennyit lemozog, s akkor nem lesz probléma.HIába fogyasztja le magát, ha az anyagcsere nem áll át normálisra, úgyis visszaszedi...

FVF: egyszer a pult egyik oldalán állok, máskor a másikon...
DE! Soha nem akarom átverni a vevőt, ezt hidd el nekem!
Viszont azt sem szeretem, ha a kereskedőt szeretnék "hülyének nézni"
Tényleg kéne alakítani a fogyasztói magatartáson, és ezt magamra is értem!
Ha pedig úgy hibázok, mint kereskedő, akkor pedig megpróbálok mindent megtenni, hogy a jövőben nehogy elkövessem ugyanazt a hibát...

Ezt a nem eszik többet, mint amennyit eléget-et pedig most is szenvedem, jajjjjjjj de éhes vagyok!!!! biggrin.gif
FVF
Jót szoltál!:) Így igaz, én is áltam már itt is, ott is.

Nekem sem ártana közelebb kerülnöm a versenysúlyomhoz, de fogyasztószert télleg nem ajánlok senkinek addig, amíg nem állandósul a korrekt táplálkozásmennyisége.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.