Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Javítási Hatáidő Az Extrémdigitálnál
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Műszaki cikkek
Momo
Üdvözlök mindenkit!
Kérdéseim az elhúzódó javításra vonatkoznak. Kb 1 éve vásároltam az Edigitálnál egy 64 ezer valahányforintos Sony DSC-P93 digitális fényyképezőgépet a neten keresztül( Pesttől 200 km-re lakom). Az Extrémdigital 2 év garanciát válal digitális fényképezőkre. Mikor 3 hónapja a fényképezőn LCD hiba jelentkezett, bevittem a szervízbe, ott közölték: ezt a hibát németországban javítják és 6-8 hét. Eltelt a 8 hét, felhívtam a szervízt, ekkor azt válaszolták nem tudják, mi a helyzet. Ígéret:utánatelefonálnak és visszahívnak. Nem hívtak. Most azt gyanítom, ajánlott levélben kell értesítenem őket, hogy legyen is következmény. Mi a tendő, ha nem képesek teljesíteni a termék javítását/javítattását? Ezt a kamerát néhány hónapja kivonták a forgalomból. Csere készülékre nem szívesen gondolnék, mert ha más tipus is lesz, mindenkép Sonynak kell lennie, mivel már vásároltam egy több mint 20 ezer Ft-os memoriakártyát - MemoriStick-et, ami kifejezetten a Sony termékeihez való. De a mostani 65 ezer Ft-os Sony kamerák nem igazán szimpatikusak, tehát csak akkor választanék másik Sony-t, ha tényleg reménytelen lenne a javítás/a helyzet..A legjobban annak örülnék, ha valami mód öszönözhetők lennének a mielőbbi javításra ( ill. ugyanezt a tipusú terméket szeretném visszakapni, nem hátrányos garancia feltételekkel) Esetleg a pénzvisszafizetésbe is belemennék, ha kifizetik a teljes 64 ezer Ft-os vételárat. A panaszt tartalmazó ajánlottlevélen kívül, milyen tendőim lesznek? Létezik a neten olyan jogszabály gyűjtemény, ami számomra részletes útmutatást adhat? Hol? Ha azt válaszolják:"majd megjavítjuk", kötelezhetők ezek után a javítás időtartalmára cserekészülék adására? Mire van reális esély, mikor oldódhat meg a problémám? Mennyire mehetek el a fogyasztói jogaim megkövetelésében?

A hozzászólásokat, tanácsokat előre is köszönöm, és kívánom, senkinek se legyen hasonló esete!
Ariadne
jogszabályok

kifogás bejelentése

jótállás/szavatosság

határidők

Ha elolvastad ezeket, és van még kérdésed, állunk elébe. cool.gif (sajnos sok embernek van hasonló esete...)
Mira
Véletlenül nekemis az edigitallal volt/van problémám ami miatt inditottam egy témát már régebben. Pont ezért lennék kiváncsi, bár nem ide tartozik... de tőled pl. kértek európai garanciajegyet mikor bevitted a gépet a szervizbe? ( bocsi, ha offtopic egy picit, de hajt a kíváncsiság, hogy csak engem szivatnak-e ezzel )
Captain Crash
Egyáltalán nem offtopic, tessék informálni egymást és minket is, hogy okosabbak legyünk, legyetek. smile.gif
Momo
Nos, azóta az iparkamara eljárást indított, és a tulajdonossal a békéltető testület összeülése előtt beszéltünk,és röviden annyit, hogy visszaadták a gépem árát. A barátnöm volt Pesten és a végén is ő egyezett meg a tulajjal. És ha minden igaz visszaadták a kezébe az utolsó fillérig azt a bruttó összeget,ami az eredeti számlán szerepelt már egy éve.Tényleg csak nagyából tudom,mert már csak annyi érdekelt hogy megoldódott vagy nem, és telefonban ennyit mondott tegnap. Ha valami eltérő vagy egyedi dolog volt majd elmondja nekem hétvégén, de a lényeg az volt hogy utalványt akartak adni 53 E Ft-ról, aztán, hogy visszafizetnek mindent csak az eredeti számla alapján (ami nekem nem volt, mivel a szervizben hagytam), no de ha minden igaz mindent visszafizettek, annak hatására:ha nem,akkor a békéltető testület határoz, mivel másnapra volt náluk napirenden az ügy. Nem kértek európai garanciajegyet, bár nem is tudom mi az pontosan. Csak az eredeti számlát kérték.Amit most írtam csak 80%-ig biztos, a barátnőmmel nem erről akartam társalogni telefonon, úgy is elkapott volna jobban az ideg, de gondolom mást is.Jövő héten javítok rajta ha valami nem így, ill. más fontos is volt.
Csak annyit mondhatok higgattan,de harcolni kell azért, ami nekünk járhat, nem kell karitatívozni az üzleteknek.

Ettől függetlenül februárban tőlük akarok venni egy most 102 E Ft-ba kerülő Sony H-1-est. Hisz 2 év garanciát adnak, és majdnem a legolcsóbbak közé tartoznak.És ha legközelebb is ilyesmi lesz kevésbé leszek kétségbesett, inkább felkészültebb, figyelmesebb a részletekre
No mindenkinek jó vásárlást, és nem kell hagyni magunk! cool.gif
lamaskitfi
(Momo @ 2005 Nov 22, 12:40 PM) *

Üdvözlök mindenkit!
Kérdéseim az elhúzódó javításra vonatkoznak. Kb 1 éve vásároltam az Edigitálnál egy 64 ezer valahányforintos Sony DSC-P93 digitális fényyképezőgépet a neten keresztül( Pesttől 200 km-re lakom). Az Extrémdigital 2 év garanciát válal digitális fényképezőkre. Mikor 3 hónapja a fényképezőn LCD hiba jelentkezett, bevittem a szervízbe, ott közölték: ezt a hibát németországban javítják és 6-8 hét. Eltelt a 8 hét, felhívtam a szervízt, ekkor azt válaszolták nem tudják, mi a helyzet. Ígéret:utánatelefonálnak és visszahívnak. Nem hívtak. Most azt gyanítom, ajánlott levélben kell értesítenem őket, hogy legyen is következmény. Mi a tendő, ha nem képesek teljesíteni a termék javítását/javítattását? Ezt a kamerát néhány hónapja kivonták a forgalomból. Csere készülékre nem szívesen gondolnék, mert ha más tipus is lesz, mindenkép Sonynak kell lennie, mivel már vásároltam egy több mint 20 ezer Ft-os memoriakártyát - MemoriStick-et, ami kifejezetten a Sony termékeihez való. De a mostani 65 ezer Ft-os Sony kamerák nem igazán szimpatikusak, tehát csak akkor választanék másik Sony-t, ha tényleg reménytelen lenne a javítás/a helyzet..A legjobban annak örülnék, ha valami mód öszönözhetők lennének a mielőbbi javításra ( ill. ugyanezt a tipusú terméket szeretném visszakapni, nem hátrányos garancia feltételekkel) Esetleg a pénzvisszafizetésbe is belemennék, ha kifizetik a teljes 64 ezer Ft-os vételárat. A panaszt tartalmazó ajánlottlevélen kívül, milyen tendőim lesznek? Létezik a neten olyan jogszabály gyűjtemény, ami számomra részletes útmutatást adhat? Hol? Ha azt válaszolják:"majd megjavítjuk", kötelezhetők ezek után a javítás időtartalmára cserekészülék adására? Mire van reális esély, mikor oldódhat meg a problémám? Mennyire mehetek el a fogyasztói jogaim megkövetelésében?

A hozzászólásokat, tanácsokat előre is köszönöm, és kívánom, senkinek se legyen hasonló esete!

nem az extremedigital végzi a javitattást, hanem a hivatalos sony márkaszervízek ez nekem gyanús, mivel az extremedigital csak viszonteladó, és nem ő ad garanciát a termékre, hanem a sony. simán el lehetett volna vinni a jotállási jeggyel, blokkal a hivatalos sony szervízbe :S
asdf
Mivel magam sosem vettem meg gepet, csak forumos hozzaszolasokon okosodva nekem az volt a tapasztalatom, hogy az edigital nem az a ceg, mely gyartoi garival forgalmazza a fenykepezoket, hanem o maga importalja kulfoldrol, sajat garit ad ra, majd ha bedoglik, akkor kiutaztatja kulfoldre, ott javitjak/cserelik, aztan vissza. Ezert is nem tart naluk 3 percig egy garis ugyintezes. De majd Momo megmondja a frankot...
Pjotr
Hiába mondom én is az ismerősöknek, hogy nem éri meg ilyen helyen vásárolni, meg franciaországból rendelni csakhogy pár ezer forinttal olcsóbb legyen, de itt hívnám fel a figyelmét mindenkinek, hogy szivessen vállalok franciaországi kiutazást, ottani jótállási ügyintézést, valamint nagyszerű webshoppok vannak a trópusi szigeteken is, és oda is szivesen kiviszem bárkinek a gépét... smile.gif
FVF
A jótállást a forgalmazónak kötelessége vállalni, s ezért a kötelezettség minden terhe rajta van. Így a háttér mindegy, bár a tökéletesebb megértéshez kétségtelen, hogy nem árt. A magyar jogszabályok szerint kereskedőhöz minden esetben, szervizhez kijavításra lehet vinni. A gyakorlat persze mást mutat, de igyekszünk ezt gyakorlattá tenni.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.