(Captain Crash @ 2008.06.12, 19:05)

Ptk. 308. § (3) szerint a szavatossági jog érvényesíthetőségének határideje a dolognak vagy jelentősebb részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) dologra (dologrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik. Tehát a válasz, hogy természetesen, a kijavítással eleve olyan állapotot kellett volna teremteniük, mintha új terméket kaptál volna.
Általában: reklamálni mindig reklamálhatsz, az más kérdés, hogy a reklamációd jogszerű-e.

Akármennyi idő telt el, meg lehet próbálni szép szóval, elmondva, hogy csak most vetted észre, nem lehetne-e... Rendes iparos, aki szeretne máskor is viszontlátni téged, jó eséllyel nem fog elzavarni.
A konkrét esetben a válasz szerintem attól függ, hogy új pénztárca szavatossági időn belüli javításáról volt szó, vagy egy régi pénztárcát javíttattál meg valahol. (Ez nekem nem világos a leírásból.)
Előbbi esetben az van, amit Captain írt: a szavatossági időn belüli javítással az eredeti állapotot kell helyreállítaniuk. A javított részre a szavatosság újra kezdődik, tehát hat hónapon belül gond nélkül visszaviheted: nekik kell bizonyítaniuk, hogy a hibát nem ők okozták, hanem Te, ami esetünkben nyilván kevéssé esélyes. Hat hónap és két év között neked kellene bizonyítani, hogy a hiba átvételkor már megvolt, még ez sem tűnik nagyon nehéznek, hiszen nyilván Te nem tudsz mondjuk nem megfelelő használattal odébbtolni egy patentot. (De persze most még hat hónapon belül vagy, úgyhogy hajrá...)
Ha nem tudják eredeti állapotra javítani, cserét kérhetsz, ha erre nem hajlandók, akkor árleszállítást kérhetsz. (Elállás akkor jöhetne szóba, ha jelentékeny hiba lenne, ez szerintem necces, talán meg lehet próbálni, hogy visszaadják a pénzt, ha nem tudnak rendesen javítani vagy cserélni.)
Ha egy régi pénztárcát vittél valahová javíttatni, akkor persze nem várható el, hogy olyanra pofozzák, mintha új lenne. Az azonban elvárható, hogy a javítás előtt közöljék veled, ha esetleg csak korlátozott mértékben javítható a termék. Ha szóltak volna, hogy a kártyás rekesz kisebb lesz, mert csak úgy tudják javítani, akkor nem látom jogosnak a reklamációt, de ha jól értem, ilyen nem történt. A Ptk-ban szereplő hat hónap / két év szavatosság minden szolgáltatásra érvényes, tehát "jogod van" hat hónapon belül észrevenni, hogy hibásan javítottak.
Ilyenkor meg kell adni a lehetőséget, hogy javítsák a hibás teljesítést, azaz a megfelelő helyre tegyék azt a patentot. Ha ez nem lehetséges, akkor elállás vagy árleszállítás jöhet szóba. Azaz jelentős hibánál visszakérheted a javításért kért pénzt, kisebb hibánál a javítás díjának egy részét kérheted vissza. Mint fent írtam, szerintem necces, hogy ez jelentéktelen hiba, vagy nem.