A helyzet egy kicsit nehézkes, mert nem magyar weboldalról van szó. Ilyenkor nem a magyar jogszabályok érvényesek, ráadásul valószínűleg még csak nem is Eu-s országé.
Ilyenkor a fogyasztónak meg kell vizsgálni az oldalon a feltételeket, s annak alapján reklamálni.
A hatóságunk csak annyit tehet, hogy bejelentésre megkeresi az adott ország társhatóságát, s náluk kezdeményez eljárást.
Azért ezt nem így érzem. A kiszállítás, azaz a teljesítés elmaradása egyértelműen baj. Ha átutaltad az összeget, s nem adtak érte semmit, azt jogalap nélküli gyarapodásnak hívjuk, tehát nem természetes, hogy hopp, érkezett ide 10E Ft, jajj de jó, kösz!
Szerintem a megrendelés visszaigazolását küldd el nekem, s majd utánajárunk az oldalnak, de a vége alapvetően a társahatóságtól függ.
Egyébként én sem támogatom a külföldi lapok, webboltok látogatását, túl rizikós, még ismert bolt esetében is.
Captain Crash
2005.11.30, 19:22
FVF: Amazon? Tapasztalok? Csupán azért kérdem, mert új informatikai könyveket (szakkönyveket) csak ott tudok megvenni. Pontosabban tudnék...és most karácsonyra szeretnék is.