Súgó - Keresés - Felhasználók - Naptár
Internet
Fogyasztóvédelem Fórum > Hagyományos termékvásárlás > E-Kereskedelem
1, 2, 3
Mozigépész
Ha cég adja el úgy elméletileg igen, de ha mint magánember akkor nem, szerintem....
lazurdeak
(ogbegb @ 2009.08.16, 21:44) *

Köszönöm a választ.Először azt írta,hogy van benne,majd kitörölte a saját hozzászólásait,miután nyomatékosabban rákérdeztem.A termékre ad 1 év garanciát,mert ez egy bolti kiállítási darab.
És ha ad névre szóló áfás számlát,akkor se áll a 8napos elállási jogom?

Mindegy, hogy milyen számlát ad az eladó, árveréses értékesítésre NEM vonatkozik a 8 munkanapos elállási jog. Ha gondolod, nézd meg a vonatkozó kormányrendeletben (17/1999). Vagy olvasd végig a fórum hozzászólásait.

Pont ezért szereti sok árus a Vaterát, mert ki tud bújni a visszavételi kötelezettsége alól.

Amúgy nagyobb holmi esetén ott van még a postaköltség kérdése is. Nem teljesen egyértelmű a rendeletből, hogy elálláskor az eladónak vissza kell-e fizetnie a postaköltséget is. (Valahol volt már erről vita a fórumon, emlékezetem szerint nem tudtunk megegyezni.) A gyakorlat az, hogy a vásárló fizeti oda-vissza a postát, ami elég jelentős pénz tud lenni, ha törékenyként kell feladnod egy nagyobb csomagot. Tehát még ha az árus van is olyan jó fej, hogy visszacseréli indoklás nélkül, akkor is több ezer forintodba került, hogy egyszer megnézted a kütyüt. Ha szerinted megéri...
antisport
Sziasztok,

Egy érdekesség http://aktivsport.hu

A nyitó oldalon hatalmas betűkkel, piros mezőben: INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS!

Ha egy kicsit megnézzük a szállítási feltételeket:
"Csomagküldés esetén a minimálisan rendelhető összeg bruttó 5.000.-Ft, személyes átvétel esetén nincs minimálisan rendelhető összeg.

25.000 Ft. termékár alatt a csomagküldés díja: bruttó 1.500.-Ft.

25.000 Ft. Termékár felett ha a termék súlya nem éri el a 40 kg-ot, a csomagküldés díjtalan. Kivétel a túl méretes csomag, melyről a kiszállítást megelőzően tájékoztatjuk. A szállítást futárrszolgálat végzi munkaidőben, előre nem meghatározott órában."

Vagyis csak akkor ingyenes ha 25K felett vásárolok. Viszont nem ezt mutatja a nyitó oldalon lévő, vevőcsalogató reklám.
Ráadásul mindenhol ezzel az ingyenes házhozszállítással (házhoz-szállítás) reklámozza magát.
Ez nem a vásárló megtévesztése?
Mozigépész
De az, és mi a gond? Vásároltál és kifizetették veled?
Dr. GP
Tiszteletem a hölgyek, uraknak!

Megkérdezem, hátha tudnak segíteni alábbi kérdésemmel kapcsolatban, ami a következő:
-Kábeles internetszolgáltatótól internet bekötése után 1, max. 2 nappal, miután kipróbáltam és nem felel meg, elállási joggal visszamondható?
Adott esetben nem minőségi kifogás miatt, hiszen feltételezem ászf-ben leírtakat betartja a szolg., hanem elállási joggal visszamondható az internet szolgáltatás?

Köszönöm.

Mozigépész
Ne haragudj, de ezt mi alapján gondolod?
1. tartós fogyasztási cikk esetén (nálad ez szolgáltatás, nem él) 3 napon belül csere lehetőség van, nincs javítás, de ez csak akkor ha a termék rossz! Jó terméket sem köteles senki cserélni, mert még se tetszik.
2. ha van próbaidő akkor igen.
3. elállási jog csak a javítási kifogásoknál létezik, illetve ha a szolgáltató nem teljesíti a feltételeket.
Shanahanhun
Tisztelet a leányzóknak s az uraknak! clap2.gif

Az lenne a kérdésem hogy mi ilyen esetbe a teendő:
rendeltem 2 terméket egy webáruházból, szépen ment a történet ahogy kell meg is kaptam a csomagot ...
viszont a csomag tartalmát illetően van egy kis bibi, méghozzá hogy csak az egyik terméket küldték.
s számlán csak ez az 1db termék szerepel, a fizetés banki átutalással történik ...

kérdés:
- mi van ilyenkor ha több termék esetén nem az összeset küldte s mivel én erről nem tudtam a csomagot átvettem?
- kötelezhető a cég hogy maradéktalanul teljesítse a rendelésem?
ill. ha igen akkor a postaköltséget az utánküldésnél is nekem kell állnom?
ill. az ott feltüntetett árakkal azt kiszámlázni? /ennek az árnak az esetleges emelése elfogadott?/
esetleg az E-mailbe kapott rendelésemről az igazolást lehet bizonyítéknak használni?
- mivel még nem telt le az átutalási határidő kötelességem kifizetni a terméket, vagy megvárhatom míg a rendelésem maradéktalanul nem teljesül?

Remélem érthető a dolog! bangin.gif

Előre is köszönöm a válaszokat sorcerer.gif

Üdv. rolleyes.gif
Mozigépész
Számomra kicsit érthetetlen....
Mit akarsz számlázni, milyen árakat..... (ill. az ott feltüntetett árakkal azt kiszámlázni? /ennek az árnak az esetleges emelése elfogadott?/)
Ha csak az egyik jött meg, gondolom a másik külön jön, mert nem volt, de ezt tisztázni kellene velük. De ezt megkérdezted tőlük? Postaköltség attól függ mit számláztak, illetve mi volt az ajánlatba, felezve lett e, illetve ezt is meg kell kérdezni, illetve nem írtad milyen a postai kondició... (x összeg felett álltalában ingyenes, stb..) Mindennek egyeznie kellene a mail-ban elfogadott feltételnek.
Netes vásárlásnál létezik 8 napon belüli indoklás nélküli elállás, ilyenkor a visszautat is fizetned kell, és nem kell fizetned semmit az áruért.
Shanahanhun
(Mozigépész @ 2009.12.20, 14:53) *

Számomra kicsit érthetetlen....

mármint arra gondoltam hogy kötelezni őket hogy küldjék a maradék árut
ebbe amit kaptam az a szállítási költség szerepel mint amit a rendelésemnél feltüntettek a 2db termékre
tegnap délután jött késő délután, egy emailt küldtem nekik, telefont meg nem veszik fel /gondolom nem dolgoznak/

tehát akkor reklamálhatok hogy küldjék a hiányzó árut?
és ha azt mondja hogy nincs? elég jó áron volt akkor amikor lecsaptam rá ... ermm.gif
Mozigépész
Kötelezni nem tudod őket, viszont akkor nem számíthat fel szállítási költséget.
valentinx
Tisztelt Fórumozók!

Szeretném ha segítenétek valami tanáccsal, hogy mit tehetek a következő szituációban:
- pixmania.com internetes áruházból rendeltem egy terméket, rendelés közben volt egy visszaszámláló 2009. dec. 17. 12:00-ig, mert ha adig leadom a rendelést, akkor garantált karácsonyi kiszállítás (futárszolgálat DPD)
- éltem is a lehetőséggel, határidő előtt megrendeltem a terméket, bankkártyás fizetés, minden tiszta ügy
- DPD biztosít egy csomagkövető rendszert is, ezen láthattam, hogy dec. 22-én indult el a rendelésem a németországi St. Ingbert depóból, ez dec. 23-án hajnalban odaért Neufahrn-ba (Müchen mellett van), viszont azóta meg sem moccant
- mivel ma kellett volna kiszállítani garantáltan a csomagot, így felhívtam a pixmania ügyfélszolgálatot, valami automata kinyomja a telefont 1 csörgés után, írtam emailt, jött egy automata válasz, hogy majd január 7-én lesznek legközelebb, de a nemzetközi ügyfélszolgálatukat elérem, hát írtam is angolul emailt, de azt a választ kaptam, hogy a magyar ügyfélszolgálatnál kell érdeklődnöm (pedig leírtam nekik, hogy elérhetetlen) vagy esetleg a DPD ügyfélszolgálatnál
- DPD ügyfélszolgálat szintén szabadságon

Összefoglalva: a garantált karácsonyi kiszállítás mellett is csak az út harmadát tette meg a csomagom karácsonyra, és senki sem elérhető

Üdv,
valentinx
L_Matyi
Nem sokat tudsz tenni, ezért olcsó a Pixmania, mert nem lehet náluk nagyon garanciális ügyet intézni. Teljesen igazad van, de ezt nehéz lesz egy külföldi céggel szemben érvényesítened. Sajnos meg kell várnod a januárt és akkor elállni a szerződéstől, ha emiatt okafogyottá vált a dolog, utána elvileg visszajár a pénzed, de ez is rajtuk múlik.
Ha nem jutsz dűlőre velük: http://www.efk.hu
tejeskif-lee
Akkor is él ez a 8 munkanap, ha egy webshopból rendelek, de személyesen veszem át?

De leginkább csak az érdekelne hogya rendeltem valamit, és nekik az nincs, és én visszamondtam, akkor ők mondhatják hogy nem mondhatom vissza mert már megrendelték? (Nem nagy értékű valami, és másnap szóltam hogy mégsem kell). Szóval kötelezhetnek arra hogy ha megrendeltem akkor vegyem is meg?

INNEN rendeltem
L_Matyi
(tejeskif-lee @ 2010.02.23, 19:42) *
Akkor is él ez a 8 munkanap, ha egy webshopból rendelek, de személyesen veszem át?
Igen, akkor is. Elvileg, ha személyes átvételt jelöltél meg, akkor nem kérhetik számon, mert csak a szállítási költséget kell neked állnod. Nem szoktak ezzel szórakozni...
chrisT
Lazurdeak:
"Ha továbbra sem kapsz választ, és a cég az USA-ban vagy KAnadában működik, keresd meg a területileg illetékes BBB-t (Better Business Bureau): www.bbb.org. Ellentétben a díszpinty szerepét betöltő magyar fogyasztóvédelemmel, nekem úgy tűnik, hogy arrafelé ténylegesen intézkednek is. Nekem egyszer volt itthonról panaszos ügyem USA céggel, a BBB-nél tett bejelentés után a cég azonnal haptákba vágta magát és nem csak az elsikkasztott pénzemet adta vissza villámgyorsan, de az összes költségemet is megtérítették."

Teljesen egyetértek Lazurdeakkal.
Nemrég zárult le egy Internetes vásárlásom. Az elején, amíg a rendelésről egyeztettem az eladóval teljesen simán ment a dolog. Majd miután feladtam a pénzt, hirtelen megszakadt minden kapcsolat. Borzasztóan türelmes voltam és hónapokig írogattam de egyáltalán nem érkezett semmilyen válasz, meg persze a rendelt áru sem.
Elég nagy összeget utaltam, úgyhogy közben már többször megbántam az egészet és a rendelés korrekt lezárására egyre haloványabb esélyt láttam.
A kilábalást az egészből az jelentette amikor az egyik reggel arra ébredtem, hogy mérges vagyok.
Szétnéztem az Interneten, és megtaláltam Lazurdeak bejegyzését.
Mivel az USA-ból rendeltem írtam a BBB-nek. A BBB nagyon gyorsan intézkedik. Nem szarakodnak annyit mint nálunk.
Miután a panaszt elküldtem, gyakorlatilag csak azt a 6 napot kellett kivárnom amíg a csomag úton volt ide.
Hiánytalanul meg is érkezett minden.

Szal. javaslom én is a BBB-t azoknak akik önhibájukból hasonló helyzetbe keveredtek.

Köszönjük a tippet Lazurdeak, én erre megadom a 10 pontot.

.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.