Szombaton vettem egy motoros kesztyűt (11e Ft). Kaptam blokkot, kártyával fizettem. Másnap elszakadt a varrás mentén. Hétfőn készséggel kicseréltél, a blokkot ott felejtettem. Egy nap használat után ez a kesztyű is elszakadt de máshol. Csütörtökön visszavittem. Kicserélnék, nem kérem. Lehet, hogy ez a bolygó legtutibb kesztyűje, csak pont én fogtam ki két selejtet, de nem szeretném ezt a dolgot kideríteni... Hasonló kesztyűjük nincs. Pénzt nem adnak vissza.
Írtak egy papírt a kérésemre, hogy kétszer három napon belül cseréltek szakadás miatt, és adtak egy vásárlási utalványt, mert két hét múlva jön másfajta kesztyű.
Ha az a kesztyű megfelel nekem, akkor cserélik. Ha nem akkor, lásd előző bekezdés vége. Kérdezem a hozzáértőket, hogy milyen lehetőségeim vannak ? Jobban örülnék ha vehetnék máshol ebből a pénzből egy nem szétszakadó kesztyűt.
Szeretnék egy kis apróbetűs adalékot is írni a dologhoz:
A motoros kesztyű nagyon fontos dolog, funkciója elsősorban az esetleges eséskor bekövetkező komoly sérülés enyhítése, csak ezután következik az, hogy most az 5 fokban melegen tartja az ember kezét. Ez a konkrét darab úgynevezett protektoros kesztyű, a kritikus helyeken kopó betéteket tartalmaz, hogy az kopjon el és ne az ember csontja. A bőr és a hús szerencsétlen esetben egy másodpercig is alig tart egy mondjuk 80kmh esésnél. (elnézést csak a szemléletesség kedvéért dramatizálok)
Szóval az a benyomásom, ha ez a kesztyű attól széthasad, hogy megfogom a kormányt és motorozok fél órát a városban, nem hiszem, hogy be tudná tölteni a funkcióját éles helyzetben. Tehát nem finnyásságból válogatok a kesztyűk között, hanem olyan kesztyűjük csak ez van, ami nem ázik be (esőben is hordható) és protektoros is. A cseredarabok mind vagy nem esőállók, vagy nem protektorosak.
Kérdezem ez utóbbi minőségi jellegű felvetésemmel kapcsolatban is a hozzáértő véleményét.
Köszönöm