gyagnes
2005.11.21, 14:26
Múlt héten vettünk 2 db bio matracot, latexből van. Nem volt olcsó, 120.000 Ft/db!
Amikor kihozták a lakásra az ágyat és a matracot megnéztük és megálalpítottuk, hogy puhább a matrac, mint a boltban lévő bemutató darab.
Később lehúztuk a huzatot, hogy megnézzük hány cm vastag a matrac, hátha amiatt puhább, hogy nem éri el a boltban hírdetett 16 cm vastagságot. Jó volt a sejtésünk! Az egyik 14,5 cm a másik 15 cm!
De ez után jött a meglepetés! Mind a 2 db matrac hosszában össze volt ragasztva végig. Természetesen a boltban egyik matrac sem volt összeragasztva, hanem egy darabból készült az összes.
Bejelentettük a reklamációt.
Viszont az a sejtésem, hogy ez egy sima átverés akart lenni, hátha egy rosszabb minőséget eladnak eredeti áron. Vajon megtehetem azt, hogy a pénzt kérem vissza, mert ehhez a társasághoz már nincs bizalmam!
Kíváncsi vagyok a válaszokra!
Captain Crash
2005.11.22, 03:23
Elállni a szerződéstől csak meghatározott esetben lehetséges: Amennyiben a kötelezett, vagyis a forgalmazó nem tudja teljesíteni a szavatossági kötelezettségeit, nezetesen a javítást, vagy a cserét, akkor el lehet állni a szerződéstől.
Kérdés, hogy hogyan történt a reklamáció megtétele?
Ha jótállási problémáról van szó, de itt egyszerűen nem az kapta amit megrendelt... amit a kereskedő a reklámjában igért, meg ugye azt mondja a törvény, hogy:
d) rendelkeznie kell a kötelezett által adott leírásban szereplő, és az általa a jogosultnak mintaként bemutatott szolgáltatásban lévő tulajdonságokkal.
Szóval vissza kell menni, és megmondani, hogy vagy adjanak olyat amit bemutattak vagy adják vissza a pénzt.
Captain Crash
2005.11.22, 14:28
Hibás teljesítés azt jelenti, hogy a szolgáltatott dolog a teljesítés időpontjában nem felel meg akár a jogszabályban, akár a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak.
Tehát egyértelmű, hogy vissza kell menni, de "csak" azokkal a szavatossági igényekkel élhet, melyek egyéb hibás teljesítés esetében is megilletik az embert.
A Ptk. 306. §-ának (1) bekezdésének a.) pontja értelmében hibás teljesítés esetén a jogosult elsősorban választása szerint kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget;
Valamint b.) pontja értelmében, ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a (2) bekezdésben írt feltételekkel nem tud eleget tenni választása szerint megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.
A felek a szerződés teljesítésével kapcsolatban kötelesek együttműködni. Együttműködési kötlezettség vonatkozik arra is, hogy a kötelezettnek adott helyzetben mindenkor elvárható módon kell eljárnia, a jogosultnak pedig ugyanilyen módon segítenie kell a teljesítést.
Az elállási jog nem véletlen van külön feltételekhez kötve, hiszen a "pacta sunt servanda" alapelve: a stabil gazdaság, biztonságos forgalom, az adott szó szentségének elve. Eszerint a megkötött szerződéseknek minden körülmények között teljesülnie, érvényesülnie kell, azokat a bíróság nem változtathatja meg.
Ariadne
2005.11.22, 17:08
Nem tudom megállni, hogy meg ne jegyezzem: a konkrét esetben nem lehetséges a kijavítás, a kicserélést (ugyanolyanra) pedig már nem akarja a vásárló, mert megrendült a bizalma a cégben (és jogosan...), szóval el lehet állni a szerződéstől. A matrac összeragasztott volta miatt sztem mindenképp mondhatja, hogy kéri a pénzét, mert ez azért picit több mint egyszerűen egy centivel vékonyabb matracot adni, különösen ilyen nagyságrendű ár esetében. És különösen, hogy nem egyeznek a bemutató példánnyal (érdemes lenne lefényképezni az üzletben lévőt, mert egyébként gyakorlatilag bizonyíthatatlan lesz, hogy az másmilyen volt!)...
Esetleg ha felajánlják, célszerű lehet az ügy lerövidítésére elfogadni, ha tudnak helyette rendeset adni (nem ragasztott és 16 centis), ha pedig nem tudnak vagy nem akarják, akkor tényleg beírni a vásárlók könyvébe, onnan egy példánnyal pedig a békéltető testülethez fordulni. Aztán ha ez sem hatásos, fizetési meghagyással a bírósághoz.
Bár ezzel ugyanazt mondtam, amit Pjotr feljebb, csak ő sokkal tömörebben tudta összefoglalni, én meg mindig szószátyárkodom itt...
Captain Crash
2005.11.22, 17:36
Ariadne: Te is tudod, hogy egyik szavatossági jogról a másikra bármikor áttérhet a jogosult, a velejárókkal. Én viszont semmire nem szeretném rábeszélni. Én tudom, hogy hogyan döntenék...
Ariadne
2005.11.22, 17:43
Hát igen, láttunk már egyet-mást itt a fórumon...
Én abból indultam ki, amit a kedves érdeklődő írt, hogy nem bízik bennük, és vissza szeretné kapni a pénzét...
Pártatlanul nézve: vagy adnak egy másikat, ami megfelel a reklámnak, vagy visszaadják a pénzt, a fogyasztó választhat. A forgalmazó mondhatja, hogy neki "óccsóbb" egy jót adni helyette, nem adja vissza a pénzt. És ezt megteheti, ha nem indokolja meg elég jól a fogyasztó, miért nem akarja már. Az együttműködési kötelezettség ugyanis vonatkozik a vásárlóra is... Másik oldalról meg magára vessen az a cég, aki ilyen selejtet mer adni ennyi pénzért, vissza lehet kérni a pénzt.
Na most megadtam mindkét félnek, ami jár.
bacsineni
2006.07.29, 07:59
Sziasztok!
Átolvasgattam a fórumot, a jogszabályokat, stb.
Én jelenleg ott tartok, hogy egy CARDO matracot nem javítottak ki 30 nap alatt (2 hetet ígértek).
Szerettem volna a vásárlók könyvébe beírni ahol vásároltam, de nem kaptam meg a panaszkönyvet.
A gyártónak írt levelemet ők faxolták el, és másoltak is belőle maguknak, melyben kérem visszatéríteni a vételárat. De szerintem ez így nem elég rám nézve.
Ha jól belegondolok, igazából nekem nem velük van bajom, hanem a gyártóval. Ilyen esetben egyből menjek a fogyasztóvédelemhez, vagy menjek vissza, és követeljem a vásárlók könyvét????
köszi
Erika
Ha jól emlékszem volt már hasonló panasz rájuk
Egy fontos: te ne a gyártóval levelezgess, semmi közöd hozzájuk. Azzal vagy szerződésben, akitől vásároltad, tőle követelhetsz, az hogy ő ezt hogyan játsza le a gyártóval az legyen az ő gondja. Te a bolttal tárgyalsz, a bolt meg a gyártóval.
Írd le a vásárlók könyvébe, hogy elállsz a szerződéstől. (tanúkkal menj! Ha nincs vásárlók könyve, akkor ezt a helyi jegyzőnél kell jelenteni. Ha nem engednek beírni, fizikailag korlátoznak jogaid gyakorlásában, akár rendőrt is hívhatsz...)
Vételárat akkor van jogod visszakérni, ha elállsz a a szerződéstől. 30 nap után az okozott jelentős kényelmetlenségre hivatkozva szerintem elállhatsz. Ez egy egyoldalú nyilatkozat, tehát nem kéred, hanem közlöd.
Írd le a vásárlók könyvébe minden panaszod, azt, hogy a jelentős kényelmetlenségre hivatkozva elállsz a szerződéstől.
Ezután küldj nekik egy ajánlott, tértivevényes levelet, amiben felszólítod őket(természetesen a boltot ahol vetted, semmi közöd a gyártóhoz), hogy x bankszámlaszámra fizessék vissza a vételárat. (Az elállás a termék visszaadásával (ugyebár már náluk van...) és a vételár visszafizetésével jár)
Ha nem fizetnek, fordulj békéltető testülethez (a helyi kereskedelmi és iparkamarák mellet működik) viszonlag gyors és ingyenes, bírósághoz hasonló eljárás, bár döntésük nem kötelező érvényű.
Ha a békéltető testület is azt mondja ki, hogy jogszerű volt az elállásod, keress egy ügyvédet, és mehet bíróságon a fizetési meghagyás...
bacsineni
2006.07.29, 08:37
köszönöm
Erika
bacsineni
2006.08.01, 16:22
Sziasztok!
A dolog ott áll, hogy hétfő délben elmentem a boltba, beírtam a panaszkönyvbe. Még vissza sem értem a munkahelyemre, már csörgött a telefonom, és a Szegedi "területi képviselő" szólt, hogy HOLNAPRA Győrből hozzák a "kijavított" (amit én nem hiszek-szerintem kicserélték)matracot, amit másnap tudnak továbbítani Békéscsabára. Érdekes módon előkerült az e-mail, és a lefaxolt levelem (lásd fentebb) miután a panaszkönyvet teleírtam. Az eladó srác is hívott, hogy tudott beszélni valakivel (amit pénteken, szombaton, hétfő reggel nem tudott érdekes módon...)
A gondom az, hogy a panaszkönyvbe azt írtam, hogy elállok a szerződéstől, most meg holnap hozzák a matracot.
Ilyenkor mi a teendő???
Nekem kell majd a fogyasztóvédelemnek magyarázkodni, hogy a vásárlók könyvébe való beírás után egy órán belül megoldódott minden???
Erika
(bacsineni @ 2006.08.01, 17:22)

Sziasztok!
A dolog ott áll, hogy hétfő délben elmentem a boltba, beírtam a panaszkönyvbe. Még vissza sem értem a munkahelyemre, már csörgött a telefonom, és a Szegedi "területi képviselő" szólt, hogy HOLNAPRA Győrből hozzák a "kijavított" (amit én nem hiszek-szerintem kicserélték)matracot, amit másnap tudnak továbbítani Békéscsabára. Érdekes módon előkerült az e-mail, és a lefaxolt levelem (lásd fentebb) miután a panaszkönyvet teleírtam. Az eladó srác is hívott, hogy tudott beszélni valakivel (amit pénteken, szombaton, hétfő reggel nem tudott érdekes módon...)
A gondom az, hogy a panaszkönyvbe azt írtam, hogy elállok a szerződéstől, most meg holnap hozzák a matracot.
Ilyenkor mi a teendő???
Nekem kell majd a fogyasztóvédelemnek magyarázkodni, hogy a vásárlók könyvébe való beírás után egy órán belül megoldódott minden???
Erika
Szia
Az már téged ne érdekeljen hogy ők mit akarnak, ha el akarsz állni a szerződéstől. Ha kihozzák, egyszerűen ne vedd át.
Ha azonban mégis inkább elfogadnád a cserét, megteheted, hogy visszavonot a nyilatkozatod az elállásról, ha ebbe a kötelezett is beleegyezik.
bacsineni
2006.08.02, 05:53
És ha átveszem az ágyat (ha nem , ki tudja mikor adja vissza a pénzem, mikor lesz normális fekhelyem, stb) akkor mi a teendő?
Azaz a panaszkönyvbe beírt dolgok, vagy a fogy. védelemmel?
Köszi
bacsineni
2006.08.02, 18:04
Most segítsetek!!!
Felcipelték a 4. emeletre az ágya+ és a matracot, a matrac ramatyabb állapotban van, mint amikor elvitték!!!
A poén: a "szállítók" itthagyták!!!!!
A szállítólevél félére leírtam, hogy igényt tartok legalább arra, hogy cseréljék ki, vagy adják vissza a pénzemet.
Most legyek okos.
Hogy ne vegyem át, ha kicsomagolás után a mázsás matracot csak úgy itthagyja?
Köszönöm, hogy segítetek.
Erika
L_Matyi
2006.08.03, 12:08
Szerintem azzal, hogy beengedted őket, elfogadtad a cserét/javítást, azaz mégse állsz el a szerződéstől.
Ha jól értem viszont, akkor a hiba továbbra is fennáll, azaz újra bejelentheted, és az egész kezdődik előröl...
Én ezek után biztos elállnék a szerződéstől, esetleg egy olyan feltétellel, ha tudsz velük értelmesen beszélni, hogy ha kihoznak egy újat, és rögtön elviszik a régit, akkor nem állsz el, gondolom az neked kényelmesebb, mint megint matracot keresni valahol. Kérdés, hogy megbízol-e még bennük, illetve a márkában.
(bacsineni @ 2006.08.02, 19:04)

A poén: a "szállítók" itthagyták!!!!!
A szállítólevél félére leírtam, hogy igényt tartok legalább arra, hogy cseréljék ki, vagy adják vissza a pénzemet.
Aláírtad hogy átvetted amikor nem akartad átvenni?
bacsineni
2006.08.05, 20:43
HAPPY END
Vagy valami ilyesmi.
Aláírtam, hogy az ágytest O.K., de a matrac nem. nem volt hajlandó visszavinni a "fuvaros". Így nem volt mit tenni, leírtuk a szállítólevélre, hogy 1 hetet kapnak arra, hogy kicseréljék vadi újra, vagy (betelt a pohár) kérem vissza a pénzem.
Másnap a boltban kötöttem ki, legrosszabb esetben kezdem előről a hibabejelentést, vagy valamit kitalálok addig.
Az eladó srác már azzal fogadott, hogy a CARDO valami igazgató féléje keresett-e. NEM. Így ő azonnal felhívta, és átadta a telefont.
A vége az lett, hogy 1 hét helyett 8 napot kért, és vagdalózott a szavakkal, hogy a 2 év garanciás matracot 1,5 évig használtam, így kb. 30-40 %-át fizetné ki az árnak...Holott a matrac egyéb részeire 10 évet garantálnak!!!
Jó, 8 nap. Az már nem sok, és van hol aludni!!!
Erre 1 óra múlva csörög a telefon, hogy délután szállítják a VADI ÚJ matracot. (szegény szállítók).
Ezúton is köszönöm a Békéscsabai Bé-Kis bútor munkatársainak, hogy nem hagyták magukat lerázni, és vették a bátorságot, hogy egy igazgazót zavarjanak mobil telefonon...(elmondásuk szerint ez betett a hapsinak, mondván hogy merik őt a mobil telefonján zavarni...)
De ez már senkit nem érdekel, 2 napja tök jól alszom, a vadi új matracomon.
Erika
L_Matyi
2006.08.05, 21:23
(bacsineni @ 2006.08.05, 21:43)

HAPPY END
Ezt szeretem hallani!
Üdvözlök Mindenkit!
A tv-ben gyakran reklámozó cégtől egy éve vásároltam egy matracot, amit utánvéttel rendeltem meg, futár hozott házhoz.
Felvettem velük a kapcsolatot, hogy penészedik a matrac alsó része, és a külső huzat steppelt varrása felszakadozott.
A penészedésre azt válaszolták, hogy nem rendeltetésszerűen használtuk. Menjünk a gyógyszertárba valami penészölőt venni.
Azt mondták még, hogy a garancia 6 évre szól, ami a belső szerkezet meghibásodására vonatkozik.
Az érdekes az, hogy panel lakásban, rácsos ágyalapon használjuk. A panel száraz a matrac szellőzik.
A mellékelt dokumentumok egyike sem tartalmaz a használatra vonatkozó információt. Ők állítják, hogy adtak hozzá.
Amit mellékeltek: számla, jótállási jegy, reklamációs lap.
Hogyan tudom azt bebizonyítani, hogy valóban nem adtak hozzá használati utasítást?
Kérhetjük a matrac cseréjét?
A segítséget előre is köszönöm,
Fehér Gábor
L_Matyi
2010.11.04, 18:46
(fega73 @ 2010.11.04, 17:57)

Hogyan tudom azt bebizonyítani, hogy valóban nem adtak hozzá használati utasítást?
Kérhetjük a matrac cseréjét?
A penészedés nehéz kérdés, az tényleg elvileg a nem megfelelő tárolástól van, de ha nagyon nem szellőzik a matrac, elvileg az is okozhatja. Ezt nem hiszem, hogy meg lehetne állapítani. A használati utasítás más ügy, én a helyedben bemennék a boltjukba, és kérnék egyet, hogy egyáltalán létezik-e. Ha nem tudsz bemenni, akkor ajánlott tértivevényes levélben kérjél egyet, ara hivatkozva, hogy nem adtak. Aztán nézzed meg, hogy az abban foglaltakat betartottátok-e.
Garanciális időn belül nekik kell bizonyítaniuk, hogy a hibát te okoztad, így ha szerinted biztos a matrac hibája a penészedés (ami szerintem nem valószínű), akkor kérheted tőlük, hogy ezt a véleményüket bizonyítsák egy szakvéleménnyel (de erre nem igazán lehet őket kötelezni).
Garanciális időn belül nekik kell bizonyítaniuk, hogy a hibát te okoztad, így ha szerinted biztos a matrac hibája a penészedés (ami szerintem nem valószínű), akkor kérheted tőlük, hogy ezt a véleményüket bizonyítsák egy szakvéleménnyel (de erre nem igazán lehet őket kötelezni).
Köszönöm szépen a gyors választ.
Ezt állítják: Forgatni kellett volna havonta.
Abban látom a problémát, hogy nem volt tájékoztató a helyes használatról. Így nem forgattuk.
Üdv
Gábor
L_Matyi
2010.11.05, 11:15
Nekik kell bizonyítaniuk, hogy átadták ezeket a dokumentumokat. Ezért mondom, hogy próbálj tőlük kérni egyet, mert lehet, hogy nem is létezik, és ha most nem adnak, az bizonyítja, hogy akkor se kaptál valószínűleg.
A cég nevét mindenképp írjad ide, az sose árt. :-) Ha azt állítják, hogy a forgatás megelőzte volna a problémát, akkor ez már ok arra, hogy javítást/cserét kérj, hiszen ez egy fontos információ (nem szokványos), amire ezek szerint nem hívták fel a figyelmedet kellő képpen. Arra figyelj, hogy ez az információ valahogy írásban (nem email) is legyen meg neked, hogy ha később mondjuk Békéltető Testülethez fordulsz, akkor tudjad hitelt érdemlően bizonyítani, hogy ez volt a hiba, és nem a párás lakás.
(L_Matyi @ 2010.11.05, 11:15)

Nekik kell bizonyítaniuk, hogy átadták ezeket a dokumentumokat. Ezért mondom, hogy próbálj tőlük kérni egyet, mert lehet, hogy nem is létezik, és ha most nem adnak, az bizonyítja, hogy akkor se kaptál valószínűleg.
A cég nevét mindenképp írjad ide, az sose árt. :-) Ha azt állítják, hogy a forgatás megelőzte volna a problémát, akkor ez már ok arra, hogy javítást/cserét kérj, hiszen ez egy fontos információ (nem szokványos), amire ezek szerint nem hívták fel a figyelmedet kellő képpen. Arra figyelj, hogy ez az információ valahogy írásban (nem email) is legyen meg neked, hogy ha később mondjuk Békéltető Testülethez fordulsz, akkor tudjad hitelt érdemlően bizonyítani, hogy ez volt a hiba, és nem a párás lakás.
Szia!
Írtam tértivevényesen egy lelet, a problémáról, várom a reakciót.
A cég nevét mindenképp írjad ide, az sose árt. :-)Egy TV shop-os Dormeo Orthopedic matracról van szó, ami ráadásul nem is olcsó, nem egy évre vesz az ember.
Segítséged köszönöm, majd jelzem a fejleményeket.
Üdvözöllek,
Gábor
Jó napot mindenkinek!
Január 25-én betértem a békéscsabai JYSK-be, mert a katalógusuk szerint jó árban lehetett habszivacs matracokat kapni. Találtam is megfelelőt. Természetesen nem volt belőle 2db. Az eladó két konstrukciót ajánlott:
-próbálkozunk később de nem biztos, hogy lesz ilyen matrac
-kifizetjük most, megrendelik, értesítenek, ha megjött
Ennek ugyebár lassan 4 hete.
Többször is érdeklődtem, mindig mondtak egy időpontot, hogy mikor jön a szállítmány, és majd akkor stb.
Egy alkalommal a hölgy ki is oktatott, hogy ne türelmetlenkedjek, attól nem jön hamarabb (ez igaz, de mivel fizettem 45.000Ft-ot, hadd legyek már kíváncsi, hogy mikor jön). Egyébként is szépen kérdeztem, szépen beszéltem, nem is értettem, hogy miért ilyen hangnemben válaszolt.
A kérdés az, hogy meddig játszhatják ezt? Érthetetlen, hogy nem képesek beszerezni egy hónap alatt két matracot.
Szóval, meddig kell tűrnöm azt, hogy hitegetnek, és nincs matrac. Egyre inkább hajlanék arra, hogy adják vissza a pénzt, aztán majd veszek matracot máshol.
Visszakövetelhetem a pénzem?
Mozigépész
2011.02.23, 14:48
Igen!
Sziasztok!
Vettünk a MaxCity-ben egy 160*200-as Yatas rugós matracot. Pénteken érkezett meg, mert nem volt nekik raktáron.
Az elmúlt éjszakáink kínszenvedések voltak, mindkettőnknek fáj mindene, főleg a hátunk és a derekunk. Olyan az ébredés, mintha nem is aludtunk volna, sőt rosszabb....
A matracot az ő tanácsukra vettem, az eladó ezt ajánlotta. Szerintük kipróbáltam azzal, hogy 2 percig feküdtem rajta utcai ruhában.
Ma a boltban kezdtem. Elmondtam a problémámat.
A matracot nem veszik vissza, nem tudják kicserélni. Pont.
A garancia jegyen rajta van, hogy kényelmi panaszokat nem fogadnak el. De erről előre semmilyen felvilágosítást nem adtak, csak a 10 év garanciát hangoztatták... (A garanciajegyet az áru kézhezvételekor kaptam meg.)
Szerintük az a baj, hogy túl kemény a matrac (eddig is kemény, bonellrugós matracunk volt) - akkor miért ezt ajánlották? A gyártó honlapján amúgy félkeménynek van titulálva....
Megoldásnak azt találták ki, hogy vegyek még 60e Ft-ért memóriahabos ágyvédőt rá, az megoldja a problémámat és különben is még igy is jól járok, mert egy matrac 200e-nél kezdődik ebben a méretben. Ez meg egy 100e Ft-os darab, akciósan 75e Ft-ért....
Most ott tartok, hogy kifizettünk 75e Ft-t valamiért amit nem tudunk használni. Mi a megoldás ilyenkor? Vagy le kell nyelnem, hogy hülye voltam, hogy nem interneten rendeltem?
Mozigépész
2011.10.25, 12:55
Ha neten rendelted 8 napon belül hivatkozás nélkül vissza kell küldeni és a vételárat visszakérni. (távollevők között kötött szerződés 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet) Sajnos a visszaszállítást bukod.
"17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet
4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat."
Sziasztok,
hasonló a problémánk mint a legutóbbi hozzászólás, amire választ még nem találtam sehol.
Mi _sem_ interneten rendeltük, viszont telefonon. Budapesten élünk és egy szegedi boltból rendeltük telefonon.
A matrac rendben megérkezett, gond nincs vele, csak az, hogy páromnak, aki elmúlt hetven, megfájdult a gerince. Korábban voltak gerincbántalmai, de két éve panaszmentes. A matracon töltött első éjszaka után azonban kiújultak a fájdlamai.
Egy 250.000 forintos tempur matracról van szó, az ember gondolta, hogy ezért már csak jót kap. Nekem pl. nincs bajom vele, de párom miatt nem tudjuk megtartani.
A kereskedő a forgalmazóhoz irányította párom, bár tudom, hogy jogunkban áll a kereskedővel "intéztetni" a dolgot, de a forgalmazó legalább készséges.
Most ott állunk, h ma délutánra ígért egy visszahívást a képviselő, hogy lehetséges-e egy más típusú (keményebb) matracra cserélni a jelenlegit.
Kérdéseim a következők lennének:
1. ha csak telefonon érintkeztünk a kereskedővel, akkor vonatkozik ránk a távollévők közötti szerződés?
2. a felmerülő egészségügyi panasz lehet-e alapja a csere/visszavásárlás követelésénél
A segítséget előre is köszönöm.
(gkhp81 @ 2011.12.15, 10:48)

Sziasztok,
hasonló a problémánk mint a legutóbbi hozzászólás, amire választ még nem találtam sehol.
... h ma délutánra ígért egy visszahívást a képviselő, hogy lehetséges-e egy más típusú (keményebb) matracra cserélni a jelenlegit.
Kérdéseim a következők lennének:
1. ha csak telefonon érintkeztünk a kereskedővel, akkor vonatkozik ránk a távollévők közötti szerződés?
2. a felmerülő egészségügyi panasz lehet-e alapja a csere/visszavásárlás követelésénél
A segítséget előre is köszönöm.
Vehetjük úgy, hogy szerencsére a forgalmazó önmaga hajlandó volt cserélni a terméket egy nekünk jobban megfelelőre. A kereskedő miatti csalódás pedig azért tanulságos, mert az elmult néhány év alatt többször vásároltunk, küldtünk ismerőst oda vásárolni (matracból ugye magána nem vesz sűrűn az ember) - és ennek ellenére is teljesen rugalmatlan volt. Ez van sajnos, de szerencsére jól végződött.
Bár nem volt szükség rá, azért kösz az oldalnak, sok hasznos infót találtam itt, ami ki tudja mikor jön jól!