Én egy kisebbség tagja vagyok, és ezt vállalom. Ez a kisebbség a "feles cipőméretet hordó keskenylábfejű embercsoport", melynek gyanítom nem egyedüli képviselője vagyok. Kis hazánkban ez meglehetősen nagy gondot okoz - nem úgy a Nagy Víz túlpartján, ahol létezik 37,5-es nagyságú, sőt kifejezetten keskeny vagy széles lábra való cipő is. Nálunk azonban diszkrimináció áldozata vagyok, kizárólag kicsit szorító vagy kicsit lötyögő cipők közül választhatok.
Két kedvenc "feles" márkám volt, amelyeknek több példányát is elhordtam. Egyiket sem forgalmazzák (már) Mo-on, ezért elkeseredettségemben a hálóhoz fordultam, és lőn meglepetés: cipős webshop, csodás Simple súzóval 50 dolcsiért - meglátni és megszeretni a pillanat műve volt
A szállítási lehetőségek közül a legolcsóbb és számomra legszimpatikusabb csupán néhány dollárt tesz rá az összegre, és 12-18 nap alatt küldik - hagyományos postán, bár azt írják, biztosítva. Ekkor még vámot kell fizetni (3,5%, meg 25% áfát is, mint a VPOP-tól megtudtam, így kb. még 4000 Ft jönne rá).
Ennél kb. 40 dollárral drágább megoldásban már kifejezetten Mo-ra nézve a szükséges tax& custom benne van, pár nappal hamarabb ér ide, és követhető a csomag, vagyis gondolom valamelyik futárcéggel küldik. (Egyébként fullos vevőtájékoztatójuk van, abszolút részletes, és US shippingnél 365 (!) napig ingyen visszaküldheted, ha nem tetszik, és még nem használtad...)
A kérdésem tehát az, van-e valakinek tapasztalata bármilyen amerikai webáruháztól érkező csomaggal, ami nem futáros, hanem "normál" postai küldemény? Sok rosszat hallottam a magyar postáról, ezek az ilyen rendeléseknél szoktak vajon előfordulni? Érdemes megpróbálni vagy inkább felejtős a dolog, és csak futárral érdemes (bár ennyivel drágább)? (Abba a kérdésbe ne menjünk bele, mennyire dilinyós az, aki neten rendel cipőt, if you try walking in my shoes...
Előre is köszi a tanácsokat.