szalontai
2004.05.25, 13:55
Amiatt kerestem fel ezt a fórumot,mert van 1 mikrom.Es szobatarsamnak sirült ugy inteznie,hogy felgyulladjon.Berakta a pizzáját feltekerte 2percre és kiment a szobából.Majd akkor vette észre,hogy kész van a kajája mikor már bekapcsolt a tűzjelző,és még szerencsére ki tudták húzni a konnektorból anélkül,hogy más is felgyulladt volna.Az idözitöje nem ment(nem forgott visszafelé).Igaz ez ritkán fordult elő,és általában észrevettük,mert nem mentünk el mellöle.De most igen és meg is lett a baj.Bevittem a szervizbe,és mondták,hogy nem csinálják meg garanciában,mert az időzitő az jó,és az forog mindig ahogy annak lennie is kell.Általában jó is volt...
Most nem tudom mit érdemes tennem.Mert a mikro 10e Ftot ér és azt mondják 5eért megcsinálják.Vagy pedig tegyek "hivatalos panaszt" amiröl azt mondták a szervizben,hogy nem érné meg,mert 10e csak az hogy hozzányúlnak.Remélem tudnak nekem segiteni.Köszönöm szépen!
Tisztelettel:Szalontai Ádám
szalontai
2004.05.25, 14:10
Jah mégvalami.A garanciapapiron nem volt feltüntetve,hogy mikor lett vásárolva a termék.A mikrót kéz alól vettem,akitöl meg vettem az meg ajándékba kapta.És nem adott hozzá blokkot,számlát.Elmentem a boltba ahol lett vásárolva.Adtak nekem 1 nyilatkozatot,hogy mikor is lett vásárolva a mikró.A dátum kb -+ 5-10 nappal lehetett az eredeti vásárlás napjától.Azért irtam még ezt,mert biztos ez is fontos,mert nehogy emiatt szedjenek le rólam x összeget,és még meg se csinálják a mikrót.Ennyi.
Ilyen esetben - olvass el egyéb ilyen hozzászólásokat - többnyire elhárítja a kereskedQ/szervíz a jótállást. Kéz alatt venni szintén nem egy jó dolog. Lepecsételetlen jótállási jeggyel a számla birtoklása nélkül - szintén nem jó dolog (nem tudod Te bizonyítani, hogy mikor vetted).
Mindamellett amennyiben még van jótállás, akkor kötelesek - amennyiben kéred - a cég kontojára vizsgáltatni a gépet. Van saját egységük is, de Te fogyasztóvédelmi vizsgálatot is kérhetsz, még egyszer: nekik kell a vizsgálati díjat megelQlegezni.
De a szakvéleményt nem kötelesek elfogadni. Persze küzdhetsz, mert ha a szakvélmény Neked ad igazat, akkor a jog melletted áll.
Mindamellett nem látom tragikusnak az ajánlatukat. A javításra újabb idQ szavatosságot kell vállalniuk.