Üdvözlök mindenkit!
Kérdéseim az elhúzódó javításra vonatkoznak. Kb 1 éve vásároltam az Edigitálnál egy 64 ezer valahányforintos Sony DSC-P93 digitális fényyképezőgépet a neten keresztül( Pesttől 200 km-re lakom). Az Extrémdigital 2 év garanciát válal digitális fényképezőkre. Mikor 3 hónapja a fényképezőn LCD hiba jelentkezett, bevittem a szervízbe, ott közölték: ezt a hibát németországban javítják és 6-8 hét. Eltelt a 8 hét, felhívtam a szervízt, ekkor azt válaszolták nem tudják, mi a helyzet. Ígéret:utánatelefonálnak és visszahívnak. Nem hívtak. Most azt gyanítom, ajánlott levélben kell értesítenem őket, hogy legyen is következmény. Mi a tendő, ha nem képesek teljesíteni a termék javítását/javítattását? Ezt a kamerát néhány hónapja kivonták a forgalomból. Csere készülékre nem szívesen gondolnék, mert ha más tipus is lesz, mindenkép Sonynak kell lennie, mivel már vásároltam egy több mint 20 ezer Ft-os memoriakártyát - MemoriStick-et, ami kifejezetten a Sony termékeihez való. De a mostani 65 ezer Ft-os Sony kamerák nem igazán szimpatikusak, tehát csak akkor választanék másik Sony-t, ha tényleg reménytelen lenne a javítás/a helyzet..A legjobban annak örülnék, ha valami mód öszönözhetők lennének a mielőbbi javításra ( ill. ugyanezt a tipusú terméket szeretném visszakapni, nem hátrányos garancia feltételekkel) Esetleg a pénzvisszafizetésbe is belemennék, ha kifizetik a teljes 64 ezer Ft-os vételárat. A panaszt tartalmazó ajánlottlevélen kívül, milyen tendőim lesznek? Létezik a neten olyan jogszabály gyűjtemény, ami számomra részletes útmutatást adhat? Hol? Ha azt válaszolják:"majd megjavítjuk", kötelezhetők ezek után a javítás időtartalmára cserekészülék adására? Mire van reális esély, mikor oldódhat meg a problémám? Mennyire mehetek el a fogyasztói jogaim megkövetelésében?
A hozzászólásokat, tanácsokat előre is köszönöm, és kívánom, senkinek se legyen hasonló esete!