Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Táskák, öltözködési kiegészítők
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Ruházati termékek
1, 2
HidraJulika
Sziasztok !

Szombaton vettem egy motoros kesztyűt (11e Ft). Kaptam blokkot, kártyával fizettem. Másnap elszakadt a varrás mentén. Hétfőn készséggel kicseréltél, a blokkot ott felejtettem. Egy nap használat után ez a kesztyű is elszakadt de máshol. Csütörtökön visszavittem. Kicserélnék, nem kérem. Lehet, hogy ez a bolygó legtutibb kesztyűje, csak pont én fogtam ki két selejtet, de nem szeretném ezt a dolgot kideríteni... Hasonló kesztyűjük nincs. Pénzt nem adnak vissza.

Írtak egy papírt a kérésemre, hogy kétszer három napon belül cseréltek szakadás miatt, és adtak egy vásárlási utalványt, mert két hét múlva jön másfajta kesztyű.
Ha az a kesztyű megfelel nekem, akkor cserélik. Ha nem akkor, lásd előző bekezdés vége. Kérdezem a hozzáértőket, hogy milyen lehetőségeim vannak ? Jobban örülnék ha vehetnék máshol ebből a pénzből egy nem szétszakadó kesztyűt.

Szeretnék egy kis apróbetűs adalékot is írni a dologhoz:
A motoros kesztyű nagyon fontos dolog, funkciója elsősorban az esetleges eséskor bekövetkező komoly sérülés enyhítése, csak ezután következik az, hogy most az 5 fokban melegen tartja az ember kezét. Ez a konkrét darab úgynevezett protektoros kesztyű, a kritikus helyeken kopó betéteket tartalmaz, hogy az kopjon el és ne az ember csontja. A bőr és a hús szerencsétlen esetben egy másodpercig is alig tart egy mondjuk 80kmh esésnél. (elnézést csak a szemléletesség kedvéért dramatizálok)

Szóval az a benyomásom, ha ez a kesztyű attól széthasad, hogy megfogom a kormányt és motorozok fél órát a városban, nem hiszem, hogy be tudná tölteni a funkcióját éles helyzetben. Tehát nem finnyásságból válogatok a kesztyűk között, hanem olyan kesztyűjük csak ez van, ami nem ázik be (esőben is hordható) és protektoros is. A cseredarabok mind vagy nem esőállók, vagy nem protektorosak.

Kérdezem ez utóbbi minőségi jellegű felvetésemmel kapcsolatban is a hozzáértő véleményét.

Köszönöm

Ariadne
Szia!

Két hibás darab után már tényleg mondhatod, hogy másmilyet kérsz, mert valszeg szériahibás vagy rossz konstrukció az egész. A gond ott lehet, hogy nincs meg a blokk - bár azzal, hogy papírt írtak róla, elismerték, hogy ott vetted, utólag elvileg nem köthetnek bele. Elvileg visszakérheted a pénzedet is, de végülis elsősorban egy jó kesztyűre van szükséged, gondolom...

Összességében talán jobb, ha egy másik típusú választasz. Barátom tapasztalata alapján a Shox Proton típusú kéztyűje nagyon jó, igaz egy egész kicsit többe kerül (2500 Ft-tal). Viszont teljesen bőr, ezért jobban ellenáll, mint a részben vászonszerű anyagból készültek, és tele van jó kis szellőzős protektorokkal. cool.gif Édesapámnak pedig a kezét mentette meg egy régi bukáskor a vastag (!) bőrből készült kesztyű - nem hiszem, hogy akármilyen más anyagúval egészben maradt volna a tenyere... wacko.gif Szóval bőrre fel! biggrin.gif
béla007
2005.08.20.-én vettem egy Adidas sporttáskát egy debreceni márkaboltba. A pántja szakadásnak indult és vissza vittem 11.02.-én mielőtt nagyon leszakadna. Felvették a jegyzőkönyvet és azt monták hívnak. Most 11.26.-a van. Mennyi idő múlva kell megjavittatniuk (cserét kértem)?
FVF
A 49/2003-as GKM rendelet alapján a forgalmazónak 3 napja van arra, hogy válaszoljon a fogyasztónak: kijavítást vagy kicserélést, esetleg mást választ. A jegyzőkönyv felvételétől számított 15 napon belüli ügyintézésre kell törekednie a kijavításnál vagy kicserélésnél.
béla007
Eddig is höszönöm a válaszát. De az lenne még a kérdésem hogy a "kell törekednie a kijavításnál vagy kicserélésnél." csak ajánlás, tehát nem kötelező de ha mégis kötelező hogy lehet betartatni?
garari
Kedves Mindenki!

4 hónapja vettem egy - nem olcsó - kis barna bőrtáskát, aminek a vállpántja már egy hónap használat után kinyúlt, és kilóg belőle a bélésanyag+otthon vettem észre, hogy a táska alja és oldala kissé kopott, de nem foglalkoztam vele, csak amikor halmozódtak a problémák.
Visszavittem a boltba, de azt mondták, a gyáró anyaghibára (kopás, nyúlás) nem vállalja a felelősséget...
Mit tegyek? mad.gif
Blade
(garari @ 2007.08.21, 21:20) *

Kedves Mindenki!

4 hónapja vettem egy - nem olcsó - kis barna bőrtáskát, aminek a vállpántja már egy hónap használat után kinyúlt, és kilóg belőle a bélésanyag+otthon vettem észre, hogy a táska alja és oldala kissé kopott, de nem foglalkoztam vele, csak amikor halmozódtak a problémák.
Visszavittem a boltba, de azt mondták, a gyáró anyaghibára (kopás, nyúlás) nem vállalja a felelősséget...
Mit tegyek? mad.gif

Nos, vidd vissza, és mondd meg nekik, hogy:
- Mivel ők adták el a táskát, ők felelnek érte, nem a gyártó
- A szavatossági idő első 6 hónapjában nekik kell - az általad elfogadott, akkreditált bevizsgálók vizsgálati eredménye által - bizonyítani, hogy a felmerülő hibák a nem rendeltetésszerű használat miatt keletkeztek Ezt ők fizetik, és nem vagy köteles a gyártó, nagyker, szervíz, vagy XY Kft. véleményét elfogadni szakvéleménynek. Amennyiben ezt nem tudják, vagy nem hajlandóak, kötelesek a szerződés szerinti állapotot visszaállítani.
- A szerződéses állapotot javítással vagy cserével állíthatják vissza, amit te kérhetsz, de amiről ők 3 napon belül kell nyilatkozniuk, hogy melyiket vállalják. A javítás nem okozhat neked jelentős kellemetlenséget (nem tarthat kb 15 napnál tovább), illetve nem neked kell elvinni a cuccot a szervízbe, hanem ők szállítják.
Ha cserét vállalnak, akkor pont ugyanolyan, új termékre kell cserélniük.
- Ha nem tudják/akarják megtenni a fentieket, akkor te árleszállítást kérhetsz, vagy elállhatsz a szerződéstől. Az árleszállítás asszem felejtős (a konkrét összegről sokáig lehet vitatkozni), az elállás esetén te visszaadod a táskát, ők visszaadják neked a vételárat (KP.), és viszont látásra. Levásárlásra nem vagy kötelezhető.

Szóval ennyi. Ha szívóznak, megkeressük neked a pontos törvényi hivatkozásokat. Ha továbbra is szívóznak, megírjuk, hogy hogy lehet folytatni. De erre inkább ne kerüljön sor: határozottan közöld velük, hogy ismered a jogaidat, ez az esetek 95%-ban eredményre vezet. devil.gif
Bálint Norbert
Tisztelt Fogyasztóvédelem!szisztok!

a következőben kérném a segítséget:
NEmrégiben vásároltam egy eastpak márkájű táskát,amely kilyukadt .EZt a garancián belül készségesen megjavították.Sajnos az anyag amit használtak a javításnál,a mindennapi használat közben elkoptatta/kifoszlott a nadrágom.SZeretném megkérdezni,hogy van rá lehetőség/hogy van egyáltalán oylan bevizsgálás,amivel meg lehet állapítani,hogy a táska miatt lyukadt kia a nadrágom?HA a vizsgálat szerint a foszlás a táska"hibája" akkor a táskaboltban kérhetem a nadrágom javíttatását is/vagy azt ,hogy térítsék meg a nadrágom javításának költségét is?vagy igazából nem ér az egész annyit?vagy nincs rá nagyon lehetőség,hogy az iylen jellegű panaszommal élni tudjak?
ksözönöm a segítséget előre is:
bÁlint Norbert
Blade
(Bálint Norbert @ 2007.08.26, 16:23) *

a következőben kérném a segítséget:
NEmrégiben vásároltam egy eastpak márkájű táskát,amely kilyukadt .EZt a garancián belül készségesen megjavították.Sajnos az anyag amit használtak a javításnál,a mindennapi használat közben elkoptatta/kifoszlott a nadrágom.

Ugh, ez kemény ügy. Nagyon-nagyon elvileg igen, lehetőséged van ezért perelni a céget, aki a javítást végezte. Amennyiben tényleg ezt akarod, akkor először is menj be a boltba, ahol a táskát vetted, és vázold nekik a követelésedet. Ha nem engednek (én is elhajtanálak, azt hiszem...), akkor írj be a vásárlók könyvébe, vagy vegyél fel jegyzőkönyvet. Ezzel mehetsz a békéltető testülethez, akik ha jól tudom 1000 forintos illetékért megtárgyalják az ügyedet, és hoznak egy - nem kötelező jellegű - határozatot. Ha ők igazat adtak neked, akkor ezt a bolt vagy elfogadja, vagy nem: ha nem, akkor már jó eséllyel beperelheted őket. Ha a békéltető testület nem neked adott igazat, akkor is perelhetsz (sőt, nem is kell elmenni hozzájuk), de így kevesebb esélyed van. Ráadásul mindez elég sok időbe és pénzbe fog kerülni.
Gyakorlatban én nem látom, hogy miért kellett a táskádat úgy hordani, hogy az kiszakíthassa a nadrágod. Arra jó esélyed let volna, hogy ha nem fogadod el a táska javítását arra vonatkozóan, hogy így már nem lehet rendeltetés szerűen használni, akkor kierőszakolhatsz egy cserét. De az én véleményem az, hogy már késő: hacsak nem hibásodik meg újra a táska a szavatosság ideje alatt, akkor azzal sem tudsz mit csinálni, hiszen már elfogadtad a javítást.
Bálint Norbert
Tisztelt Fogyasztóvédelem/sziasztok!:

Ismét SEgítséget kérnék:
visszamentem a boltba,hogy kicseréljék a téskémat.FElajánlották maguktól(persze csak az után,hogy kértem a panszkönyvet),hogy kicserélik a táskámat.A baj az ,hogy ugyan oylan színben és méretben nincsne.Köteles vagyok most kicserélni,vagy kérhetek egy bizonylatot,amit pl:év végéig le tudok vásárolni.

köszönöm a segítséget:
BÁlint Norbert
ancoraaa
Sziasztok!

Tegnap viszamentem a West End Bjorn Borg,Samsonite shopba a javitott taskamert,ahol az uzletvezeto azt mondta,hogy nem ismeri azt a jogszabalyt,miszerint nekem papirt kene irnia arrol,hogy a taskat harom hetig javitottak es a ket eves szavatossagi ido igy harom hettel meghosszabbodik.Azonkivul naluk nem ket ev,hanem hat honap a szavatosagi ido...De en felvilagositottam.Kicsit nehezkes volt az ugy. rolleyes.gif Mondjuk mar ott elkovettem a hibat,hogy amikor bevittem a taskat,elfogadtam kis kockas papirra irt jegyzetet,hogy a taskat otthagytam,ahelyett,hogy mar akkor jegyzokonyvet kertem volna.Dehat hiaba tud elmeletben az ember valamit nagyon jol,eles helyzetben nem biztos,hogy eszebe jut,ez is azt peldazza.Mondhattam volna,hogy szabalysertest kovet el eppen,es hogy otvenezer forintra buntethetik ezert /valahol itt olvastam egy kismerleg kapcsan smile.gif/Utolag jutnak az ember eszebe mindig a jo valaszok,merthogy aszongyak,ok ilyet nem szoktak,ezzel kezdtek,nem szoktak ilyenkor papirt irni...Mar maskor is volt ilyen valasz kulonben,mikor egy cipomet visszavittem,hogy ok nem szoktak hat honap utan jegyzokonyvet irni / West End Woodoo ,ha jol emlekszem/.
Most keszulok a Zaraba egy cipovel ,a Vaci utcaiba.Ott mi szokott lenni,tudja valaki?

ancoraaa

Meg keszulok az Europark Intersparba a hajvasalommal.Ott mi szokott lenni? smile.gif
Blade
(ancoraaa @ 2007.09.07, 09:39) *

Meg keszulok az Europark Intersparba a hajvasalommal.Ott mi szokott lenni? smile.gif

Na azzal vannak rossz tapasztalataim. Foggalmuk sincs a jogszabalyokrol.
Rendszeresen jatrok oda vasarolni, de megfogadtam, hogy semmit nem veszek naluk, ami elromolhat. (Naluk vettem egy edenykeszletet, ami berozsdalt, aztan csak az utan voltak hajlandoak cserelni, hogy a gyartot is megkerdeztek, hogy hajlandoak-e visszavenni toluk...)
Szoval kosd fel a felkotnivalodat...
ancoraaa
Sokszor olvasni itt,hogy a szavatossag masodik feleben a vizsgalati dijat a vevo megelolegezi,de ha bebizonyosodik,hogy neki lett igaza,a kereskedo koteles megteriteni ezt a koltseget,de meg sehol nem lattam ezt a jogszabalyt szo szerint idezve. Leginkabb ezzel van meg nekem mindig gondom.Tudja valaki ,hol talalom?
Ariadne
(ancoraaa @ 2007.09.12, 09:23) *

Sokszor olvasni itt,hogy a szavatossag masodik feleben a vizsgalati dijat a vevo megelolegezi,de ha bebizonyosodik,hogy neki lett igaza,a kereskedo koteles megteriteni ezt a koltseget,de meg sehol nem lattam ezt a jogszabalyt szo szerint idezve. Leginkabb ezzel van meg nekem mindig gondom.Tudja valaki ,hol talalom?

Szavatosság szabályai a Ptk-ban vannak, klikk aláírásomban, ott van, hogy szavatosságnál az első 6 hónap után a fogyasztónak kell bizonyítania, hogy a hiba oka a az átvételkor fennállt. Amit írtál, az így szó szerint nincs leírva, ez egy jogszabály, ezt jelenti. wink.gif

szerk: Ehh, megváltozott az FVF honlap, ki kell javítanom a linkeket... mad.gif
ancoraaa
Megneztem,de nem talalom a valaszt.Lehet,hogy felreertettel,a kerdes nem az,hogy a masodik periodusban nekem kell-e bizonyitani,hanem az,hogy milyen rendelkezes utal arra,hogy az altalam megelolegezett vizsgalati dijat a a kereskedo koteles megteriteni nekem a bizonyitott hibas teljesites eseten.
toreki
Például PTK 310.
ancoraaa
(toreki @ 2007.09.14, 23:30) *

Például PTK 310.

Kosz szepen.
ancoraaa
(ancoraaa @ 2007.09.17, 08:27) *

(toreki @ 2007.09.14, 23:30) *

Például PTK 310.

Kosz szepen.

Nem ertem,miert irtok mindig csak ugy zarojelben,mellekesen arrol,hogy a vizsgalati dijat is jogunk van visszakerni a masodik bizonyitasi szakaszban. Ugy tunik nekem a tapasztaltabbak hozzaszolasaibol,hogy erre mar ne is merjunk nagyon gondolni,oruljunk,ha a cipo arat visszakapjuk.De miert erjuk be ennyivel, ha egyszer erre is ugyanolyan torveny van,es azert hatezer forint nem olyan kis penz? Sokszor a fele ara a ciponek,sot,van,hogy a cipo,satobbi,olcsobb volt,mint hatezer forint!
toreki
Jogos a pont. Erre tényleg fel kellene hívni mindig a figyelmet, csak hát itt a fórumon mindenki csak emberből van. smile.gif meg nehéz behajtani a cégeken.

Én pont most küzdök egy fényképező javítással, ahol eleve rákérdeztem, tudják-e - és főleg megkapom-e egyből, vagy csak BT után -, hogy ők fizetik a vizsgálat költségét is, ha igazam van.
ancoraaa
(toreki @ 2007.09.24, 20:24) *

Jogos a pont. Erre tényleg fel kellene hívni mindig a figyelmet, csak hát itt a fórumon mindenki csak emberből van. smile.gif meg nehéz behajtani a cégeken.

Én pont most küzdök egy fényképező javítással, ahol eleve rákérdeztem, tudják-e - és főleg megkapom-e egyből, vagy csak BT után -, hogy ők fizetik a vizsgálat költségét is, ha igazam van.

Na,es hogy reagaltak? Mert en eddig nem nagyon kertem ,de mostantol fogom,epp most keszulok majd,egy cipomnel.
toreki
(ancoraaa @ 2007.09.25, 08:46) *

Na,es hogy reagaltak? Mert en eddig nem nagyon kertem ,de mostantol fogom,epp most keszulok majd,egy cipomnel.

Már másodszor írtam nekik, hog yesetleg válaszolhatnának. Erre visszaírtak, hogy továbbították a levelet, de érdemi válasz még nem jött. Úgyhogy megint megy nekik levél...
ancoraaa
(toreki @ 2007.09.29, 14:07) *

(ancoraaa @ 2007.09.25, 08:46) *

Már másodszor írtam nekik, hog yesetleg válaszolhatnának. Erre visszaírtak, hogy továbbították a levelet, de érdemi válasz még nem jött. Úgyhogy megint megy nekik levél...

Miert,mit irtal? Eloszor szoban kerted,aztan levelben is a vizsgalati dijat vagy hogy?
toreki
Nem, mindkét esetben emileztem velük, de első esetben nme jött egyáltalán válasz. Most írom harmadik levelem, mert eddig csak az jött, hogy továbbították a levelet, de válasz nincs.
ancoraaa
(toreki @ 2007.10.01, 15:58) *

Nem, mindkét esetben emileztem velük, de első esetben nme jött egyáltalán válasz. Most írom harmadik levelem, mert eddig csak az jött, hogy továbbították a levelet, de válasz nincs.

Az e-mailt nem veszik komolyan. Szerintem az atlagember szemeben az e-mail meg inkabb a szorakozashoz kotodik,mintsem a hivatalossaghoz. Szemelyesen kene,nem? Es a Vasarlok Konyvebe beirassal fenyegetni,Bekelteto Testulettel. Vagy az mar megvolt? Ott mit mondtak,rogton a boltban?
Mozigépész
Kaposvári Lénia papír írószer kereskedésben lett a leányomnak egy Budmil hátizsák rendelve, ami kb.: másfél hónap használat után az egyik vállpántnál a varás kifeslet. Vissza a boltba, ahol készégessen álltak hozzá a dologhoz, felküldték a nagykerbe, csere vagy javítás céljából. Eddig jó a tapasztalat, remélem a táska is jó lesz!
Eddig a bolt magatartása (a mostanság elharapozódó sz@runkrától pozitív irányba van) mindenképpen kielégítő, bár még nincs vége, de a kezdeti jelek jók!
ancoraaa
Sziasztok!
Mit lehet csinalni,ha ujonnan vett salam kimostam es a sotet resz befoltozta a vilagosat? Raadasul egy masik salam is megfogta,amivel egyutt mostam.
Kerhetem mindketto arat vissza,annak a salnak a boltjaban,ami fogott? Milyen formaban?
ancora
ancoraaa
Sziasztok!
Szeretnem megkerdezni,hogy egy cipot legkesobb hany honappal kell visszavinni meghibasodas utan?
Ugy ertem,nem emelhet-e kifogast a bolt,ha egy kifejezetten oszi csizmat visszaviszek decemberben minusz ot fokban hoesesben? Mondhatjak,hogy azert ment tonkre,mert nem ilyen idore valo? Holott mar regebben tonkrement,csak meg lusta voltam visszavinni /masfel eve vettem kulonben/...
ancoraaa
ancoraaa
Csak azert,mert multkor vettem egy penztarcat,es ahhoz a boltban adtak szavatossagi tajekoztatot,es abban olyasmi allt,hogy a hibat harom napon belul a boltban jelenteni kell kulonben ervenyet veszti a szavatossag. De en mintha valami ket honapra emlekeznek,amit egyszer itt valahol olvastam,csak most nem talalom.

Senki nem ir.Magamban beszelgetek...
Blade
(ancoraaa @ 2007.11.29, 09:07) *

Szeretnem megkerdezni,hogy egy cipot legkesobb hany honappal kell visszavinni meghibasodas utan?

Lehet... de nem célszerű.
Amennyiben a szavatosság első 6 hónapja még nem járt le, akkor nem lehet nagy gond: ugyan a forgalmazó a bizonyításkor vélelmezheti, hogy nem megfelelő időben használtad... de szerintem még így is esélytelen.
Más a helyzet, ha a hiba felléptekor még nem telt le a 6 hónap, amikor visszavitted, akkor meg igen, ugyanis a bolt helyében én is kételkednék az állításodban, és tőled kérném annak a bizonyítását, hogy a hiba már a forgalmazáskor megvolt. Ha szeretsz bíróságra járni, és tudod bizonyítani, hogy előbb hibásodott meg... de én nem várnék vele a 6 hónap lejártáig.

Egyébként meg mindenki arra hivatkozik, amire akar, de valakinek bizonyítani kell: az első hat hónapban a forgalmazónak, a következő másfél évben a vevőnek. A bizonyításnak pedig olyan szerv által kell történnie, amit a másik fél, vagy végső sorok a bíróság elfogad: ezért vannak független, akkreditált bevzsgáló cégek. Nem vagy köteles XY kft. "szak"véleményét elfogadni.
ancoraaa
Kosz szepen.
sokomod
T. Olvasók!

2007 szeptemberében vásároltam egy Levis cipőt a Szinga Sport egyik boltjában.
A cipő sarka 3 hét hordás után kilyukadt, a panaszomat egyoldalúan elutasították
továbbá a Békéltető Testület határozatát nem fogadják el kötelező érvényűnek
önmagukra nézve.
Az interneten legalább 20 ilyen panasszal találkoztam, a cég országos fektelistán
van....
Ha van az olvasók között olyan, aki segíteni tud, vagy hasonló gondokkal küzd és
perre vinné dolgot, küldjön egy levelet a telefon22@freemail.hu-ra!
ancoraaa
(sokomod @ 2008.01.29, 10:33) *

T. Olvasók!

A cipő sarka 3 hét hordás után kilyukadt, a panaszomat egyoldalúan elutasították
önmagukra nézve.
Az interneten legalább 20 ilyen panasszal találkoztam, a cég országos fektelistán
van....
Ha van az olvasók között olyan, aki segíteni tud, vagy hasonló gondokkal küzd és

En is igy jartam veluk par eve.Azt mar nem viszem perre.
De inkabb tobbet nem vasarolok a halozatukban,ha nem muszaj.Legalabb ezer szuper bolt van a varosban,ahol meg jo cuccok vannak.Es naponta nyilik uj --miert pont ott vasarolnek? Azert meg lehet,hogy fogok,mereven nem zarkozom el,de ha ket bolt kozul valaszthatok,nem oda megyek.
Tegnap viszont a Vaci utcai Zaraban kellemesen csalodtam a sok rossz tapasztalat utan ,ami a boltokban ert kulonbozo reklamacios ugyekben az elmult evek soran--ilyen udvarias,kedves kiszolgalasban meg nem volt reszem,amikor elromlott akarmit visszavittem.Es meg a vizsgalati dijat is visszakaptam--nagyon korrekt ceg.
Hozza kell tenni,azert vizsgalatot,azt kertek,utana meg szabadsagot is kellett kulon azert kivennem,hogy a Fogyasztovedelmi penztaraban a nevukre szolo szamlat kerjek a vizsgalatrol ,de megerte,a vegen minden rendben lett.Ezt nevezem!
Viszont a 4 You Kft.-vel a MOM Parkban nem vagyok megelegedve. Novemberben visszavittem egy csizmam es meg jegyzokonyvet se akartak felvenni,mire beirtam a VK-be,bevittem az FVF-hez ,de azota nem tortent semmi...
ancoraaa
(ancoraaa @ 2008.01.29, 10:51) *

(sokomod @ 2008.01.29, 10:33) *

T. Olvasók!

önmagukra nézve.
van....

En is igy jartam veluk par eve.Azt mar nem viszem perre.
De inkabb tobbet nem vasarolok a halozatukban,ha nem muszaj.Legalabb ezer szuper bolt van a varosban,ahol meg jo cuccok vannak.Es naponta nyilik uj --miert pont ott vasarolnek? Azert meg lehet,hogy fogok,mereven nem zarkozom el,de ha ket bolt kozul valaszthatok,nem oda megyek.
Tegnap viszont a Vaci utcai Zaraban kellemesen csalodtam a sok rossz tapasztalat utan ,ami a boltokban ert kulonbozo reklamacios ugyekben az elmult evek soran--ilyen udvarias,kedves kiszolgalasban meg nem volt reszem,amikor elromlott akarmit visszavittem.Es meg a vizsgalati dijat is visszakaptam--nagyon korrekt ceg.
Hozza kell tenni,azert vizsgalatot,azt kertek,utana meg szabadsagot is kellett kulon azert kivennem,hogy a Fogyasztovedelmi penztaraban a nevukre szolo szamlat kerjek a vizsgalatrol ,de megerte,a vegen minden rendben lett.Ezt nevezem!
Viszont a 4 You Kft.-vel a MOM Parkban nem vagyok megelegedve. Novemberben visszavittem egy csizmam es meg jegyzokonyvet se akartak felvenni,mire beirtam a VK-be,bevittem az FVF-hez ,de azota nem tortent semmi...

Atyaisten! Hat,kik dolgoznak az FVF-nel?! Ma hivtak a 4 You -bol,hogy ott vannak es hogy masfel ev,az kicsit sok,ha en masfel eves csizmammal akarok reklamalni! Nekem kellett felvilagositanom,hogy ket ev a szavatossag a csizmakra! Meg akkor se akarta elhinni,aszongya,nem, hanem egy ev! Vegul kiegyeztunk nagy nehezen a kettoben.
ancoraaa
Dicseret a Vaci utcai Humanic szakuzletnek:otezer forintos cipom talpa ket honap utan levalt karacsonykor,mire elkudtek javitani,es meg meg is sarkaltattak kedvessegbol.Ez igen!
/Csak arrol nem hallottak meg,hogy irast kell adni a vevonek arrol,hogy a cipo hany napig volt muhelyben,mert annyival meghosszabbodik a szavatossagi ido.Nem baj,most mar ezt is tudjak./ bangin.gif
csucsu
Hello!

Kérdésem volna...
Kaptam egy melegítőnadrágot, amit 24 órán belül visszavittem mert nem tetszett. Pénzt vissza nem adtak, így maradt a levásárlás lehetősége. Vettem egy másik gatyót, ami 3000,- Forinttal olcsóbb volt, a fenmaradó összegről pedíg kaptam egy 6 hónapig levásárolható bónt. Ma megpróbáltam levásárolni, de közölték, hogy akciós termékekre nem használhatom fel. 3000,- Forintér meg semmi nem kapható ebben az üzletben, újabb tízezreket meg nem szándékozom elkölteni, pláne nem ott, ahol ilyen a hozzá állás.
Jogosan tartják vissza a 3000,- Forintomat?
Valóban létezik ilyen törvény, hogyha 24 órán belül visszaviszem, nem adhatják vissza a pénzt?
És lehetséges, hogy megszabják, mire válthatom be a bónt? (itt arra gondolok, hogy az akciós termékeikre nem engedik meg)

Előre is kössz a válaszokat!
bartaszili
Csucsu!

Annyi tuti, hogy ha a probléma az, hogy nem tetszik valami, nem kötelesek sem kicserélni, sem pénzt visszaadni. Mert ettől még a megvásárolt áru tökéletesen jó. Ajándékoknál általában felajánlani szokás a jó hírnév érdekében, hogy a blokkal becserélheti valami másra az, aki kapta egy ésszerű határidőn belül természetesen. Ezt is csak a bolt jóindulatán múlik, sehol sincs kőtáblába vésve. Csak a karácsonyi TV híradók állítják be úgy a dolgot, mintha ez kötelessége lenne egy boltnak. Ez a félretájékoztatás. Mindig azt a részét ismételgetik a hírnek, ami "a kapzsi magyar füleknek oly kedves".

Tehát örülni kell annak, hogy ezt felajánlották és teljesítették.

Másodsorban sehol sem szokás manapság kedvezményeket összevonni. Az volt az első kedvezmény esetedben, hogy engedték a cserét. Valószínű ezért nem engedik, hogy akciós cuccra költsd a maradék lóvét. Hogy ez a része mennyire jogos, mondja meg egy jogász, de szerintem sokmindentől függhet még.
lazurdeak
(csucsu @ 2008.02.01, 19:33) *

Hello!

Kérdésem volna...
Kaptam egy melegítőnadrágot, amit 24 órán belül visszavittem mert nem tetszett. Pénzt vissza nem adtak, így maradt a levásárlás lehetősége. Vettem egy másik gatyót, ami 3000,- Forinttal olcsóbb volt, a fenmaradó összegről pedíg kaptam egy 6 hónapig levásárolható bónt. Ma megpróbáltam levásárolni, de közölték, hogy akciós termékekre nem használhatom fel. 3000,- Forintér meg semmi nem kapható ebben az üzletben, újabb tízezreket meg nem szándékozom elkölteni, pláne nem ott, ahol ilyen a hozzá állás.
Jogosan tartják vissza a 3000,- Forintomat?
Valóban létezik ilyen törvény, hogyha 24 órán belül visszaviszem, nem adhatják vissza a pénzt?
És lehetséges, hogy megszabják, mire válthatom be a bónt? (itt arra gondolok, hogy az akciós termékeikre nem engedik meg)

Előre is kössz a válaszokat!

Szerintem nem attól függ a bón felhasználhatósága, hogy miért és milyen körülmények között kaptad, hanem attól, hogy mire szól (azaz mi van ráírva).

Ha azt mondja a felirat, hogy az üzletben árusított bármely termékre, akkor szerintem utólag nem jogos többlet követelményeket támasztani, ha rá van írva, hogy akciós termékekre nem vonatkozik, akkor szerintem a boltnak van igaza.

Szóval mit mond a bón szövege?

Bartaszili: kedvezményeket akkor nem szokás összevonni, ha ezt a vonatkozó szabályzat kifejezetten tiltja. Ha nem tiltja, akkor pl. igenis vásárolhatsz akciós terméket is törzsvásárló kártyával.
bartaszili
(lazurdeak @ 2008.02.04, 12:23) *

Bartaszili: kedvezményeket akkor nem szokás összevonni, ha ezt a vonatkozó szabályzat kifejezetten tiltja. Ha nem tiltja, akkor pl. igenis vásárolhatsz akciós terméket is törzsvásárló kártyával.

Milyen szabályzat? Én a sima gyakorlatot mondom.
Ha én álltam volna a pult mögött, lehet megengedem neki, hogy akármire elköltse a maradékot.
Egy normálisabb üzletben hozhat ilyen döntést az eladó (hátha odaszokik a vevő, mert frankó a hozzáállás. :-) ),
egy túlságosan leszabályozott helyen, meg akarta ellenére sem tud kedvezni.
Ha pofátlan lenne az illető, és bepróbálkozna azzal, hogy a más által megvásárolt ajándék cuccából fennmaradó összeget fizessem neki vissza, akkor nem könnyíteném meg a dolgát...
Nálunk pld. egy ilyen esetben bármire elköltheted a fennmaradó összeget.
Fő, hogy ne maradjon függőben lévő ügy.
De soha nem vonunk össze semmilyen kedvezményt. Ami akciós, az csak azon az áron mehet, abból már nincs további engedmény.

CSUCSU:

1= Jogosan tartják vissza a 3000,- Forintomat?
2= Valóban létezik ilyen törvény, hogyha 24 órán belül visszaviszem, nem adhatják vissza a pénzt?
3= És lehetséges, hogy megszabják, mire válthatom be a bónt? (itt arra gondolok, hogy az akciós termékeikre nem engedik meg)

1. Jogosan nem adnak vissza pénzt az általad felvázolt esetben.
2. Ha nem is "így vagyon írva", mint ahogyan azt te mogfogalmaztad, de úgy működik a dolog, hogy miért is kéne vissza adni a pénzt abban az esetben, ha a megvett áruval szemben semmilyen minőségi kifogás nincs? Én úgy foglalnám össze egyszerűen, hogy előbb gondolkodj, és aztán költekezz! Ha fölösleges dolgot veszel, akkor az a saját hibád, fogd fel tanulópénznek! Tehát, ha már megvetted, és nem kell, a boltot soha senki és semmi sem kötelezheti arra, hogy visszaadja a pénzed ilyen esetben. Az más, ha elromlik valami...
3. Az ilyen levásárolható jegyeknél általában előre ki van találva, hogy mire engedélyezett a beváltása. Ezt vagy ráírják kisbetűkkel, vagy elmondja az eladó, vagy úgy tudod meg, ahogy megtudtad sad.gif Ritkábban lehet valami szabályzat is, pld. a falon, ha van ilyen, de inkább az előzők a gyakoribbak. Azt hallottam, hogy a márkás ruhás üzletek sokszor nem engedik elkölteni akciós motyóra, és az is igaz, hogy 10.000 Ft alatt általában még alsógatya vagy zokni sincs náluk...

Úgyhogy a füleknek nem lesz kedves, amit javasolok, de 2 lehetőséged van:
a: veszel valami drága cuccot magadnak, amit így 3000Ft-al olcsóbban kapsz majd meg, az ajándékozód jóvoltából.
b: hagyod a francba az egészet, mert úgyis ajándékba kaptad, végül is sikerült kedvedre valóra becserélni, és legyenek boldogok a 3000Ft-al, ha nekik ennyit ér az egész, majd legfeljebb elmondod minden haverodnak, hogy így jártál náluk.

Amúgy meg a boltot továbbra sem tudom hibáztatni, mert felajánlották a becserélés lehetőségét, ez meg is valósult. Sőtt nem mondták azt se, hogy "DE MOST AZONNAL legyen szíves ezt rövidre zárni" (mert ezt is megtehetnék), hanem kaptál 6 hónap haladékot, hogy kitaláld mi legyen. Teljesen OK, amit csináltak.
1 fekete pont, hogy nem engedték megvenni az akciós cuccot a bónnal.
Viszont ehhez is teljes joguk van, és egy szót sem szólhatunk ismét.
Az meg nem az ő problémájuk, hogy nem a mi pénztárcánkhoz vannak hangolva az áraik.
lazurdeak
(bartaszili @ 2008.02.04, 20:03) *

Milyen szabályzat? Én a sima gyakorlatot mondom.
Ha én álltam volna a pult mögött, lehet megengedem neki, hogy akármire elköltse a maradékot.
Egy normálisabb üzletben hozhat ilyen döntést az eladó (hátha odaszokik a vevő, mert frankó a hozzáállás. :-) ),
egy túlságosan leszabályozott helyen, meg akarta ellenére sem tud kedvezni.

....

3. Az ilyen levásárolható jegyeknél általában előre ki van találva, hogy mire engedélyezett a beváltása. Ezt vagy ráírják kisbetűkkel, vagy elmondja az eladó, vagy úgy tudod meg, ahogy megtudtad sad.gif Ritkábban lehet valami szabályzat is, pld. a falon, ha van ilyen, de inkább az előzők a gyakoribbak. Azt hallottam, hogy a márkás ruhás üzletek sokszor nem engedik elkölteni akciós motyóra, és az is igaz, hogy 10.000 Ft alatt általában még alsógatya vagy zokni sincs náluk...

Úgyhogy a füleknek nem lesz kedves, amit javasolok, de 2 lehetőséged van:
a: veszel valami drága cuccot magadnak, amit így 3000Ft-al olcsóbban kapsz majd meg, az ajándékozód jóvoltából.
b: hagyod a francba az egészet, mert úgyis ajándékba kaptad, végül is sikerült kedvedre valóra becserélni, és legyenek boldogok a 3000Ft-al, ha nekik ennyit ér az egész, majd legfeljebb elmondod minden haverodnak, hogy így jártál náluk.

Amúgy meg a boltot továbbra sem tudom hibáztatni, mert felajánlották a becserélés lehetőségét, ez meg is valósult. Sőtt nem mondták azt se, hogy "DE MOST AZONNAL legyen szíves ezt rövidre zárni" (mert ezt is megtehetnék), hanem kaptál 6 hónap haladékot, hogy kitaláld mi legyen. Teljesen OK, amit csináltak.
1 fekete pont, hogy nem engedték megvenni az akciós cuccot a bónnal.
Viszont ehhez is teljes joguk van, és egy szót sem szólhatunk ismét.
Az meg nem az ő problémájuk, hogy nem a mi pénztárcánkhoz vannak hangolva az áraik.

Abban egyetértünk, hogy a bolt ilyen esetben nem köteles cserélni, pénzt visszaadni, bónt adni, stb. De továbbra is tartom, hogy ha a fogyasztó kapott egy bónt, akkor az már kötelezi őket. Még egyszer: ha a bónon nincsen korlátozva a vásárolható cikkek köre, akkor szerintem jogtalan ezt a feltételt utólag közölni.

Más kérdés, hogy a gyakorlatban nehéz lenne a (szerintem jogos) követelést érvényesíteni.

Van egyébként még egy lehetőség, amelyet ha jól látom, eddig nem említettünk, bár ehhez pofa kell: elmagyarázod a helyzetedet egy másik, normál terméket vásárló fogyasztónak, és eladod neki a bónt, megállapodás szerinti 1 - 3000 ft. közötti összegért. Így még kevesebbet bux, mintha hagynád a pénzed veszni. (Ha névre szól a bón, akkor Te veszed meg a cuccot a másik helyett, utána átadod neki.)
bartaszili
Igaz, onnantól kezdve, hogy ezt felajánlották be kell tartsák.
Az meg megint egy nyomott helyzet, hogy előre nem mondták neki, hogy csak erre és erre érvényes.
Az még tényleg egy további megoldás, ha eladja a bónt.
Fokozom: hirdesse meg a vaterán! biggrin.gif hátha elmegy 2-2,5be blink.gif
zso2
Helló. Szentesen vettünk egy NIKE sportcipőt. Most 4hónapos kéthete hoztam haza mert levált a talpa . Megjavították,de jegyzőkönyv nemkészült. 1 kérdés kell e szerepelnie valahol annak hogy a cipőt javították.2 a garancia ideje tolodik e mert a cipőt nemtudtam használni. Most a probléma az hogy a pipajel leesett a cipő oldaláról. Vissza vittem és aztmondták ragasszam meg pillanat ragasztóval.Igen ezis egyfajta megoldás,de a cipő 16000 Ft volt és ennyiért nem kellene, hogy szétessen a lábamon. Azzal érveltek ,hogy elkell küldeni a cipőt valami áruforgalmazó bizotság elé aki megvizsgálja hogy jogos e a garanciális javítás. Ez nekem 8000 Ft kerül és ők ettöl
megakarnak kímélni. Létezik e ilyen és jogos e?
Mozigépész
(zso2 @ 2008.02.13, 17:41) *

Helló. Szentesen vettünk egy NIKE sportcipőt. Most 4hónapos kéthete hoztam haza mert levált a talpa . Megjavították,de jegyzőkönyv nemkészült. 1 kérdés kell e szerepelnie valahol annak hogy a cipőt javították.2 a garancia ideje tolodik e mert a cipőt nemtudtam használni. Most a probléma az hogy a pipajel leesett a cipő oldaláról. Vissza vittem és aztmondták ragasszam meg pillanat ragasztóval.Igen ezis egyfajta megoldás,de a cipő 16000 Ft volt és ennyiért nem kellene, hogy szétessen a lábamon. Azzal érveltek ,hogy elkell küldeni a cipőt valami áruforgalmazó bizotság elé aki megvizsgálja hogy jogos e a garanciális javítás. Ez nekem 8000 Ft kerül és ők ettöl

Nem. Szavatosságra gondolnak szerintem, vagy keverik a garival, mind egy. A lényeg, a szavatossági idő ha jól tudom két év, és az első hat hónapban nekik kell bizonyítaniuk akkreditált laborral (nem forgalmazói elfogult bizottsággal), hogy a nem rendeltetésszerű használat okozta a hibát. Az első hat hónapban a vizsgálat díját is a bolt fizeti!
lazurdeak
(zso2 @ 2008.02.13, 17:41) *

Kellett volna kapnod átvételi elismervényt javításra átadáskor, és a javítás utáni átvételkor is jegyzőkönyvezni kellett volna, milyen hibáját javították. Ezt utólag is kérheted. A javított / cserélt részre (jelen esetben talp ragasztása) újra indul a garancia.

A garancia meghosszabbodik azzal az idővel, ameddig az áru javítás alatt állt.

Ne ragassz meg szavatosság / jótállás alatt álló terméket házilag, mert utána rád foghatják, hogy Te rontottad el szakszerűtlen javítással.

Ha csak szavatosság van a cipőn (ez minden árunál, így cipőnél is alapból jár), akkor az van, amit Mozigépész írt. Ha vállaltak jótállást (más néven garancia), akkor az egész jótállási időszak alatt nekik kell bizonyítani szakértői vizsgálattal, hogy a hiba nem volt meg vásárláskor (esetünkben azt, hogy az embléma jól lett felragasztva, csak Te addig vakargattad, amíg lejött biggrin.gif ).

Tehát az első hat hónapban (pontosan hat hónap + a javítással eltöltött idő) mindenképpen rajtuk a bizonyítási teher. Ha ezt nem akarják tudomásul venni, írj a vásárlók könyvébe, erre kötelesek reagálni. Ha továbbra sem hajlandók semmit tenni, akkor - miután szerintem ez a jelentéktelen hiba kategória - kérhetsz árleszállítást.
ancoraaa
Sziasztok!
Hol van az a jogszabaly,ami arrol szol,hogy amig a termeket nem tudtam rendeltetesszeruen hasznalni,azaz a javitas idejevel meghosszabbodik a szavatossag ido? Mar kerestem itt mindenhol,de nem talalom.
Ki akarom nyomtatni,mert viszem a boltba.
Kosz,ha valaki megirja.
a.
ancoraaa
Kinek van tapasztalata az MK Leder Shop-pal az Europarkban? Es a 2 You -val,MOM park?
Legutobbi reklamacios ugyeim:
A Vaci utcai Humanic -kal meg voltam elegedve.Cipom talpa masodszorra levalt--a penzt rendben visszakaptam. Vaci utcai Zara--a vizsgalati dijat rogton megfizettek,a cipo arat utaljak--meg nem kaptam meg,de varom /udvarias,kedves kiszolgalas!/.
lazurdeak
(ancoraaa @ 2008.03.17, 10:00) *

Sziasztok!
Hol van az a jogszabaly,ami arrol szol,hogy amig a termeket nem tudtam rendeltetesszeruen hasznalni,azaz a javitas idejevel meghosszabbodik a szavatossag ido? Mar kerestem itt mindenhol,de nem talalom.
Kosz,ha valaki megirja.
a.

Polgári Törvényköönyv 308 §:
"Nem számít bele az elévülési időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a jogosult a dolgot nem tudja rendeltetésszerűen használni. "
ancoraaa
(lazurdeak @ 2008.03.17, 13:03) *

Sziasztok!
Kosz,ha valaki megirja.
a.

"Nem számít bele az elévülési időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a jogosult a dolgot nem tudja rendeltetésszerűen használni. "

[i]

Koszi.
ancoraaa
(ancoraaa @ 2008.03.25, 12:29) *

(lazurdeak @ 2008.03.17, 13:03) *

Sziasztok!
Kosz,ha valaki megirja.
a.

[i]

Koszi.

Szeretnem megkerdezni,ha esetleg valaki tudna a valaszt,jo lenne,hogy a Ptk. 308/1 hathonapos elevulesi idot emlit a 308/4 pedig keteveset--melyik mire vonatkozik.
ancoraaa

Sziasztok!
A Zarat elmarasztalom,korai volt a dicseret.Maig nme jott meg a cipom ara!
Legutobb--harmadjara mult heten utaltak... A heten fogok erdeklodni,ha megint nem jon meg....
ancoraaa
Sziasztok!

Penztarcamat februar kornyeken javitottak,nem hasznaltam azota,most vettem csak elo: nem lehet kartyakat belecsusztatni az erre kialakitott reszbe az uj patent miatt,amit beletettek.Reklamalhatok-e ilyenkor,tobb honappal a javitas utan?

Elore is kosz a valaszokat.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.