Konkrét esetek:
- A Thomas "év porszívója" vízszűrős porszívó eláztatja magát, és vizet köp mindenhol, ha nem teszek a szűrőrészre egy féltéglát, hogy ne csússzon el. (Nincs valakinek működő Rakéta porszívója?
- A Gardéna öntözőrendszernek (ahol van pofájuk egyetlen csőbilincset 150 forintért adni) minden tavasszal szétfagy valamije.
- A Black & Decker csiszológépnek eltörik a talpa 10 óra után.
- A Bosch-sal nincs személyes tapasztalatom, de amikor Bosch barkácsgépet akartam venni, majdnem kidobtak a boltból. Hogy eszembe ne jusson, többet lesz szervizben, mint nálam.
- A Heissner tószivattyút egy majom tervezte, akinek nem jutott eszébe, hogy szét is kéne szedni tisztítani. Mindene szorul, törik, csak kalapáccsal lehet újra összerakni. Miután letörtem egy két részét, kivettem a (nem elektromos) tömítéseket, azóta 1 perc alatt összerakom.
- A Heissner tavi lámpa 10 ezer forint, pedig egy darab műanyag. Ehhez képest még egy 100 forintos izzófoglalatot sem tudtak beletenni, csak két papucs tartja az égőt, ami a hőtágulástól rendszeresen lecsúszik. Kijavítottam, de persze így nincs garanciám.
Ez mind német márka (bár egy részét Kínában gyártják), agyonreklámozott, agyondicsért cucc, 100 év (behajthatatlan) garanciával.