El kell menni a békéltető testülethez az www.fvf.hu oldalon van egy laírás, hogy az hogyan működik, talán segít, meg ugyanott a bejelntőlapon be kell jelenteni az fvf-nek, névvel címmel.
Walther
2005.08.22, 11:50
Vettem egy táskát és nem egész 2 hét alatt szétfoszlott a füle, rendeltetésszerű használat mellett. Ezt az is bizonyítja, hogy a varrás sértetlen a fül pedig teljesen szétmálott, ahol oda volt fogatva - nem szakadt el.
Visszavittem a táskát és azt mondták, hogy 15 nap alatt a nagykereskedés megválaszolja, hogy mi lesz nekem a jó. 1. Kicserélik 2. javítják 3. visszadják a pénzt. De ez utóbbira ne számítsak... Miért a vétkes dönt? Ki tériti meg nekem az időmet pénzemet a boltig meg vissza? Kb 30 km, oda. Természetesen én a 3. verzióval értenék egyet, de amit nem értek az az, hogy ebben miért nem én döntök? A törvény tényleg így szól vagy, ez egy próbálkozás? A gondom az, hogy miért kellene beleegyeznem az első kettő verzióba? 1. Csalódtam a termékben és nem akarok rohangálni, mert legközelebb mondjuk a zsebe szakad le, vagy valami más foszlik szét. 2. javított táska nem kell 12 000 forintért, miért nem lehet legyártani valmit egyszer, de jól? Aztán, ha ez nem sikeült, miért nem kapom vissza a pénzem azonnal? Arról nem is beszélve, hogy minden bizonyítékomat odaadtam egy cetlim van jelenleg, ezzel, hogyan vigyem a laptopomat? Nem voltak képesek egy táskát legyártani normálisan, mit fognak mondani, és azt nekem el kell fogadni? Egy kicsikét faramuci az egész szituáció, kellemetlenül érzem magam, mit tegyek, tehetek?
Walther
Így szól a törvény:
(1) Hibás teljesítés esetén a jogosult
a) elsősorban — választása szerint — kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne
ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a (2) bekezdésben írt feltételekkel nem tud eleget tenni — választása szerint — megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.
Szóval helyesen járt el a bolt, ha ők tudják javítani, akkor azt el kell fogadni, nem lehet pénzt visszakérni.
(Walther @ 2005 Aug 22, 11:50 AM)
Vettem egy táskát és nem egész 2 hét alatt szétfoszlott a füle, rendeltetésszerű használat mellett. Ezt az is bizonyítja, hogy a varrás sértetlen a fül pedig teljesen szétmálott, ahol oda volt fogatva - nem szakadt el.
Visszavittem a táskát és azt mondták, hogy 15 nap alatt a nagykereskedés megválaszolja, hogy mi lesz nekem a jó. 1. Kicserélik 2. javítják 3. visszadják a pénzt. De ez utóbbira ne számítsak... Miért a vétkes dönt? Ki tériti meg nekem az időmet pénzemet a boltig meg vissza? Kb 30 km, oda. Természetesen én a 3. verzióval értenék egyet, de amit nem értek az az, hogy ebben miért nem én döntök? A törvény tényleg így szól vagy, ez egy próbálkozás? A gondom az, hogy miért kellene beleegyeznem az első kettő verzióba? 1. Csalódtam a termékben és nem akarok rohangálni, mert legközelebb mondjuk a zsebe szakad le, vagy valami más foszlik szét. 2. javított táska nem kell 12 000 forintért, miért nem lehet legyártani valmit egyszer, de jól? Aztán, ha ez nem sikeült, miért nem kapom vissza a pénzem azonnal? Arról nem is beszélve, hogy minden bizonyítékomat odaadtam egy cetlim van jelenleg, ezzel, hogyan vigyem a laptopomat? Nem voltak képesek egy táskát legyártani normálisan, mit fognak mondani, és azt nekem el kell fogadni? Egy kicsikét faramuci az egész szituáció, kellemetlenül érzem magam, mit tegyek, tehetek?
Walther
Az nem teljesen OK hogy 2 hetet mondanak arra hogy mi lesz vele mert erre 3 nap van hogy megmondjak hogy mi lesz, es teljesiteni kell 2 heten belul(15nap es torekedni kell ra pontosabban).
Te elvileg megmondhatod hogy mit szeretnel. Ami lehet az az hogy kicserelest vagy hogy kijavitast kersz(tehat ezt kerheted). kicserelest megtagadhatja neked a bolt ha az neki aranytalan tobletkoltseget eredmenyez a javitashoz kepest. szal ha akarja es az eri meg neki akkor megteheti nyugodtan.
Az idodet es utadat senki nem fogja megteriteni. erre azt mondjak hogy miert nem a szomszed bacsitol vetted meg es akkor nem kellene messzire menni.
Hogy mit tehetsz? hat elvileg azon az 1 helyen tamadhatod meg oket hogy nem 3 napon belul tajekoztatnak arrol hogy mi lesz vele. De hogy oszinte legyek nem hiszem hogy ilyenert nagyon megbuntetnek a boltot tortenetesen SENKI nem tartja be azt hogy 3 napon belul tajekoztat. es itt a forumon meg is lett targyalva hogy ennek igazabol nincs is sok ertelme.
Jah van meg 1 ha nem adtak szabalyos jegyzokonyvet arrol hogy atvettek a taskat akkor az sem teljesen korrekt elvileg.
De ezek csak szorszalhasogatasok, es ha nagyon problemazni akarsz akkor be lehet oket dobni. De szernem barmelyiket is veted be vagy esetleg mind2ot attol NEKED NEM LESZ JOBB!!!
Leírom az esetemet:
2005. 02. 04.én vásároltam GRD23 típ. kamerát. Használtuk, talán két kazettányit. Először július első napjaiban néztük vissza. Jött a meglepetés: motorzaj, zizegés hallatszik a halk felvételeken (pl. kisgyerek versmondása mellett egy szobában).
Elvittük szervízbe, 07. 07-én, egy hetet volt bent, alkatrészcsere, első garancia-szelvény levágva. Hazavittük kipróbáltuk. Ugyanaz, fél hanggal magasabb hangon. Vissza szervízbe, közölték, ez ilyen, vigyem "kermibe". Én?? Öt hónapos kamerát? Elmentem Fejér m-i fogy. véd-hez. Tanácsolta az ügyintéző úr, vigyem a szervízbe ez az ő dolguk. Oké, visszamentem (Televideo szervíz, Szfvár.). Felkerült Bp-re, júl. 27-én, bevizsgálták. Panaszomat elutasították, mert állítólag hallatszik a zaj, de az csak a televízió 50%-os hangerejénél hallatszik, ill. csak szelektált környezetben, így az nem zavaró, alaptalan a panaszom. Szervízbe vissza, ott meg ér a meglepetés, hogy ki kellene fizetnem a 15 ezer (!) forintos szakvélemény díját, mert hogy nincs igazam. (Júl. 27-én kért szakvélemény!)
Írtam a JVC-nek is, ott kioktattak, dobálóztak a decibelekkel, hogy ez ilyen, ez van, nem kellett volna KOMMERSZ kamerát vennem 95 ezerért , miért nem vettem 600 ezerért profit, amin ki lehet kapcsolni a mikrofont; meg hogy miért akarom én hallgatni a nagy semmit, ha egyszer nincs mit hallgatni rajta (pl. párbeszéd, zene).
Megdöbbentő az is, hogy a JVC oldalán a jvc-doktor folyamatosan azt írja a hasonló problémákkal küszködőknek, hogy kérjenek garanciális javítást, próbálják ki, hagyják a szervízben a készüléket, ha mégsem jó, nem kell átvenni, ha nem működik megfelelően, kérjenek garanciális cserét. Hát én most hova forduljak? Elutasítanak a szervízben, a jvc-nél is.
Mit lehet még tenni? Még mindig hallatszik a zaj a felvételeken! Ezek után ne filmezzem le a kisfiamat, ahogy otthon elmondja azokat a verseket, amit az oviban tanult? Vagy mondjam neki, hogy üvöltsön, hogy ne a zajt lehessen hallani?
Óriási csalódás a jvc! Kezd elegem lenni az egészből!
Várom az ötleteket!
Köszönöm. Judit.
Egy pont ugyanilyen jvc kameráról volt szó egy másik topicban, az a topicot kéne megkereni, ott le lett írva minden, az a vevő a Tescoban vette a kamerát és visszkapta a pénzét.
Én a PhotoHallban vásároltam, és csak akkor cserélik ki, ha szervíztől hozok cserére szóló írást, azt azonban a szervíz nem ad.
A 151/2003 kormányrendelet alapján egyértelmű, hogy a cseréről a szerviz nem dönthet. Elő kell szedni a vezetőt, s kirángatni belőle a döntést. A szerviz nem fog ebben az ügyben dönteni. Ha többedszerre javították, akkor indokolni kell avval a cserét, hogy többedszeri szervizelési kísérlet sem hozta "formába" tette használhatóvá a terméket.
Először amikor szervízben volt, javították (állítólag alkatrészcsere, változás nincs a javítás után, zaj hallható még ma is). Másodszorra bevittem, nem csináltak vele semmi. Felküldték bevizsgáltatni, ott elutasították a problémámat, fogy. véd. szakértője szerint, tényleg van zaj, azonban az nem zavaró, így alaptalan a problémám. Akkor most menjek a PhotoHallba, hagyjam ott a kamerát, és lesz vele ami lesz??? Ők - úgy tudom - küldik a szervízbe. És ott megmondták, hogy ezen nem lehet javítani.
Mit tanácsol???
A másik fórumban írtam, hogy ha a kollégáim elutasították, akkor gyártóhoz lehetne fordulni, az ő lelkiismeretére és jóhírére hatva lehetne talán elérni valamit.
Tisztelt Fogyasztóvédelem!
Munkahelyemen a dolgozóknak vásárolni lehetett értékcsökkentett termékeket
amit kihasználva 40,000 Ft értékben én is vásároltam egy televíziót.
Otthon derült ki hogy a készülék működésképtelen de a cégem nem hajlandó megjavítani,kicserélni vagy visszavásárolni.
Mit tehetnék? Bánfi Ferenc
Mivel úgy lett megvéve, hogy értékcsökkent vagyis valami miatt az eredetinél kevesebbet ér, ebből lehett volna következtetni, hogy valami baja van.
Szerintem semmit nem lehet tenni, hiszen a cég nem hibátlanként árulta.
Érdekes lenne a termék eredeti ára is, de szerintem meg kell kérdezni egy tv szerlőt, hogy kell-e neki alkatrésznek.
Ariadne
2005.08.31, 12:39
Az értékcsökkent, pl. szépséghibás terméknél az "akciózás" alapjául szolgáló hibán kívül jónak kell lennie, és jótállás is van rá, ha egyébként új a cucc (ha használt, akkor azt hiszem csak szavatosság).
Pl. a szépséghibás, karcos tetejű tévének attól még perfektül kell működnie, csak a karcosság miatt nem panaszkodhat a tulajdonos.
Azért meglehetősen rossz ötlet volt értékcsökkent tévét kipróbálás nélkül megvenni...
Szerintem fogalma sincs a boltnak, vállalatnak, hogy pontossan mi a termékek hibája, vagy van egy nagy adag a boltoktól már visszjött termék vagy olyan amit a minőségellenőrök visszadobtak de nem éri meg szétbontani, gondolom ezek is ilyenek voltak, azzal, hogy nem tudjuk mi a baja, válogass belőle, de kipróbálni nem lehet.
linhbaba
2005.09.01, 20:52
Az alábbi ügyben szeretnék önöktől tanácsot kérni:
2005 januárjában elhunyt a nagybátyjám és ezért szerettünk volna sírkövet csináltatni neki.
Szerződést írtak alá nagyszüleim a sírkövessel, aki az átadás dátumát 2005.06.30.ra ígérte. Az augusztus hónapja családunknak azzal telt, hogy állandóan telefonáltunk a sírkövesnek. Ő persze mindig azt mondta, hogy majd kész lesz, majd kész lesz, és persze mindig volt valami kifogása. Rengeteg időnk és pénzünk ment el az állandó könyörgésekre, és persze sokat idegeskedtünk.
Hosszas telefonálgatások és ígérgetések vége az lett, hogy állítólag mára (2005.09.01) el is készült a síremlék.
Arra lennék kíváncsi, hogy tudok -e valamit tenni azért, hogy a sírköves mester ilyet többet ne tehessen? Több mint 2 hónapot késett az átadással és a faluban nem ez volt az első alkalom.
Remélem tudnak segíteni.
Előre is köszönöm!
Egy Canon EOS 300D-t vettem március körül.
Júliusba észrevettem, hogy van a ccd-n 3 pixelhiba. Visszavittem az avplanethez, ők elküldték Németországba javításra, és több mint egy hónap várakozás után kaptam meg a gépem. De nem ez a lényeg.
Hazahoztam, és készítettem olyan képeket amin látszanak a pixelhibák, és amikor megláttam, hogy az eredeti 3 helyett 9 db lett azt hittem hülyét kapok. A szervizbe (Németországba) azt írták a javítási papirra, hogy poros volt a ccd és megtisztították(ekkora ökröket).
Most megint visszavittem avplanetnek, és várhatok megint egy hónapot, hogy kapjak vmit.
Mit lehet csinálni, ha megint hibás gépet kapok? Nem kéne nekik csere készüléket biztosítani addig????
Előre is thx a segítséget.
linhbaba: amennyire én tudom hatóságilag semmit... annyit tehetsz, hogy "jó hírét" kelted...
Badb0y: részletek
ITT. Még az első 30 nap tán belefért volna a jogszabályokba ha nagyon türelmes vagy, de ez így kezd sok lenni...
Akkor visszakérhetem jogosan a fényképezőgépem teljes vételárát???? Csak már ugye elküldték megint. De ez szép lenne nagyon, csak most állítsak be hozzájuk, hogy mivel sokat ültek a fénképezőgépemen, ezért adják oda az árát? Ha meg nem akkor szólok a fogyasztóvédelemnek?
Akár.. talán érdemesebb kiegyezni egy cserében, abba lehet könnyebben belemennek. De elvben akár a pénzt is visszakérheted. Eleve aggályos az eljárásuk, hogy bármi gond van egyből németországba küldik, ezzel a gyakorlattal gyakorlatilag tesznek a jogszabályokra... ezzel módszerrel nem is tudják tartani a 15 napos határidőt, nem csak egyedi eset a túlcsúszás...
(Joooe @ 2005 Sep 4, 12:49 PM)
Akkor visszakérhetem jogosan a fényképezőgépem teljes vételárát???? Csak már ugye elküldték megint. De ez szép lenne nagyon, csak most állítsak be hozzájuk, hogy mivel sokat ültek a fénképezőgépemen, ezért adják oda az árát? Ha meg nem akkor szólok a fogyasztóvédelemnek?
Akár.. talán érdemesebb kiegyezni egy cserében, abba lehet könnyebben belemennek. De elvben akár a pénzt is visszakérheted. Eleve aggályos az eljárásuk, hogy bármi gond van egyből németországba küldik, ezzel a gyakorlattal gyakorlatilag tesznek a jogszabályokra... ezzel módszerrel nem is tudják tartani a 15 napos határidőt, nem csak egyedi eset a túlcsúszás...
Még annyit, ha bemegyek akkor mit mondjak nekik

Vagyis nem az hogy mit, hanem mi lesz akkor ha nem foglalkoznak vele és elkezdenek ellenkezni?
(Joooe @ 2005 Sep 4, 12:49 PM)
Sajnos még elvben sem kérheti vissza a pénzt.....
Miért ne kérhetné? Ilyen esetben a ptk szerint a szerződéstől elállást vagy árleszállítást választhat.
Ariadne
2005.09.06, 12:30
Azért gondoltam, hogy indokolt az elállás, mert a másik topikban írta, hogy munkaeszköze a gép, így már az eredeti 30 nap is nagyon necces, és hogy gyakorlatilag a javítás után hibásan kapta vissza, és a javítást csak újabb 30 napos határidővel vállalták az talán túlzás...
De badb0y ez csak az én magánvéleményem, konkrétan nem mondja ki jogszabály, hogy mikor fogyhat el a türelmed, én sosem hallottam olyan bírósági határozatot amit példaként lehetne tekinteni.
szerk: Most látom, nemsokára 1500-an leszünk felhasználók!
Vagyunk mint az oroszok
Ariadne
2005.09.06, 13:44
Ez így együtt már tényleg elég lehet ahhoz szerintem is, hogy rögtön elállásra menjen. Az teljesen egyszerűen bizonyítható dolog, hogy munkaeszköz, és a rendszeres 30 nap is túl sok.
Mindössze kellően intenzív asztalverdesés szükséges, azzal egészen biztosan elérhető legalább az, hogy egy másik típusú Canon-t kapjon (mert ebben már nem bízik), bár erre nem kötelezhetik, elvileg a pénzt is vissza lehet követelni.
Köszönöm a segítségeteket.
Joooe: türelmem már nagyon rég elfogyot elhiheted
Tény, ha ki tudják cserélni, s arra hajlandóak, akkor az előbbi megoldás az elállásnál, azonban a szerződés és a jogszabályok többszöri megsértése (határidők) esetén indokolt az elállás.
No persze azt érvényesítenie is kell valakinek.
(FVF @ 2005 Sep 8, 01:49 PM)
No persze azt érvényesítenie is kell valakinek.
Kinek

Egyébként ez az elállás azt jelenti, hogy rossz a termék és másikat kell adjanak? HA visszakérném a pénzt, akkor mennyit kapnék vissza? Amennyiért vettem vagy amennyi az aktuális ára?
Az elállás azt jelenti, hogy visszaadod a terméket és visszakapod a vételárat. A rendeltetésszerű használat okozta értékcsökkenést NEM kell megtérítened.
Kerdesem lenne.
Anyukam (87 eves) belefutott egy termekbemutatoba (120 ezerbe fajna a birkaagynemu), a szerzodes szerint 20% banatpenz fizetendo ha elall a vasarlastol. 2004-ben az OFE es az FVF inditott egy pert hasonlo eset miatt. Mi lett a vegeredmeny, elallas es a banatpenz tekinteteben? Vagy egyedi levelet kell irni a fogyasztovedelemnek?
Ariadne
2005.09.09, 14:16
Nem tarthatják vissza a pénzt tudomásom szerint, FVF nyilatkozta
itt, hogy termékbemutatónál is érvényes az, hogy 8 napon belül elállhatsz a szerződéstől. Ha ezt nem közölték valamilyen bizonyítható (leírt) módon, akkor 3 hónapig lehet ezt megtenni vagy amíg közlik veled a 8 napos lehetőséget. És az elállás azt jelenti, hogy termék vissza, pénz vissza (mind, kivéve ha nem rendeltetésszerűen használta a fogyasztó, és ezért károsodott - egyébként lehet kibontani, használni).
Itt a kormányrendelet, ami erre vonatkozik:
http://www.fvf.hu/index.php?akt_menu=86&details=30Több embernek is volt már itt a fórumon hasonló problémája, nagyon etikátlanul járnak el ezek a cégek...
sziasztok. Mit tegyek? Jun 27 én beköttettem az internetet , 384kb havi 12800 ft ez elméletileg 44kb letöltést tesz lehetővé, optimális esetben , ezzel szemben az enyém 12-18 kb hoz . volt olyan eset hogy 5-700 byte sebességgel töltött ,folyamatosan reklamálok a szolgáltatónak de soha nem történik semmi!! Hova fordulhatok van valami szerv akinél panaszt tehetek v kivizsgálná hogy miért nem történik javulás a szolgáltatásban???segítsen valaki!!!
Ariadne
2005.09.09, 15:13
Szia!
Egyrészt a Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselőjénél
itt, másrészt magánál a Hírközlési Hatóságnál
így lehet panaszt tenni.
Azt hiszem, talán a fogyasztóvédelmi felügyelőség is tehet valamit, de ebben nem vagyok biztos.
Vannak itt a fórumon emberkék, akik hozzá tudnak szólni érdemben a lassúság kérdéséhez is, szerintem várd meg az ő véleményüket is. Addig is ajánlom figyelmedbe a "Vezetékes és mobil szolgáltatók" téma elolvasását.
Az xdsl szerzodeseknel a 384 kbit-nel legtobbszor minimum vallalasnak letoltes iranyba 64 kbit-et vallalnak a szolgaltato szervere es kozted. 3. fel oldalarol meg nekik semmi kozuk semmihez. Ergo eleg nehez barmit bizonyitani.
Magyarul, nem tehetek semmit?
Nagyon idegesitő amellett hogy szinte használhatatlan sokszor perceket várok mire letölt egy oldalt pffffffff
Már rég szolgáltatót váltottam volna de jelenleg a környékünkön ez az egyetlen társaság működik! Egyébként akivel beszéltem mindenki nek ez a tapasztalata a környéken.
Elo kell szedni az altalanos szerzodesi feltetelek c. papirt, de nem sok esely van. Pl a mi szolgaltatonktol:
...Az Interware Rt. ADSL Privát szolgáltatása átlagos internet-hozzáférést biztosít. Az ADSL Privát hozzáférési szolgáltatás maximális sebessége a lenti táblázatban megadott értékpárok egyike, a minimálisan elérheto sebességek az ADSL Privát esetében 32 Kbps fel- és 128 Kbps letöltés....
...Az egyes internet tartalmak elérhetőségét, letöltési sebességét az Interware Rt.-től független tényezők is befolyásolják, így a megadott átviteli sebesség értékek kizárólag az Interware Rt. saját hálózata és az előfizető között garantáltak....
12800 Ft 384 kbitért? Az nagyon durva... bár gondolom terültettől függ, de ennél jelentősen olcsóbban is lehet kapni 2 Mbitet.
Internetszolgáltatásoknál az a szokásos, hogy általában hozza a meghírdetett sebességet, ha elég gyors szerverről tölt az ember, persze lehetnek olyan esetek amikor a hálózat túl van terhelve, de a ha ez folyamatos, akkor teljesen egyértelmű a fogyasztók megtévesztése és a hibás teljesítés.
Tény: ha előfizetek egy x kbit/s sebességű netre akkor lennie kell olyan alkalmaknak, amikor eléri, sőt tartja az adott sebességet, mert - hogy a Ptk. szavaival fogalmazzak - ez az azonos fajtájú szolgáltatásoknál szokásos.
(Joooe @ 2005 Sep 9, 05:25 PM)
12800 Ft 384 kbitért? Az nagyon durva... bár gondolom terültettől függ, de ennél jelentősen olcsóbban is lehet kapni 2 Mbitet.
Internetszolgáltatásoknál az a szokásos, hogy általában hozza a meghírdetett sebességet, ha elég gyors szerverről tölt az ember, persze lehetnek olyan esetek amikor a hálózat túl van terhelve, de a ha ez folyamatos, akkor teljesen egyértelmű a fogyasztók megtévesztése és a hibás teljesítés.
Tény: ha előfizetek egy x kbit/s sebességű netre akkor lennie kell olyan alkalmaknak, amikor eléri, sőt tartja az adott sebességet, mert - hogy a Ptk. szavaival fogalmazzak - ez az azonos fajtájú szolgáltatásoknál szokásos.
Szvsz nem telefon-adsl alapu hanem radios, vagy antennakabeles vagy egyeb lehet, hisz telefonos dsl rencernel "tetszoleges" lehet az internet szolgaltato.
Mint mondottam sajna egyenlőre nincs másik szolgáltató a környéken , több szolgáltatót is megkerestem de mindenhol csak azt tudták mondani hogy értesítenek ha kiépül a rendszerük erre a térségre. szigetköz. Azért köszönöm az eddigi tanácsokat . Megpróbálok mindent mert már nagyon unom hogy mindenhol palira veszik a polgárt!
Igen rádiós net +raktak ide egy routert v mit en nem értek hozzá.
nem akarok uj topicot nyitni neki ezert ide teszem fel a kerdest.
Van egy 1700Ft os mikrofonos fejhalgatom aminek a jackdugonal a kabel el van torve es csak az egyik oldal szol emiatt. es meg benne vagyok a fel eves szavatossagi idoben akkor nekem erre en tudom ervenyesiteni a szavatossagi jogaimat?
tortenetesen azert ment tonkre mert a rovid kabel miatt egyszer amikor hatradoltem akkor megrantottam vele az egesz gepet. es hat nem tetszett a kabelnek es elszakadt a benne levo egyik vezetek.
mi van akkor ha ezt a tajekoztatot kihagyom a vasarlas helyen amikor leadom?
Hááát ha sokat fecsegsz erről, akkor szerintem nem, ha ezt a kalandot elfelejted elmondani, akkor talán...
Ez volt a mostani próbálkozásom, 540 mb-ot szerettem volna letölteni, magyar szerverről. az erre megadott idő3ó 21 perc lett volna 384 es netnél .Ezzel szemben ,ezt irta ki nekem letöltési idő.19ó 10 perc, sebesség 8,19kb/mp. ez megközelíti az 56kb modemet pfffff
(Joooe @ 2005 Sep 9, 05:58 PM)
Hááát ha sokat fecsegsz erről, akkor szerintem nem, ha ezt a kalandot elfelejted elmondani, akkor talán...
elvileg egyertelmu a bolt szamara hogy mi tortent mert rendszerint nem a hangkartza korul szoktam forogni jo nagy ivben hogy veletlenul eltorjon az egyik kabel. elvileg az elado bezonyitja hogy nem rendeltetesszeru volt a hasznalat de most azt nem lehet bebizonyitani hogy megrantotta. csak hogy a forgas a hangkartya korul az nem szabalyszeru. es ez a 2 miatt szakadhat meg ott a kabel. tortenetesen ha egyhelybe ulok akkor a hangkartya hatuljanal nem mozog az a kabel csak a fejemnel. szal meg ha a fejemnel szakad meg a kabel akkor lehet azt mondani hogy az termeszetes hasznalattol van. de igy nem. vagy tevedek?
mennyire erosen kell azt bizonyitani a boltnak hogy en okoztam a hibat?
Valószínűleg nem a vezeték szakadt el szerintem, hanem a forrasztásnál vált el, legalábbis én már nem egyszer jártam így és az volt. Olyan is volt hogy különösebb erőhatás nélkül, egyszerűen pár hónap használat után elvált. Szóval azt elég nehéz bizonyítani, hogy mitől.
Ezért(a sok elromlott fejlhallgató miatt) vettem most nemrég egy b@szottdrága, örökgaranciás fejhallgatót, amire nagyon esküdöztek, hogy még ha a vezeték megtörik akkor is tudják cserélni. Van is olyan vezetéke, hogy szerintem akkor sem lenne semmi baja ha a fejem fölött pörgetném a gépet annál fogva
(Joooe @ 2005 Sep 9, 06:10 PM)
Valószínűleg nem a vezeték szakadt el szerintem, hanem a forrasztásnál vált el, legalábbis én már nem egyszer jártam így és az volt. Olyan is volt hogy különösebb erőhatás nélkül, egyszerűen pár hónap használat után elvált. Szóval azt elég nehéz bizonyítani, hogy mitől.
Ezért(a sok elromlott fejlhallgató miatt) vettem most nemrég egy b@szottdrága, örökgaranciás fejhallgatót, amire nagyon esküdöztek, hogy még ha a vezeték megtörik akkor is tudják cserélni. Van is olyan vezetéke, hogy szerintem akkor sem lenne semmi baja ha a fejem fölött pörgetném a gépet annál fogva
ha hajlitgatom a vezeteket a dugonal akkor neha szol. szerintem el van szakadva inkabb ott. de lehet az is hogy tenyleg a forrasztasnal valt le. nem tudom nem latom.
Vettem egy mp3 player Canyon 256 MB pendrive-ot, ami garanciális időn belül elromlott. Van egy számla hozzá, a boltban azt mondták, ezzel lehet visszavinni, ha baj van vele. Visszavinném, csak a bolt megszűnt. Most mit tehetek?
Esetleg a nagykereskedéshez kell visszavinni, ha lehet tudni hol lett véve, vagy ha márkás, akkor a márkaképviseletet kell felhívni, ha rajtuk keresztül hozták be az országba, akkor valószínűleg segítenek.
Ha egyik sem megoldható, akkor semmit nem lehet tenni, így jártál...
1 hete vásároltunk egy személyautót. 2 órás korában kigyulladt a motor öndiagnosztika visszajelző. A szervízben azt mondták, hogy a befecskendező cserére szorul, megrendelik az új alkatrészt. Addig is beállították úgy, hogy használni tudjuk, a cserére várunk. Kiváncsiságból szerelőaknára állva megtekintettük a gépjármű alját, s megdöbbenve láttuk, hogy a féltengelyek, lengőkarok, kerékcsonk csupa rozsda. Fekete foltokban utólagos alvázvédelem nyomai is láthatók ezeken az alkatrészeken. Van egy két éves másik autónk is, mely ebből a szempontból teljesen rendben van. Kéredésünk: Mit tegyünk?
Tehát: újként vásároltátok, de nem új?