Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Táskák, öltözködési kiegészítők
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > Ruházati termékek
1, 2
Captain Crash
Ptk. 308. § (3) szerint a szavatossági jog érvényesíthetőségének határideje a dolognak vagy jelentősebb részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) dologra (dologrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik. Tehát a válasz, hogy természetesen, a kijavítással eleve olyan állapotot kellett volna teremteniük, mintha új terméket kaptál volna.
lazurdeak
(Captain Crash @ 2008.06.12, 19:05) *

Ptk. 308. § (3) szerint a szavatossági jog érvényesíthetőségének határideje a dolognak vagy jelentősebb részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) dologra (dologrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik. Tehát a válasz, hogy természetesen, a kijavítással eleve olyan állapotot kellett volna teremteniük, mintha új terméket kaptál volna.

Általában: reklamálni mindig reklamálhatsz, az más kérdés, hogy a reklamációd jogszerű-e. biggrin.gif Akármennyi idő telt el, meg lehet próbálni szép szóval, elmondva, hogy csak most vetted észre, nem lehetne-e... Rendes iparos, aki szeretne máskor is viszontlátni téged, jó eséllyel nem fog elzavarni.

A konkrét esetben a válasz szerintem attól függ, hogy új pénztárca szavatossági időn belüli javításáról volt szó, vagy egy régi pénztárcát javíttattál meg valahol. (Ez nekem nem világos a leírásból.)

Előbbi esetben az van, amit Captain írt: a szavatossági időn belüli javítással az eredeti állapotot kell helyreállítaniuk. A javított részre a szavatosság újra kezdődik, tehát hat hónapon belül gond nélkül visszaviheted: nekik kell bizonyítaniuk, hogy a hibát nem ők okozták, hanem Te, ami esetünkben nyilván kevéssé esélyes. Hat hónap és két év között neked kellene bizonyítani, hogy a hiba átvételkor már megvolt, még ez sem tűnik nagyon nehéznek, hiszen nyilván Te nem tudsz mondjuk nem megfelelő használattal odébbtolni egy patentot. (De persze most még hat hónapon belül vagy, úgyhogy hajrá...)
Ha nem tudják eredeti állapotra javítani, cserét kérhetsz, ha erre nem hajlandók, akkor árleszállítást kérhetsz. (Elállás akkor jöhetne szóba, ha jelentékeny hiba lenne, ez szerintem necces, talán meg lehet próbálni, hogy visszaadják a pénzt, ha nem tudnak rendesen javítani vagy cserélni.)

Ha egy régi pénztárcát vittél valahová javíttatni, akkor persze nem várható el, hogy olyanra pofozzák, mintha új lenne. Az azonban elvárható, hogy a javítás előtt közöljék veled, ha esetleg csak korlátozott mértékben javítható a termék. Ha szóltak volna, hogy a kártyás rekesz kisebb lesz, mert csak úgy tudják javítani, akkor nem látom jogosnak a reklamációt, de ha jól értem, ilyen nem történt. A Ptk-ban szereplő hat hónap / két év szavatosság minden szolgáltatásra érvényes, tehát "jogod van" hat hónapon belül észrevenni, hogy hibásan javítottak.
Ilyenkor meg kell adni a lehetőséget, hogy javítsák a hibás teljesítést, azaz a megfelelő helyre tegyék azt a patentot. Ha ez nem lehetséges, akkor elállás vagy árleszállítás jöhet szóba. Azaz jelentős hibánál visszakérheted a javításért kért pénzt, kisebb hibánál a javítás díjának egy részét kérheted vissza. Mint fent írtam, szerintem necces, hogy ez jelentéktelen hiba, vagy nem.
ancoraaa
Aha,ertem,en is igy gondoltam.Kosz szepen.
Uj penztarca,most vettem,nemreg.Osszel,asszem.Es a bolt javittatta.
ancoraaa
Sziasztok!

Par hete vasarolt ovem femcsatjatol elviselhetetlenul viszketek,kiutesek jelentek meg a hasamon.
Van jogalapom,hogy reklamaljak a boltban? Kerhetem vissza a penzem? Javitasrol,csererol nyilvanvaloan nem lehet szo.Az ovcsat felso reszen latszik a kopas,ahogy a borommel erintkezett,a femsok kioldodtak.
Mit csinaljak?
a.
Blade
(ancoraaa @ 2008.06.18, 08:41) *

Par hete vasarolt ovem femcsatjatol elviselhetetlenul viszketek,kiutesek jelentek meg a hasamon.
Van jogalapom,hogy reklamaljak a boltban? Kerhetem vissza a penzem? Javitasrol,csererol nyilvanvaloan nem lehet szo.Az ovcsat felso reszen latszik a kopas,ahogy a borommel erintkezett,a femsok kioldodtak.
Mit csinaljak?

Nem tudom, hogy jogilag lenne bármilyen alapod reklamálni, ha nem az övben van a hiba, hanem benned. shifty.gif
Egyébként próbáltad már a bolttal elintézni? Vannak még helyek, ahol megértik a problémádat, és kicserélik egy másik típusra. Nem kell hozzá jogalap, csak némi jóindulat.
(Egyébként azt se igen tudom elképzelni, hogy egy övcsat hogy érintkezhet a bőröddel: az elvileg a nadrágot/szoknyát fogja, és csak annak az anyaga kellene hogy hozzád érjen, nem?)
ancoraaa
Az ovcsat felso pereme erintkezik a borrel, foleg uleskor,de allaskor is. Antikolt,nagy femcsat.
Akkor lehet, megprobalom a joindulatot,vagy nem hordom napokon at az ovet,csak heti egyszer,mert ugy asszem ,nem annyira jelentkezik talan a problema.
Koszi.
TheElf
A fémcsatnak tulajdonsága, hogy fémből van, és feltehetően azt sem titkolták, milyen fémből, így a csat feltehetően nem hibás, az allergia pedig nem csak kiütésekkel jár, hanem bizony a túlérzékenység kapcsán termelt ellenanyag a fémet is "Megtámadja".

Nem valószínű, hogy becserélnék az övet, ha ennek már nyoma van, hiszen nem tudnak vele mit kezdeni, és az öv nem is hibás, de megpróbálni érdemes.

Javaslat: Keress fel bőrgyógyászt aki megmondja, pontosan mire is vagy allergiás, ha nem mutat ki a gyakori fémekre, stb. semmi allergiát, akkor már hivatkozhatsz arra, hogy a csat anyaga lehet a hibás. Ha kimutat valamit, akkorlegalább tudod. smile.gif
becenév
Az Mk Leder üzletről az Europarkban csak annyit, hogy rendszeresen ott vásárolok és csak azért mert a lányok mindig kedvesek és segítőkészek. Vettem náluk tavaly nyáron egy bőröndöt, de egyik kereke alá beszorult egy kavics , amit túl késön vettem észre és teljesen elkoptatta az egyik kerekét.
Gondoltam visszamegyek és megkérdem hol lehet ilyen kereket vásárolni, hogy kicserélhessem, de ők felajánlották, hogy pár napon belül megjavítják. Másnap telefonáltak, hogy mehetek a bőröndért. Az érdekes az volt, hogy még fizetnem sem kellett.
Szerintem azzal a pénztárcával is vissza kéne menni és megmutatni, mert biztos, hogy megoldják a problémát.
ancoraaa
Sziasztok!

Mit lehet csinalni a kovetkezo esetben?

Masfel eves volt az Adidas papucsom,amikor a felsoresze levalt az alsorol.A szakvelemeny nekem adott igazat,amit az FVF-nel csinaltattam./Nem ahhoz a vizsgalo ceghez mentem,amit kis papirra nekem a bolt felirt mondvan,hogy kizarolag annak a szakvelemenyet fogjak elfogadni./
A bolt nem fogadta el az FVF szakvelemenyt,majd a bekelteto targyalasra szolo meghivot nem vette at,igy a targyalast lefolytatni nem lehetett.Ott javasoltak,hogy menjek vissza boltba,es kerjek olyan cimet,ahol a megismetelt targylaasra szolo meghivot valoban at tudjak venni,illetve vigyek jegyzokonyvet arrol,hogy a szakavelemenyt nme fogadjak el.Mi van akkor,ha a kovetkezo targyalasra szolo meghivot sem veszik at? Mit lehet csinalni?

Elore is kosz szepen a tippeket.

a.
Mozigépész
Rendes bíróság, azt akkor is lefolytatják ha nem jön el senki másodikra, illetve a cégbejegyzés helyére kell küldeni. Ha ott sem veszik át, akkor a bíróságnak azt hiszem joga van lépni, hogy a céget vegyék ki a legális bejegyzésből, vagy függesszék fel a céget.
ancoraaa
(Mozigépész @ 2010.02.05, 14:19) *

Rendes bíróság, azt akkor is lefolytatják ha nem jön el senki másodikra, illetve a cégbejegyzés helyére kell küldeni. Ha ott sem veszik át, akkor a bíróságnak azt hiszem joga van lépni, hogy a céget vegyék ki a legális bejegyzésből, vagy függesszék fel a céget.

Kosz a valaszt!
A penzem visszaadtak! Kiderult,hogy a ceg elkoltozott,minden maradt,de mas lett a tulajdonos azon a boltcimen,ahol eredetileg vasaroltam,igy atkuldtek egy masik hasonlo boltba,ott pedig a vasarlok konyvevel fenyegetoztem,mire megadtak magukat! eljen! clap2.gif
Mozigépész
Gratula! Csak így tovább, sok ilyet, talán ez után észhez kapnak a boltok!
ancoraaa
Kosz szepen!
ancoraaa
Mas:

Minosegi kifogasnak szamit -e az,hogy a farmernadragjaim egy evig sem birjak ki,a labam kozott mindig kilyukadnak,kikopnak? Vagy ez a termeszetes kopas kategoria? Nem kene legalabb ket evig birniuk?
Visszavihetem-e ilyen jellegu kifogassal a boltba oket?
Mozigépész
Természetesen vissza, de innentől (hat hónap után) már neked kell bizonyítani. Ezért bírnak ennyit, vegyél újat.
ancoraaa
oke,koszi,akkor vissza fogom vinni.
tomi001
Sziasztok!
Ma vettem egy vidéki boltban egy Oakley pulóvert és amikor hazajöttem és jobban megnéztem elégé gyanakvóba ejtett a címke és a ruha anyaga se volt utána bizalomkeltő de amikor megláttam hogy made in china akkor már ugy éreztem hogy átvágtak! Nem tudjátok hol gyártják vagy hogy mi ilyenkor a teendő?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Mozigépész
1. Feleslegesen nem nyitunk új topokot, főleg ha már máshova beírtad ugyan azt a kérdést.
2. Manapság mindent még a Nike cipőket is Kínában gyártják.
3. Bejelentéssel azt hiszem a Vám és Pénzügyőrségnél lehet, vagy a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.
4. Anyaga miért lett hirtelen nem megfelelő? Mikor megvetted akkor miért volt jó?
5. Ez nem jó érv arra, hogy vissza kapd a pénzedet, kivéve ha bizonyítani tudod a hamisítás tényét, és ezt neked kell, mivel ez nem minőségi kifogás. Az akkor lenne ha idő előtt kiszakadna, felfeslene, stb...
meg
Sziasztok!
Nem vagyok valami jártas a fogyasztóvédelemben, ezért kérem a segítségeteket.
2011.06.11-én a Miskolc Plázában vásároltam egy női táskát, 15480 Ft-ért. 1 hónap elteltével azt vettem észre, hogy a táska azon része, amely a combomhoz, oldalamhoz ért, foszlásnak indult, valamint elszíneződött. Nem nagy sérülés, két apró. Megkerestem a blokkot, és egy kis cetli volt hozzá tűzve, amin a következő szöveg olvasható:

Tájékoztató XY táskához (nem tudom, hogy márkát lehet-e írni).

A műbőr (PU) sajátossága, hogy kophat, a ruhán lévő szegecs, zipzár, fémkellék az anyagot károsíthatja. Hideg hatására megrepedhet, megtörhet, különösen a pántokon.

Ezekre a használat során keletkezett károkra a garancia nem vonatkozik!

A kérdésem a következő: ennek tudatában van-e értelme a boltban panaszt tennem, ugyanis felháborítónak tartom, hogy egy hónap elteltével máris külsérelmi nyomok találhatók. Itt jegyzem meg, úgy hordtam, ahogy a nők 99%-a, a vállamon. Elkerülhetetlen, hogy séta közben ne legyen köztünk kontaktus. smile.gif

Vagy egyszerűen nyeljem le a békát, és könyveljek el egy rossz vásárlást.
Kedves Fórumozók! Hozzáértő segítségeteket előre is köszönöm, várom hozzászólásaitokat.
ancoraaa
Sziasztok!

Osszekuporgattam egy D&G penztarcara es megvettem az Andrassy uton.
Utana kezdtem el gyanakodni,hogy miert nem volt a hologramm rakotve a tarcara,miert volt csak melleteve kioldva /orokbilincs jellegu/,miert van a hologrammon egy G betu forditva a hatterben,miert nincs borszaga,nem kaptam kezelesi utmutatot sem,es a cimken pont van a mondat vegen: Eredetisegi bizonyitvany: a hologram bizonyitja..... stb. ./pont/
Ez allitolag bizonyos hamisitvanyok jellemzoje,az eredeti cimken soha nincs itt ,ezen a helyen pont a mondat vegen.Azonkivul a porkendo gyer,atlatszo,habar nem tudom,hogy mennyire kell nem atlatszonak lennie -az Internetrol szereztem az informaciot.
Kotelesek visszadnia penzt a boltban,ha nem vagyok biztos az eredetisegben? Vagy mit csinaljak?
Elore is kosz szepen.

a.
Mozigépész
Miért lenne köteles? Viszont Vám és Pénzügynél lehet feljelentést tenni!

Miért lenne köteles? Viszont Vám és Pénzügyőrségnél lehet feljelentést tenni! (már ha tényleg hamis)
ancoraaa
Aha.Kosz,rendben.
.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.